Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A házaspárok közösen élnek a...

A házaspárok közösen élnek a közösen megkeresett pénzből. Csak én gondolom így? Föltétlenül konfliktusokat szül az, ha ezt a pénzt nem fele-fele arányban keresik meg?

Figyelt kérdés
2011. aug. 4. 19:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
60%
Nálunk közösen fizetjük a rezsit, bevásárlás közös pénzből megy, de ha mondjuk nekem kell egy napszemüveg vagy akármi más, akkor a saját pénzemből veszem meg, de ez fordítva is igaz, tehát ha a feleségem akar egy drága arckrémet vagy egyebet akkor azt a saját pénzéből veszi, nem tőlem kéri. A nyaralás az meg nyilván közös. Bankszámlánk is külön van. A lakás az enyém. Szerintem ez így jól müködik, mert aránylag nagy a jövedelemkülönbség közöttünk.(Én 375.000, a feleségem pedig 160.000 Huf)
2011. aug. 4. 20:15
 12/19 anonim ***** válasza:
93%

20.15

De gondolom, ha elromlik a hűtő, azt te veszed meg, mert neked van több, tehát nem perkáltatod ki a feleségeddel a felét feltétlen, és igazából szerintem ez volt a kérdés, h még egy zsák diót is szemenként osztunk-e el. De ez beteges lenne szerintem :D

2011. aug. 4. 20:18
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

20:18!

Annyit ad bele a feleségem amennyit gondol! Ha semennyit akkor semennyit! De mint írtam, minden apróságot mi sem számolunk külön. Az tényleg hülyeség lenne. De azt gondolom, ha nekünk megfelel ez a félig külön kassza, akkor másokat miért zavar? Mindenki úgy él ahogy jónak látja, egészen addig míg másokat nem sért!

2011. aug. 4. 20:29
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát azt én sem tudom, h másokat miért zavarja, mi is így vagyunk párommal, mint ti, szóval én megértem. Csak az a fura, amit nővérem csinál, na az már beteges. Ha leugrik egy liter tejért, annak a felét is elkéri párjától :O
2011. aug. 4. 20:32
 15/19 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk összerakjuk a fizetésünk kb 80%-át, és abból különítünk el mi megy félre, mi rezsire, mi kajára, napi szükséges dolgokra, stb. A maradék 20% csak saját, ez mindkettőnknél havi szinten 40-50 ezer ft körül van. Ebből veszünk magunknak és egymásnak dolgokat, könyveket, eszközöket, mozi, étterem, stb. Tehát a szórakozásra, ajándékra általában ebből megy. Ami marad, azt mindenki maga rakja félre egy külön számlára, nem tudja a párom, mennyi van félretéve nekem, és én sem tudom, mennyi neki. Ezekből lehet később valami nagyobb ajándékot finanszírozni (utazás évfordulókor, vagy lakásfelújítás, kertrendezés, úgy, hogy a másik nem tud róla, stb).

Tehát közös a kassza, mindig megbeszéljük, hogy mikor mennyi megy közösen félre (öregkorra, gyerekeknek, váratlan kiadásokra), mikor mire ruházunk be, de mindkettőnknek van egy havi 40-50 ezres keret, amihez a másiknak semmi köze.

2011. aug. 4. 20:33
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
ismerek olyan párt ahol szinte a pasi ál mindent,de ő milliomos, a nő is gazdag,de nem annyira,vannak amit közösen fizetnek és van amit saját magukra vagy a gyerekekre.A szüleimnél anyu kezeli a pénzt,apu leadja neki,de van h. félre rak magának h. nála is legyen vmennyi.A párommal is közös a pénz,de mégis külön van,mert a saját kiadásainkat a saját pénznkből fizetjük,de pl. kajára van h. a másik fizet,most pl. a párom munkélüli és én fizetek mindnet,de ha tud akkor ad bele,legalább az ő számláira.Szerintem akkor van konfliktus ha csak az egyik fizet mindent
2011. aug. 4. 21:45
 17/19 anonim ***** válasza:
nálunk úgy működik,( bár mi csak 4. éve élünk együtt, )hogy általában én keresek többet, levesszük a fizetést a kártyákról, egy kicsit hagyunk rajta, hogy azért próbáljunk spórolni, de általában az is kell. Betesszük a pénzt egy kis dobozba, és ha kell valamire, kiveszünk. A rezsire általában külön rakom a pénzt, hogy ahhoz tuti ne nyúljunk hozzá, a maradékból megy a kaja, a ruha, a szórakozás. Nincs enyém tied, csak addig, amíg a kártyán van. Amint betesszük a dobozba, közös. Általában ha kell valami, megvesszük, de ha extra kiadás vagy szórakozás van, megbeszéljük, hogy belefér-e.
2011. aug. 5. 12:31
 18/19 anonim válasza:
Ezzel vigyázz, mert váláskor nekem még azt is a szememre vetette, amikor szültem és nem dolgoztam, mert én milyen lusta vagyok.. Nem is értem, hogy nem láttam meg időben kivel élek együtt.
2013. okt. 4. 07:40
 19/19 anonim ***** válasza:
LOL ő fizeti a lakást te meg a kaját azért ez így elég igazságtalan vele szembe te pióca némber asszony :D na takarodjál a szemem elől
2015. márc. 21. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!