Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mitévő legyek, elköltözni nem...

Mitévő legyek, elköltözni nem tudunk..kisbabát ide hogy vállaljak? Tanácsot szeretnék tőletek kérni..

Figyelt kérdés
Hát az én történetem nagyon bonyolult de próbálom összefoglalni.21 éves vagyok még mindig a szüleimnél élek a párommal aki 30 éves,az apám miota élek azota egy alkoholista barom.Már 65 éves és még mindig iszik nem tanul az esetből,régen mindig verte anyumat de miota felnőttem azota én simán megverem sőt már a családban mindenki adott neki és nem tanult volt rendőrségen is egy napot és abbol sem.Mostmár ott tartok hogy nem érdekelne ha inna csak ne kötekedne állandóan nagyon idegesítő és az a legnagyobb baj hogy a párommal kisbabát szeretnénk de nem tudunk elköltözni anyagiak miatt ebben a hónapban lenne lombikkal kisbabánk ugyanis már 3 éve szeretnénk és tudom hogy az apám nem változna meg és annyira kétségbe vagyok esve nem tudom mit csináljak.:(Az a baj hogy mikor jozan akkor meg egy falat kenyér annyira aranyos.Anyu meg azért nem vált el tőle mert jelzálog van a házon meg egy csomo hitel stb......Ugyhogy nem tudom mit kéne tenni.Nagyon kivagyok már idegileg!
2009. ápr. 10. 11:09
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
92%
Hát ha te ennek kitennél egy babát akkor csak gratulálni tudok. Ne haragudj, de ez önzés. 21 éves vagy,könyörgöm, még bőven ráérsz. Nem tudom minek így elsietni. Pláne, hogy megélni nem tudtok a pénzetekből önállóan, de azért a gyerek az kell... Hát gratulálok mégegyszer.
2009. ápr. 10. 13:02
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Én csak egyet érteni tudok az előttem írókkal.Azok alapján amit leírtál magatokról hatalmas felelőtlenség lenne babát vállalnotok.Fiatalok vagytok még,próbáljatok mindketten dolgozni előbb,gyűjtögetni,legyenek meg az alap dolgok az otthonotok,meg legyen honnan elmenni a babával gyesre.

Jelen helyzetben Te csak a gyesre lennél jogosult,aminek az összege 25000ft+családi pótlék 12000ft.Ebből sem nagyon kell jól élni.A csp elég pelenkára törlőkendőre,a gyes babakajára,apróságokra.Nehogy azt hidd,a semmiből is lehet gyereket nevelni.

3 gyerekes anyuka.

2009. ápr. 10. 13:10
 13/29 anonim ***** válasza:
96%

Nem tudom elhinni hogy ne lehetne később. A doki talán nem gondolta végig?

Még van kb. 27 éved, hogy szülj! Addig még mennyit fejlődik az orvostudomány??

ne szülj azért, hogy mindenkinek csak mégtöbb baja legyen! Teremtsétek meg a körülményeket, és aztán majd keresel másik orvost! Vagy kimégy külföldre. Amíg van méhed, meg fogják oldani!

Ha nem lehetne, amit nem hiszek, inkább 6-8 év múlva egy örökbefogadott jó körülmények közé, és tudsz is vele törődni! Inkább mint most és csak kolonc legyen esetleg szegény. Legyetek már türelmesek!

2009. ápr. 10. 13:36
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy lehet később gyerek, vagy nem biztos, hogy ha később szülsz, akkor is ennek a dokinak hozod a pénzt?

Az orvosok közt is vannak furcsák!

Én mielőtt pánikba esnék elmennék még két másikat is megkérdeznék!

Nagyon aranyos hogy gyerekről álmodoztok, de egyelőre maradjon ez még álom!

2009. ápr. 10. 13:48
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen körülmények közé, munkanélküliként képes lennél gyereket szülni? És, ha a párodat is kiteszik a munkából? Lehet, hogy a baba se maradna meg, ha ilyen stressznek vagy kitéve otthon, hogy a saját apádat kell megverned!

Csak két évvel vagyok idősebb, de ne is haragudj, nagyon felelőtlen a gondolkodásod. Kérdeztél már más dokit is? Kizárt, hogy a mai világban azt mondják valakinek 21 évesen, hogy ez az utolsó esélye gyereket szülni...

Nekem van munkám, el is költözhetnék itthonról, ha akarnék, mégsem teszem, inkább gyűjtöm a pénzem későbbre. Még eszembe se jut gyereket szülni, mert mi van, ha véletlenül kirúgnak. Itt élősködjünk az anyám nyakán? Téged meg már ki is rúgtak és egy gyerekkel még jó ideig esélyed sem lenne dolgozni.

A gyerek egy életre szól, neked meg előbb fel kéne nőni.

Ja, és ha már lombikról van szó. Mi van, ha esetleg 2-3-4 vagy akár több baba jön össze?

2009. ápr. 10. 13:54
 16/29 anonim ***** válasza:
50%
megtudhatnánk hogy miért nem lehet gyereked a jövöben?
2009. ápr. 10. 13:56
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
51 ezer a kocsi??? Ilyen anyagi helyzetben biztos, hogy a kocsi a legfontosabb?
2009. ápr. 10. 14:45
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát tényleg nem könnyű a helyzeted/helyzetetek. Mi nekünk annyival másabb, hogy külön élünk (nem saját lakás) a férjemmel a szülőktől, na meg nem isznak. De anyagiak miatt még nem merünk bevállalni babát, elvégre a picire már a születése előtt rengeteget kéne költeni. Bár szeretnénk, meg már korban is lassan ott vagyunk, hogy akár lehetne is (én 23, ő 31).

