Mit gondolnátok egy olyan nőről, aki a válása után sok-sok évvel is megtartja a férje nevét, holott már párkapcsolatban él?
Figyelt kérdés
Pl. a nő neve Tóth Irén, a férje Kovács József, és felveszi, hogy Kovács Józsefné.
Elválnak, méghozzá nem is békésen, nem is tartják a kapcsolatot.
Megtartja a Kovács Józsefné nevet, aztán ez a nőszemély új, tartós párkapcsolatba kerül, de eszébe se jutna visszaváltoztatni a nevét...
2011. aug. 8. 17:53
11/17 anonim válasza:
Én furának tartom... ha elváltak, már nem tartoznak össze. Mondjuk ha meg a praktikus oldalát nézzük, akkor nagyon idő-és pénzigényes lenni megváltoztatni a nevet az iratain stb., a munkahelyén is valószínűleg ezen a néven ismerik. Én mondjuk visszaváltoztatnám. Vagy, ez nem egészen igaz, én nem venném fel a férjem nevét alapjáraton sem, mert nekem hozzátartozik a nevem az identitásomhoz, és ameddig a férj nevében sincs jele az összetartozásnak, addig sztem nem teljesen arról szól...
12/17 anonim válasza:
Én nem tenném. Ad 1 szép nevem van nekem, ha már tartozom a férjemhez miért használnám az övét, ad 2 elég ciki,ha mondjuk megnősül,hogy két ugyanolyan nevű hölgy is van!:) A rokonságban van egy nő, ő nem képes elfogadni,hogy két éve elhagyta a férje és mindenhol az asszony nevén mutatkozik be, sőt elvárja,hogy úgy is szólítsák. Nekem ez már annyira szánalmas.
13/17 anonim válasza:
Azt, hogy nincs egy valag pénze átiratni...vagy ha van akkor a gyerekére költi, akit egyedül kell nevelnie.
Nekem is így volt Anyum. A válás után 8 évig maradt ugyan az a neve, csak mikor férjhez ment újra, akkor vette fel a férje nevét. Ebben sztem nincs semmi.
15/17 anonim válasza:
Hát szerintem is elég érdekes. Miért is akarnám megtartani a férjem nevét, ha egyszer már semmi közöm hozzá. Kéne a fenének. Még a végén azt gondolná, hogy nem tudok tőle elszakadni. Szerintem aki mégis megtartja az vagy kötődik még a férjéhez, vagy végtelenül lusta elintézni a dol-gait. Egyáltalán nem kerül olyan nagyon sokba ezeket elintézni. Egyedül a személyiért kell fizetni 1500-öt, a jogsiért 4000-et. Taj kártya ingyen van, adóigazolvány ingyen van. A szolgáltatóknál sem kell semmit fizetni, ingyen átírnak mindent. Én azt sem értem, hogy az élettársát hogy-hogy nem zavarja, hogy egy másik férfi nevét viseli. Olyan helyen dolgoztam, hogy naponta találkoztam ilyenekkel. Kovács Józsefné vagyok. És kije a Kis Pistának? Hát az élettársa, kije lennék? Mindezt olyan hangsúllyal mintha ez olyan természetes lenne. Én ezt meg sem engedném, majd hogyha leveszi a volt férje nevét, utána tartsa majd magát valaki más élettársának.
16/17 anonim válasza:
Én olyat ismerek, aki férjhez is ment azota, es ugy viseli az elozo ferj családnevét.
17/17 anonim válasza:
Egyáltalán mi közöd van hozzá? Nincs jobb dolgod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!