Ha lenne egy házad hány év együttélés után iratnád felét a férjedre?
"Ez nem fórum úgyhogy utoljára:
"A házassági vagyonjog:A házasság megkötésével a házastársak között a házassági életközösség idejére házastársi vagyonközösség keletkezik. Ennek megfelelően a házastársak osztatlan közös tulajdona mindaz, amit a házassági életközösség ideje alatt akár együttesen, akár külön-külön szereztek""
és nem és nem és nem, attól, hogy ismételgeted még nem lesz igaz... Csjt. 28. §
Amugy nem vagyok jótündér,korántsem és remélem hogy az egésznek nem lessz jelentősége és együtt öregszünk meg de azért a földön járok.
Csak ez igy most előjött hogy én szarul érezném magam a helyében.Ő sha nem kérné hogy bármit is adjak,megbizik bennem de főleg magunkban hogyha arra kerülne a sor szépen megegyeznénk.
Egy opcio van hogy semmit nem kap,kirakoma szürét egy zacskoval,de ezt ő is tudja és nem olyan aki megtenné.(abban az esetben ha megver,mennie kell )
ne írassatok a kiskorú gyerekre a házat (pláne ha csak a férjed kapna haszonélvezetet...ugyanis ez esetben a gyereket és téged is kirakhat, ha ne adj isten úgy alakulnak a dolgaitok) - ha kiskorú a tulajdonos, akkor a gyámhatóság engedélye nélkül gyakorlatilag semmit nem tudtok csinálni és eladni is csak úgy lehet az ingatlant, ha a gyerek annak értékében új ingatlant kap
a korrekt lépés, ha az apukád rád íratja az ingatlan nagy részének a tulajdonjogát, a közös befektetéseitek felének értékében pedig a férjedre - mindenképp konzultáljatok egy ügyvéddel
17:37
Apukám nevén van a ház,én nem akarom iratatni ő erősködik.
Ha apu most meghal akkor fele fele arányban örököljük a tesommal,de a tesomnak is lessz háza amiből meg nekem jár fele,igy egymás javára kell odavissza lemondogatni,gondolom ez is valami költség,nemtudom.
17:41
Ebben az esetben amit leirtál engem már ki nem rakhatna hisz nem élnék,ez csak erre az esetre vonatkozna.
nekem is van lakásom, igaz nem vagyunk házasok, de nem is szeretnék az lenni.
én fizetem a lakás összes költségét (javítások, rezsi) ő pedig a kaját.
így egy szava sem lehet, ha el kell cuccolnia. őt sem ejtették a fejére, elég jó fizuja van, tud belőle spórolni, már van is neki egy finom kis összeg a bankszámláján, szóval ha ne adj isten kenyértörésre kerül a sor, nem fogom magam kellemetlenül érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!