Szóval a helyetekben nem vállalnék, nem csak mert a szülőkkel éltek még, hanem mert anyagilag úgy érzem nem álltok úgy. Kitartás, majdcsak eljön annak is az ideje!

2009. ápr. 10. 15:50
 19/29 A kérdező kommentje:
Nah most itt nem a kocsi a lényeg mert azért én is kapok munkanélkülit meg anyukám is meg hiába az apám olyan alkoholista de odaadja anyugdíját.A betegségem neve pedig endometriózis kicsit olvassatok már utána!!!!Ha most nem lesz akkor soha!!!!És én azt nem élem tul!Én azt hittem hogy ti majd segítetek nem lehurrogtok de meglátszik hogy a mai világban az emberek milyenek!Én tanácsot kértem nem azt hogy itt osztogassatok nem tehetek rola hogy beteg vagyok meg hogy ilyen szegény családba születtem egy alkoholista apához!Nah de mindegy ti ezt ugysem tudhatjátok mert nem tapasztaljátok majd segít valaki olyan aki már tul van egy hasonlo helyzeten!!!!
2009. ápr. 11. 09:05
 20/29 anonim válasza:
Szia! Mi is hasonló helyzetben vagyunk :( Veletek nagyjából egy idősök vagyunk,és sajnos nekünk sincs saját házunk. Mi bevállaltuk a babát,igaz nagyon sokáig vívódtunk rajta,de "besikerült"és mivel nagyon szeretjük egymást és együtt szeretnénk leélni az életünket,megtartottuk. Gondoltuk,lesz ami lesz,inkább nem eszünk,de a babának jusson. Sajnos sokan vannak,akik úgy vállalnak babát,hogy még ennyi pénzük sincs,mint nekünk. De ha mindenki így állna hozzá,és arra várna,hogy jön a baba majd akkor,amikor lesz pénz,kihalna a népesség,legalábbis Magyarország,mert ilyen gazdasági helyzetben,ahol még azt a keveset is elveszik,ami van,lehetetlen élni! Tavaly még párom is jobban keresett,most viszont a gazdasági válságban,még azt is megvonták tőle,ami eddig járt. Jelenleg 80 ezer körüli a fizetése,albérletben lakunk,kölcsönt nem tudunk felvenni,mert neki már sajnos van tartozása,én pedig főiskolára járok,tehát még nem dolgozom,nincs bejelentett munkahelyem,ami által tudnék felvenni kölcsönt,hogy egy házat tudjunk venni. Az albérletet nehezen tudjuk fizetni,ennivalóra is alig jut pénz. Az ő szülei meghaltak,az én szüleim elváltak. anyukám egyedül nevelt engem és testvéreimet. Nekik is nagyon kevés pénzük van,mert anyukám nem talál magának állást,mert amint meghallják,hogy gyerekei vannak,hallani sem akarnak róla. Szerencsére vannak még olyan emberek,akikre számíthat ilyenkor az ember,már megkaptunk szinte minden olyan "kelléket",ami egy baba érkezéséhez szükséges. Tesóimról maradtak nagyon szép kisruhák,babakocsi,kiságy...stb. Ezekkel egy ideig elleszünk. Amint kicsit nagyobb lesz a baba,beadom bölcsibe én meg keresek magamnak munkát-remélem sikerül :) Szerencsére most márjön a nyár,beindulnak a maszek munkák,párom így másodállásban tud munkát vállalni és a rezsi sem lesz olyan sok(kevesebb gáz,később kapcsoljuk fel a lámpát...). Úgyhogy eleinte nehezen,de átvészeljük valahogy ezt az időszakot. Pár év múlva meg boldogok leszünk a kisfiúnkkal,aki jövő hónapban fog megszületni. Neked csak annyit tudok ajánlani,hogy hallottam már erről a betegségről,tényleg nem szabad elvesztegetni az időt,próbáljátok meg a gyerekvállalást! Igaz sok kacskaringós út vezet el odáig,időnként belebotlasz 1-2 kőbe,de utána sokkal jobb lesz minden,hidd el! Tudod...minden kezdet nehéz. Viszont én a helyedben ha tehetném mindenképpen megpróbálnék máshova költözni,ha csak egy ideig is,míg nem tudtok saját házat venni. Tudom,hogy nagyon nehéz lesz! De párod szüleihez,vagy legalább egy kisebb házba,míg saját magatok talpra álltok. Ha nincs más választás,muszáj lesz megválni a kocsitól,és esetleg annak az árából egy albérletet nézni,mert a baba mindennél fontosabb! És ha csak ennek az árán lehet...szerintem te is belátod :) Főleg így,hogy ennyire szeretnétek a picit! Sajnos tavaly nekünk is el kellett adni a kocsinkat,mert a baba érdekében szinte bármit! És inkább tető legyen az ember feje fölött,egy szerető otthon,mint egy kocsi a feneke alatt. Mert a kocsi helyett ott van a tömegközlekedés,ráadásul olcsóbb is! Mi is sajnáltuk,hogy el kellett adni és a mai napig "hiányzik" de nem volt más választásunk. Na remélem azért használt is valamit a válaszom,nem csak úgy "beszéltem" a levegőbe :) Sok sikert kívánok a babához és kívánom,hogy éljetek együtt továbbra is boldogságban és szeretetben-immáron a kicsivel együtt!
2009. ápr. 11. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!