Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz 2 gyerekkel...

Mennyire nehéz 2 gyerekkel otthon?

Figyelt kérdés
Van egy 10 hónapos kisfiam és szeretnénk neki kistestvért. Szerintetek a 20-22 hónap korkülönbséggel nehéz 2 gyerekkel lenni?
2009. ápr. 12. 16:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

hát akkor azok a szülök nem jól magyarázták el a gyereküknek, hogy milyen az élet amikor egy újszülött van a házban. egy példa: a sogornöm gyerekei közt 4 év a korkülömbség. mielött megszületett volna a kisbaba, az anyuka szépen elmagyarázta hogy milyen lesz amikor megszületik a kistesó. és nagyon jól megvannak együtt. a kisfiú nagyon szereti a kistestvérét.

egy másik példa: volt egy ismerösöm akinek a gyerekei közt 6 év volt. az anya mindig óvta a babát nehogy a nagyobbik hozzá nyúljon. és mindig a kezében tartotta a 6 hónapos gyereket amikor még nem is kellett volna. és persze a kislány féltékeny lett. mert anyu mindig a picit szeretgeti, és amikor ö is szeretgetné a babát, az anyja elhúzza töle.

nekem van egy fiam. és én addig nem szülök másikat mig 100%osan biztos nem leszek benne hogy fel vagyok rá készülve. mert terhesen is nehéz nem csak a baba születése után.

mondtad hogy a gyermeked nagyon anyás. ne hidd hogy ez meg fog változni 9-10 vagy akár egy éven belül.

2009. ápr. 12. 21:14
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A lányom és fiam között két év négy hó a különbség. A lányom féltékeny a kicsire, dackorszakban van, borzasztó nehéz. De tökre mindegy, mit mondunk mi itt neked, úgysem ez fog befolyásolni abban, hogy vállalod-e vagy nem. Majd megtapasztalod, ennyi. Sok szerencsét!:)

2009. ápr. 12. 23:28
 13/16 anonim válasza:

A lányom 1 éves, még állni sem áll, nem jár. Várom a másodikat. Tervetük, akartuk, nem becsúszott.

Semmi segítségem nincs, egyedül csak a férjem bár ő rengeteget segít és mindent meg tud csinálni a lánykával, tudja, minden rezdüléséből, h mikor mi van, úh ez azért mégis nagy segítség, de külső segítség nincs.

20 hónap lesz a kettő között. A barátnőm szerint marhára be kéne rezeljek, meg nem érti, hogy miért nem aggódok, stb... Nem aggódok. A lányom egy igazi kétemberes gyerek. Nincs el egyedül, nem marad meg 1 másdopercig sem a seggén, azt hiszitek túlzok, de tényleg egy sajtkukac, rosszul alszik (félóránként felébred...és vissza kell altatgatni, éjjel még kétszer eszik...) Soroljam????

Mi a legrosszabb ami történhet??? Az, h max. lesz mégegy uilyen gyerekünk, de sztem nem. Ennél csak egyszerűbb lesz a 2. gyerek :-DDDDDDDDDDddd

2010. márc. 30. 10:26
 14/16 A kérdező kommentje:
sziasztok!Látom ,ég olvassa valaki a kérdésem:) azóta megszületett a második babám aki kislány lett, március 15.-én. A fiam imádja, eddig még nem mutatott semmi féltékenységre utaló jelet. Néha azért hisztis, de hát előtte is voltak rossz napjai. Szóval ez alatt a röpke 3 hét alatt egész jól viselem még a dolgokat. és nem bántam meg imádom mind a kettőt:)
2010. ápr. 4. 21:49
 15/16 anonim válasza:
Szia! Én 2 kicsivel vagyok itthon.A kislányom pár nap múlva lesz 2 éves,a kisfiam pedig 9 hónapos. Amikor kiderült,hogy jön a kicsi sokat gondolkoztunk mi is lesz,de bevállaltuk. A párom dolgozik mindennap általában az esti fürdetés amire biztosan hazaszokott érni. Nem könnyű velük,de annyi örömet adnak,hogy az simán kompenzálja! A kislányom mostmár egyszer alszik dél után a kisfiam pedig kétszer(délelőtt és délután az változó,hogy mennyit) Így a legnehezebb megszervezni ,hogy mikor legyünk kint a szabadban levegőzni) De minden megoldható én most azt mondom nem bántam meg,hogy így alakult ,ha kérdésed van szívesen válaszolok bármire.
2010. ápr. 8. 11:05
 16/16 anonim válasza:

