Fogadjam örökbe bátyám kislányát? Meghalt 2 hete. És nem tudom mit tegyek. Az édesanyja korábban halt meg szintén autóbalesetben.
Fogadd részvétem!
Beszélj a nagyszülőkkel, a gyámhatósággal. Ha valóban tudnál róla úgy gondoskodni, hogy nemcsak anyagilag, de szabadidőben, szeretetben is tudnál rá áldozni, akkor mindenképp jelentkezz törvényes gyámnak a gyámhatóságon.
Szerintem mérlegelj hogy itthon milyen jövő várna rá és ott kint milyen. Kihez kerülne, milyen lehetőségei lennének. Szegény kislánynak ne kelljen több mindenről lemondania.
Részvétem a bátyád és a sógornőd miatt. :(
18,16-os vagyok!
Ha örökbe akarod fogadni (=ezzel gyakorlatilag "eltörlöd" a múltját), akkor nem értem, miért lesz rossz, ha téged mamának nevez?
Ha nem örökbe fogadod, csak a gyámja (= törvényes képviselő) akarsz lenni, akkor meghagyod a lehetőségét annak, hogy amikor már nagyobb lesz és megérti, ő dönthesse el, hogy valóban mamájának érez-e téged, vagy maradsz neki a nagynéni.
"és még az lenne rossz ha engem szólítana anyának"
Nem. Az a legszebb elismerés lenne.
Részvétem.
Nagyon kedvess dolog,hogy örökbefogadod!Ha pedig anyunak hív,az se legyen gondd,majd később (6-7 éves korában,vagy előbb is.) eltudod nek magyarázni,hogy te nem vagy az anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!