Van a környezetedben család szempontjából példaértékű ember?
Az én anyukám küzdött a kapcsolatért. Apám 100* ígérte hogy megjavul, leszokik az ivásról, aztán mégsem. 20 évig "húzták" egymás mellett, aztán mikor már agresszív is kezdett lenni eljöttünk. Nagyon tisztelem anyukámat, amiért bevállalta, hogy egyedül nevel tovább minket, mert lelki sérülések nélkül se így, se úgy nem úsztuk volna meg, de két rossz döntés közül ez volt a jobbik. Utoljára bevallotta, hogy már amikor megszülettem (most 16 éves vagyok) akkor is voltak gondok, de azt hitte majd leszokik róla. Ez a mai napig nem történt meg és nem azért mert nem tud, hanem mert nem akar.
Talán ezért is érint olyan érzékenyen ha valaki arról hőbörög, hogy mennyire rossz, hogy manapság ennyi a válás, meg hogy a gonosz szülők, nem figyelnek hogy mennyire rossz a gyereknek satöbbi satöbbi.
Megértelek, hogy rosszul esik! De sajnos van "másik" oldal is! Véleményt nem szeretnék formálni a történetedről, mert nem szeretnék ítélkezni! Nincs is jogom hozzá..
Az éberség minden kapcsolat alapja. úgy gondolom.
Sajnálom a szomorú történeteket, nem azért írtam ide, hogy megbolygassam az érzelmeket.
Azért írtam ide, hátha tudunk okosságokat összehozni, hogyan lehetne jobb! Ehhez már "kicsit érzelmek nélküli", objektív rálátás kell.
Anyukám!! :) Csodás ember, mindig mellettünk állt, ha szükségünk volt rá! Olyan dolgokban is, amikben más szülő már rég kiborult van, vagy jól lecseszte volna a gyerekét. Persze, neki is megvannak a hibái, de alapjáraton mindent megtesz értem és a testvéreimért. (még most is, pedig én már külön házban élek a férjemmel)
Mindig biztatott, hogy valósítsam meg az álmaimat, és soha ne adjam fel. Mikor mások hülyén néztek rám, ha volt egy tervem, ami épp akkor úgy nézett ki, hogy nem megvalósítható, anyu akkor is lelkesedett, és hitt bennem, és a terveimben! Ha akkor ő nem hisz bennem, egészen máshogy alakul az életem, mert a többi pesszimista ember (rokon, ismerős) hatására, tuti idő előtt, feladom az álmaim... :)
24/L
Nálunk az egész család ilyen, nem volt válás, mindenki boldog házasságban él.
Nekem is van annyi eszem, hogy annak mondok igent, aki tényleg a nagy ő. Ha pedig vele összekötöm az életem, akkor vállalom a rosszat is, nem csak a jót, ő a tökéletes számomra, így jobbat nem találnék és ő az, aki boldoggá tud tenni kizárólag.
Nagyapám, apu, bátyám. A feleségek ugyanúgy, de ők mindhárman olyan férfiak, akik mellett jó nőnek lenni.
Papám szokta mondani, azért a szeretet a legfontosabb dolog a világon, mert ha szereted a családodat, minden helyzetben tudni fogod, mi helyes és mi helytelen. És ha ők szeretnek téged, az olyan erőt ad, hogy bármire képessé válsz.
Sok olyat ismerek, aki a családjáért tűzbe menne és végtelenül védi, óvja, szereti stb... őket.
DE ehhez úgy teremti meg a szükséges feltételeket, hogy másokat lerabol, legyaláz, agyontapos....
Szóval az, hogy valaki otthon mintaapa, mintaférj nem jelenti azt, hogy egyébként ne lehetne egy nagy gazember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!