Mennyire nehéz 2 gyerekkel otthon?
Erre nincs recept, mint sok minden masra se az eletben.
Abszolut a ti helyzetetektol fugg a dolog.
Neked kell erezned, hogy mennyi segitseged van, anyagilag hogy alltok...stb. szoval milyen a helyzet nalatok? Irjal kicsit, es akkor segitunk!:)
2 gyerekkel nehéz! (nekem tuti és ezzel a két gyerekkel:)).
Főleg az elején.
Sajnos nincs ideális korkülönbség, ezer dolog befolyásolja, hogy kinek mikor "jó".
Nálunk 24 hónap és 2 hét van közöttük. Terveztük, vártuk de a kicsi 1,5 éves korára lett csak jobb. Ő egy ilyen kislány :).
Tehát nehéz, de végigcsinálható és még "szerencséd is lehet" és kisangyal lesz a második :) az első perctől.
üdv
Nem sok a segitseged, igy gondold meg nagyon jol!
Talan ha most meg nem vagy benne teljesen biztos, hogy konnyen (vidaman es dalolva) eltudnal lenni a ketto kicsivel, varjal. Hiszen meg a kisfiad is nagyon kicsi.
Akkor jobb lenne bevallalnod szerintem a tesot, amikor mar minden porcikaddal arra vagysz, es amikor mar nem kerdezed meg, hanem tudod hogy birod idegileg, lelkileg, fizikailag, mindenhogy.
Gondold azt vegig, hogy a kettovel te egyedul (mert tenyleg nem sok a segitseged) hogyan birnal ellenni.
Ha meg huzod a szadat, akkor rendezd a kisfiadat most, aztan majd jon a 2. is idovel!
Szerintem nagyon is nehéz. egy 2 éves gyerek nem érti azt hogy az egy baba ami a hasadban van vagy az öledben fekszik. igaz nem minden gyerek féltékeny... de mi lesz ha a tiéd az lesz? még csak 10 hónapos a fiad, várd meg míg elkezd járni és utánna futni. majd akkor döntsd el hogy akarsz-e másikat.
a kutatások is azt mutatják hogy a 3-4-5 év korkülömbség a legjobb. mert akkor a gyerek meg tudja érteni hogy miért van a baba állandóan anyu ölébe. és még számtalan pozitiv oldala van annak ha megvan legalább a 3 év külömbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!