Szerintetek túlzottan közel lesz vagy sem?
Biztos sokan írják majd, hogy minél messzebb, de szerintem ez nem feltétlen van így. Sok múlik a viszonyon meg a hozzáálláson. Én imádom az anyósomat, nagyon jóban vagyunk és nem bánom, hogy a szomszéd utcában lakik. Sok mindent vehetnék "kötekedésnek" vagy "beleszólásnak", de én mindennek a jó oldalát (tanács, segíteni akarás) nézem, ugyanakkor határozott vagyok a saját döntésjogom érvényesítésében, szóval nekem ez egyáltalán nem gond.
Egyébként meg ha meg is romlana a viszony az anyóssal (ne romoljon): bezárod az ajtót, és kész. :)
Ha jó, páratlan lehetőség, akkor én nem mondanék le róla ezért.
Mi anyum szüleinek a közvetlen szomszédai vagyunk. Azt hiszem az évek során rájöttem, hogy mik az előnyök/hátrányok (nálunk).
Előny:
- amikor baj volt, rögtön tudtak segíteni
- amikor nem tudott anyum/apum főzni, akkor átmehettünk hozzájuk enni
- segítettek/segítenek a ház körüli munkákban
Hátrány:
- szinte 5 percenként átjönnek
- mindenbe beleszólnak
- olyan nincs amiről őnekik ne kéne tudniuk
- állandóan körbejárják a házat (még a hűtőnket is nap mint nap ellenőrzik)
- ami megtetszik nekik azt hazaviszik (általában ez csak ennivalóra/nasira értendő)
Szóval nálunk inkább zavaró, hogy ilyen közel laknak. Jó, nem azt mondom, hogy nem segítenek nagyon sok mindenben, de igazán zavaróak tudnak lenni. Így én ha elfogok költözni, akkor jó messzire fogok menni, az szinte biztos.
Köszönöm mindenkinek a választ. Szerencsére úgy gondolom, nagyon jó kapcsolatot ápolok párom szüleivel, de ettől függetlenül azért szerettem volna tisztában lenni azzal, hogy milyen esetlegesen negatív dolgokra készüljek fel. Segítségetekkel sikerült egy részét megtudnom, így már legalább ezek nem fognak váratlanul érni. :)
(Első) 20:18 hozzászóló:
Ez naggyon tetszett:
"ami megtetszik nekik azt hazaviszik..." :))
Továbbra is várom a tapasztalatokat, javaslatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!