Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek túlzottan közel...

Szerintetek túlzottan közel lesz vagy sem?

Figyelt kérdés
Párommal jelenleg a szüleinél élünk immár kb. 2 éve. Nagyon jól megvagyunk, nincsenek se viták se konfliktusok (csak a "természetes mennyiség") de azért szeretnénk néha párommal külön lenni. Ez idáig nem rendelkeztünk olyan anyagi háttérrel, hogy gondolkodhassunk a külön költözésen de most adódott egy alkalom és elég komolyan belevetettük magunkat az ingatlan keresésbe. Találtunk egy házat pár méterre párom szüleinek a házától, mondhatnánk azt is, hogy a közvetlen szomszédságában egész jó áron. Ez ügyben szeretnék Tőletek tanácsot, pozitív, negatív tapasztalatot kapni, jól tennénk-e, ha odaköltöznénk, vagy sem? Milyen buktatói lennének szerintetek nagy valószínűséggel? Vagy épp milyen előnyei? 26L
2011. aug. 9. 20:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Biztos sokan írják majd, hogy minél messzebb, de szerintem ez nem feltétlen van így. Sok múlik a viszonyon meg a hozzáálláson. Én imádom az anyósomat, nagyon jóban vagyunk és nem bánom, hogy a szomszéd utcában lakik. Sok mindent vehetnék "kötekedésnek" vagy "beleszólásnak", de én mindennek a jó oldalát (tanács, segíteni akarás) nézem, ugyanakkor határozott vagyok a saját döntésjogom érvényesítésében, szóval nekem ez egyáltalán nem gond.

Egyébként meg ha meg is romlana a viszony az anyóssal (ne romoljon): bezárod az ajtót, és kész. :)

Ha jó, páratlan lehetőség, akkor én nem mondanék le róla ezért.

2011. aug. 9. 20:16
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
Ez attól függ, hogy milyen viszonyban vagytok a szüleiddel. Ha jóban, akkor semmi probléma, külön lakás, és még közel is van. Mi édesanyám mellett lakunk, de én ennek örülök, mert bármikor gondom van átmegyek, vagy ő átjön és a gyerekben is sokat segít. Viszont néha megkérdezi hová megyünk fontoskodik. Talán ennyi a hátránya nálunk, de ez elenyésző :)
2011. aug. 9. 20:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi anyum szüleinek a közvetlen szomszédai vagyunk. Azt hiszem az évek során rájöttem, hogy mik az előnyök/hátrányok (nálunk).

Előny:

- amikor baj volt, rögtön tudtak segíteni

- amikor nem tudott anyum/apum főzni, akkor átmehettünk hozzájuk enni

- segítettek/segítenek a ház körüli munkákban

Hátrány:

- szinte 5 percenként átjönnek

- mindenbe beleszólnak

- olyan nincs amiről őnekik ne kéne tudniuk

- állandóan körbejárják a házat (még a hűtőnket is nap mint nap ellenőrzik)

- ami megtetszik nekik azt hazaviszik (általában ez csak ennivalóra/nasira értendő)

Szóval nálunk inkább zavaró, hogy ilyen közel laknak. Jó, nem azt mondom, hogy nem segítenek nagyon sok mindenben, de igazán zavaróak tudnak lenni. Így én ha elfogok költözni, akkor jó messzire fogok menni, az szinte biztos.

2011. aug. 9. 20:18
 4/8 anonim válasza:
63%
nos én csupán 15/L, de ha a távoli jövőbe gondolsz, akkor az mégsem lesz túl kellemes, ha az anyósod gondol egyet, és átugrik, mert unatkozik pl. vagy valami (szerintem!!). Ugyanakkor az sem hátrány, ha ott vannak a közelben. Szerintem keressetek egy házat, ami a környéken van (3-5 perc séta) de azért mégsem a közvetlen szomszéda.
2011. aug. 9. 20:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha eddig jól meg voltatok, akkor semmi probléma nem lesz, sőt, ha lesz gyerek, akkor pont jó lesz.
2011. aug. 9. 20:19
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt szokták mondani, olyan messze kell költözni, hogy papucsban ne tudjanak átmenni. A szomszéd ház nekem nagyon közeli lenne, de lehet, hogy nektek működni fog a dolog.
2011. aug. 9. 20:20
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ. Szerencsére úgy gondolom, nagyon jó kapcsolatot ápolok párom szüleivel, de ettől függetlenül azért szerettem volna tisztában lenni azzal, hogy milyen esetlegesen negatív dolgokra készüljek fel. Segítségetekkel sikerült egy részét megtudnom, így már legalább ezek nem fognak váratlanul érni. :)

(Első) 20:18 hozzászóló:

Ez naggyon tetszett:

"ami megtetszik nekik azt hazaviszik..." :))

Továbbra is várom a tapasztalatokat, javaslatokat.

2011. aug. 9. 20:42
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon jó az ajánlat én csak azért mert közel van nem mondanék le róla. Külön ház, külön háztartás - lényegesen kedvezőbb helyzet mint a mostani, és mint irod most sincsenek komolyabb vitáitok.
2011. aug. 9. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!