A házaspárok közösen élnek a közösen megkeresett pénzből. Csak én gondolom így? Föltétlenül konfliktusokat szül az, ha ezt a pénzt nem fele-fele arányban keresik meg?
20.15
De gondolom, ha elromlik a hűtő, azt te veszed meg, mert neked van több, tehát nem perkáltatod ki a feleségeddel a felét feltétlen, és igazából szerintem ez volt a kérdés, h még egy zsák diót is szemenként osztunk-e el. De ez beteges lenne szerintem :D
20:18!
Annyit ad bele a feleségem amennyit gondol! Ha semennyit akkor semennyit! De mint írtam, minden apróságot mi sem számolunk külön. Az tényleg hülyeség lenne. De azt gondolom, ha nekünk megfelel ez a félig külön kassza, akkor másokat miért zavar? Mindenki úgy él ahogy jónak látja, egészen addig míg másokat nem sért!
Nálunk összerakjuk a fizetésünk kb 80%-át, és abból különítünk el mi megy félre, mi rezsire, mi kajára, napi szükséges dolgokra, stb. A maradék 20% csak saját, ez mindkettőnknél havi szinten 40-50 ezer ft körül van. Ebből veszünk magunknak és egymásnak dolgokat, könyveket, eszközöket, mozi, étterem, stb. Tehát a szórakozásra, ajándékra általában ebből megy. Ami marad, azt mindenki maga rakja félre egy külön számlára, nem tudja a párom, mennyi van félretéve nekem, és én sem tudom, mennyi neki. Ezekből lehet később valami nagyobb ajándékot finanszírozni (utazás évfordulókor, vagy lakásfelújítás, kertrendezés, úgy, hogy a másik nem tud róla, stb).
Tehát közös a kassza, mindig megbeszéljük, hogy mikor mennyi megy közösen félre (öregkorra, gyerekeknek, váratlan kiadásokra), mikor mire ruházunk be, de mindkettőnknek van egy havi 40-50 ezres keret, amihez a másiknak semmi köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!