Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit találjak ki hogy ne...

Mit találjak ki hogy ne kelljen menni?

Figyelt kérdés

Kamionos vagyok. Múlthéten is meg most is mentem hétvégén dolgozni és már vagy 2 hete alig aludtam de ugy néz ki hogy jövőhéten is kell menni hétvégén is. én már kuva fáradt vagyok és azt se tudo mhogy fogom kibírni. de még most arra a gyökér főnökre várok hogy tudjak billenteni után meg megyek haza (1 óra, fél 2 lesz mire hazaéek) de fél 5kor kelek is. A főnököm nem ad szabadságot. Megint hétvgén meg nem akarok menni. Ha mondom neki h de én mást akarok csinálni hétvégén akkor nem enged el. segítenétek kitalálni valamit?

24f

2011. aug. 7. 22:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy a mai világban fontos a pénz keresés, örül az ember, ha van munkája. Viszont az egészség fontosabb.Ilyen munkát, zsarnok főnökkel akár hol találsz. Szóval tényleg nincs mit vesztened. Tényleg menj el orvoshoz és kérj igazolást. Mindenképpen el kell menned betegszabira, mert ha nem vagy kipihenve magadat, de mások életét is veszélyeztetet. Kit érdekel mit mond a főnököd?! ő csak úgy is rajtad akar meggazdagodni!!!
2011. szept. 12. 21:28
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem úgy van, hogy napi 10 órát lehet mennei egyfolytában? Vagy nyolcat? És ott van a taxométer, vagy valami hasonló. Ha elalszol a volánnál, akkor megóüntetik a főnököt szerinted? Pedig ennek az lesz a vége.

szerintem: Keress másik mun kahelyet, és ha találtál, akkor dobbantsál, de még jelentsd is fel a zsarnokot. Kötelező megadni a pihenőidőt, és fel lehet jelenteni. Nem tudom hol, valamilyen jogi intézménynél, hátha valaki megírja.

2011. szept. 12. 21:42
 13/15 anonim ***** válasza:

Sajnos sok (szinte mindegyik) munkáltató visszaél a helyzetével, és azzal, hogy egy helyre százan tolonganak, és ezt csinálják a dolgozókkal. Ám aki emberéletekért felelős, annak csak járna a pihenés. A tetűt. Tudom, hogy ezt csinálják a kamionosokkal. Szerintem is menj dokihoz, ne könyörögj neki! Mondd el őszintén, hogy idegileg és fizikailag is kivagy, legyen szíves, 1 hétre legalább írjon ki. Addig talál lehűl a levegő is, és nem ebben az iszonyú melegben kell bent rohadni a kocsiban. És ki tudod magad pihenni. Egyébként meg másik helyet kellene keresni. Tudom, hogy nehéz!

És hogy az te életed nem érdekli, elhiszem, de ha mások életét veszélyeztetnéd, az már érdekelné. Ha jönne a vizsgálat, stb.

2011. szept. 12. 21:45
 14/15 anonim ***** válasza:
Mondd meg neki, hogy törvényellenes amit csinál! És jelenteni fogod. Sajnos ehhez nem nagyon értek, hogy kinél és hol lehet jelenteni, de az biztos h nem kötelezhet túlórára! Csak és kizárólag speciális esetben (nem ilyenre gondolok, hogy túl sok a munka és meg kell csinálni, vagy el vagytok maradva. Hanem ilyesmi h pl természeti katasztrófa történt stb.)
2011. szept. 12. 22:21
 15/15 A kérdező kommentje:

21:42 szerinted hány kamionos vezet naponta 10 órát? Nem sok.

Ez az ami pont nem érdekli. Neki annyi kell hogy valaki csinálja meg...amikor árvíz volt akkor is nem érdekelte hogy hogy menjek át. Azt mondta hogy oldjam meg. Amikor beteg voltam és azt hittem meghalok inkább kiküldött Szlovákba akkor is azt mondta hogy oldjam meg. Az előző főnököm se volt jobb, felidegesített eldobtam a szántóföldbe a kulcsot és mondtam hogy ennyi volt. Így kerültem a mostanihoz

2011. szept. 13. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!