Mitévő legyek, elköltözni nem tudunk..kisbabát ide hogy vállaljak? Tanácsot szeretnék tőletek kérni..
Én csak egyet érteni tudok az előttem írókkal.Azok alapján amit leírtál magatokról hatalmas felelőtlenség lenne babát vállalnotok.Fiatalok vagytok még,próbáljatok mindketten dolgozni előbb,gyűjtögetni,legyenek meg az alap dolgok az otthonotok,meg legyen honnan elmenni a babával gyesre.
Jelen helyzetben Te csak a gyesre lennél jogosult,aminek az összege 25000ft+családi pótlék 12000ft.Ebből sem nagyon kell jól élni.A csp elég pelenkára törlőkendőre,a gyes babakajára,apróságokra.Nehogy azt hidd,a semmiből is lehet gyereket nevelni.
3 gyerekes anyuka.
Nem tudom elhinni hogy ne lehetne később. A doki talán nem gondolta végig?
Még van kb. 27 éved, hogy szülj! Addig még mennyit fejlődik az orvostudomány??
ne szülj azért, hogy mindenkinek csak mégtöbb baja legyen! Teremtsétek meg a körülményeket, és aztán majd keresel másik orvost! Vagy kimégy külföldre. Amíg van méhed, meg fogják oldani!
Ha nem lehetne, amit nem hiszek, inkább 6-8 év múlva egy örökbefogadott jó körülmények közé, és tudsz is vele törődni! Inkább mint most és csak kolonc legyen esetleg szegény. Legyetek már türelmesek!
Nem biztos, hogy lehet később gyerek, vagy nem biztos, hogy ha később szülsz, akkor is ennek a dokinak hozod a pénzt?
Az orvosok közt is vannak furcsák!
Én mielőtt pánikba esnék elmennék még két másikat is megkérdeznék!
Nagyon aranyos hogy gyerekről álmodoztok, de egyelőre maradjon ez még álom!
Ilyen körülmények közé, munkanélküliként képes lennél gyereket szülni? És, ha a párodat is kiteszik a munkából? Lehet, hogy a baba se maradna meg, ha ilyen stressznek vagy kitéve otthon, hogy a saját apádat kell megverned!
Csak két évvel vagyok idősebb, de ne is haragudj, nagyon felelőtlen a gondolkodásod. Kérdeztél már más dokit is? Kizárt, hogy a mai világban azt mondják valakinek 21 évesen, hogy ez az utolsó esélye gyereket szülni...
Nekem van munkám, el is költözhetnék itthonról, ha akarnék, mégsem teszem, inkább gyűjtöm a pénzem későbbre. Még eszembe se jut gyereket szülni, mert mi van, ha véletlenül kirúgnak. Itt élősködjünk az anyám nyakán? Téged meg már ki is rúgtak és egy gyerekkel még jó ideig esélyed sem lenne dolgozni.
A gyerek egy életre szól, neked meg előbb fel kéne nőni.
Ja, és ha már lombikról van szó. Mi van, ha esetleg 2-3-4 vagy akár több baba jön össze?
Hát tényleg nem könnyű a helyzeted/helyzetetek. Mi nekünk annyival másabb, hogy külön élünk (nem saját lakás) a férjemmel a szülőktől, na meg nem isznak. De anyagiak miatt még nem merünk bevállalni babát, elvégre a picire már a születése előtt rengeteget kéne költeni. Bár szeretnénk, meg már korban is lassan ott vagyunk, hogy akár lehetne is (én 23, ő 31).
Szóval a helyetekben nem vállalnék, nem csak mert a szülőkkel éltek még, hanem mert anyagilag úgy érzem nem álltok úgy. Kitartás, majdcsak eljön annak is az ideje!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!