Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz 2 gyerekkel...

Mennyire nehéz 2 gyerekkel otthon?

Figyelt kérdés
Van egy 10 hónapos kisfiam és szeretnénk neki kistestvért. Szerintetek a 20-22 hónap korkülönbséggel nehéz 2 gyerekkel lenni?
2009. ápr. 12. 16:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez felfogás kérdése. Van, akinek eggyel is nehéz, van akinek hárommal se az! Attól függ, hogyan osztod be az idődet, mennyire tud segíteni a párod, esetleg a szülők. Az sem mindegy, hogy a második baba "csak" jön, vagy igazán várjátok. Ha ügyes vagy és jól osztod be a teendőidet, nem fogod nyűgnek érezni az otthonlétet, hanem élvezed az anyaság minden pillanatát és esetleg még tanulni is tudsz mellettük.
2009. ápr. 12. 16:31
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
ha anyagilag jól vagytok,akkor nem jelenthet gondot.Én is szerettem voilna még egy gyermeket,de kétszer meggondolom.
2009. ápr. 12. 17:59
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Függ a gyerekek természetétől is. Az unokatesóm eggyel is megőrült, mert két percig nem maradt meg a kicsi egyedül, egy barátnőmnek meg kettő mellett is bőven van ideje, mert átalusszák neki a délutánt, és babakoruktól kezdve szépen eljátszanak viszonylag sokáig önállóan is.
2009. ápr. 12. 18:58
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Erre nincs recept, mint sok minden masra se az eletben.

Abszolut a ti helyzetetektol fugg a dolog.

Neked kell erezned, hogy mennyi segitseged van, anyagilag hogy alltok...stb. szoval milyen a helyzet nalatok? Irjal kicsit, es akkor segitunk!:)

2009. ápr. 12. 19:01
 5/16 A kérdező kommentje:
Anyagilag még megoldható egy gyerek. Meg szerintem jól el is lennék vele. Csak az elején húzós, mivel segítségem nem nagyon van. Anyum 2 hetente 1X ha eljön, anyósom meg havonta egy hétvégét van itt, mert messze lakik, de ő jobb is, hogy nincs itt. A kisfiammal az első 2 hónap elég vészes volt mert nem volt egy jó alvó, de mára már nagyon szépen alszik egy huzamban 10-12 órát is. Csak attól tartok, hogy a kistesó is ilyen lesz és 2 hónap azért kicsit hosszú idő:) De közbe meg szeretném ha lenne, mert mindig barátkozni akar a gyerekekkel is a játszótéren csak ők meg elég barátságtalanok. Szóval szerintetek?
2009. ápr. 12. 19:11
 6/16 A kérdező kommentje:
Ja meg elég anyás a drágám. Senki nem etetheti, senki nem fürdetheti, ha felébred csak nálam nyugszik meg. De szerintem ezt addigra kinövi, vagy nem jól látom?
2009. ápr. 12. 19:13
 7/16 anonim válasza:
100%

2 gyerekkel nehéz! (nekem tuti és ezzel a két gyerekkel:)).

Főleg az elején.

Sajnos nincs ideális korkülönbség, ezer dolog befolyásolja, hogy kinek mikor "jó".

Nálunk 24 hónap és 2 hét van közöttük. Terveztük, vártuk de a kicsi 1,5 éves korára lett csak jobb. Ő egy ilyen kislány :).

Tehát nehéz, de végigcsinálható és még "szerencséd is lehet" és kisangyal lesz a második :) az első perctől.

üdv

2009. ápr. 12. 19:20
 8/16 anonim ***** válasza:

Nem sok a segitseged, igy gondold meg nagyon jol!

Talan ha most meg nem vagy benne teljesen biztos, hogy konnyen (vidaman es dalolva) eltudnal lenni a ketto kicsivel, varjal. Hiszen meg a kisfiad is nagyon kicsi.

Akkor jobb lenne bevallalnod szerintem a tesot, amikor mar minden porcikaddal arra vagysz, es amikor mar nem kerdezed meg, hanem tudod hogy birod idegileg, lelkileg, fizikailag, mindenhogy.

Gondold azt vegig, hogy a kettovel te egyedul (mert tenyleg nem sok a segitseged) hogyan birnal ellenni.

Ha meg huzod a szadat, akkor rendezd a kisfiadat most, aztan majd jon a 2. is idovel!

2009. ápr. 12. 19:39
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon is nehéz. egy 2 éves gyerek nem érti azt hogy az egy baba ami a hasadban van vagy az öledben fekszik. igaz nem minden gyerek féltékeny... de mi lesz ha a tiéd az lesz? még csak 10 hónapos a fiad, várd meg míg elkezd járni és utánna futni. majd akkor döntsd el hogy akarsz-e másikat.

a kutatások is azt mutatják hogy a 3-4-5 év korkülömbség a legjobb. mert akkor a gyerek meg tudja érteni hogy miért van a baba állandóan anyu ölébe. és még számtalan pozitiv oldala van annak ha megvan legalább a 3 év külömbség.

2009. ápr. 12. 20:29
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ!:) Utolsónak: Járni azt már tud a kicsim 2 hónapja, úgyhogy az tudom milyen utána futkosni:) Meg azért nem akarom, hogy 3 év legyen köztük, mert szerintem akkor a legnagyobb a testvérféltékenység. Sok ismerősöm van, aki utólag azt mondja inkább kibírta volna, de kisebb kor különbség legyen köztük. Mert ha már kicsit nagyobb nagyon jól elvannak. Majd meglátom ,még gondolkozom rajta. De várom továbbra is olyan anyukák válaszát akik ebben a szituban vannak!
2009. ápr. 12. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!