Felvennétek román vezetéknevet?
Figyelt kérdés
A vőlegényem és anyukája akkor költöztek Magyarországra, mikor ő még 1 éves sem volt. A szülei elváltak. Az apja félig román, szóval a nagyapja román, a nagyanyja magyar volt. Ő nem tud románul, csak román neve van. Nemsokára összeházasodunk és el kell döntsem, hogy felveszem-e a nevét. Mindig is fel akartam venni a férjem nevét, szép gesztus szerintem, de félek, hogy hátrányom lenne abból, ha román nevem lenne. Szerintetek?2011. aug. 6. 12:50
11/18 anonim válasza:
Persze, hogy felvenném. Szerintem már az elég szánalmas, hogy egyáltalán megkérdezted ezt.
12/18 anonim válasza:
Baszeszkuné Nagy Mária, qrva jól hangzana. /csak egy példa, román írásmódot nem tudom, de most a kiejtés a lényeg/
Nem kell ezt a változatot választani, és máris sokkal jobban fog hangzani. Pl.igy: Basescu Mária
13/18 A kérdező kommentje:
A ...né verzió szóba se jött, az sosem tetszett. Amúgy Bogdan a vezetékneve( Bogdán ), ami keresztnév is a románban. Az én nevem Szabó Krisztina, így lennék Bogdan Krisztina, vagy Bogdan Szabó Krisztnia.
2011. aug. 6. 18:38
14/18 anonim válasza:
nekem vannak Bogdán vezetéknevű ismerőseim, akik magyarok, és soha fel se merült bennem, h ez a név esetleg nem magyar
Úgyhogy ne aggódj!!! :)
15/18 A kérdező kommentje:
De ő Bogdan. Vagy én felvehetem Bogdán-ként? Úgy még jobb lenne egy fokkal.
2011. aug. 6. 18:59
16/18 anonim válasza:
tudtommal 18 év felett bárki nevet változtathat, szal ha átveszed a nevét, sztem tök mindegy h teszel-e az "a" betűre vesszőt, vagy sem
a lényeg, h ha Bogdánként leszel könyvelve, akkor már mindenhol így írd alá a papírokat, nem pedig úgy, h egyszer Bogdan.. egyszer meg Bogdán
17/18 anonim válasza:
bocs elírtam ---> egyszer és másszor
így akartam :)
18/18 Szilárd47 válasza:
Ez a te személyes döntésed. Senkinek semmilyen belszólása nincs abba, hogy te milyen nevet viselsz a házassákötés után. Szerintem beszéld meg a vőlegényeddel, és amit a legjobbnak gondoltok, azt tedd. Személy szerint nekem semmi kifogásom sincs a Bogdán (ékezettel) név ellen. Akárhogy is döntesz, hátrányod nem lesz belőle. Az idegen vagy annak tűnő név viselése vagy viszautasítása szerintem inkább hazafias kérdés. De a kérdés indoklásában nem látok erre vonatkozó jelzést. Ha pedig végleg nem juttok nevezőre, akkor még mindig adva vana lehetőság, hogy a férjed kérjen névváltoztatást, amit aztán te is követhetsz. De hát persze így már bonyolultabb ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!