Sziasztok!

Hátha valaki még rákeres ilyen kérdésekre..

Segítségem csak a párom,m külföldön élünk,legjobb barátok,család stb mind Magyarországon...

2 kicsivel vagyok itthon,egyik 26,5 hónapos,a másik 4 lesz a napokban,tehát 22,5 hónap a korkülönbség.Nagyobbik fiam nem féltékeny a "Babára" ahogy ő ismeri 😊 De ezért sztem legtöbbször küzdeni kell egy anyának.

Igyekeztem a nagyobbnak nem mutatni,h most a kicsi az első..Pl amikor szoptattam hoztam egy könyvez,beszéltem a nagyobbnak és mutogattam,h mi micsoda/érdeklődik is/ aztán egy idő után maga hozta a kis könyvét.

Igyekszem bevonni is,a kicsi már kap tápszert és megengedem,h "tartsa" az üveget /nyílván alatta én is fogom/...

Előszeretettel puszilgatja a babát,néha én is úgy csinálok,mintha a "Baba" puszilná meg őt,odatolom az arcocskáját ..

Volt amikor "megengedtem",h fogja,lefeküdt a földre és mutatta,h tegydm oda a babát.Persze,h nem tettem rá,de úgy tettem,mint aki rátette,közben tartottam a babát,ő meg nagyon boldog volt..Igaz nekem kényelmetlen volt így tartani a picit,de megérte a nagyobb miatt...

Néha pedig bevetem az ajándékozást,tőlem kap ezt azt,sokszor átölelem,elmondom neki,h szeretem,babusgatom,csikizem,kergetem akár négykézláb kutyát is játszok,építőkockából építek neki..

Ha a kicsi sír és látom,h a nagyobb figyel,akkor néha viccesen próbálom előadni,h "jajj,baba",csóválom a fejem és óvatosan a fejemre csapok,akkor elkezd nevetni...

Mindemellett a kicsi kb egész nap akkor van lerakva ha alszik és összességében még max 1 órára,h fejlődjön a mozgása is valamit..

Nem tudom,h ezeknek köszönhetően e,de a nagyobbik fiam sztem nem féltékeny a kicsire,sokat puszilgatja,a minap észrevettem,h a maciját betakargatta és odaadta neki a cumit,ma pedig amikor mentünk apát kelteni hozta a takaróba becsomagolt polipját,a "babáját",m ugyr látja tőlem,h mindig kézben van..

Sokszor úgy érzem,h rengeteg munka és segítség híján belegebedek,de aztán amikor rájuk nézek imádom őket és tudom,h nélkülük már nem lenne teljes!Szeptembertől jön az ovi is a nagyobbomnak,így tudom,h akkor még könnyebb lesz no meg szem előtt tartom,h olyan gyorsan megnőnek és a szemembe vágják majd,h "anya ne ölelgess,puszilgass.."...Eddig úgy érzem,h ha a kezemet a szívemre teszem,h nincs bűntudatom,mindent megtettem értük ami erőmből telt és ez sokat jelent a későbbiekben is..Ma felkell venni,de holnap hálás leszel magadnak,h felvetted és később sztem a viselkedésben is megfog látszani /legalàbbis hiszek benne/ szép estét 😊

25 éves 2 kicsis anyuka

2016. júl. 17. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!