Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan diákmunka amit akár...

Van olyan diákmunka amit akár otthonról is végezhetek?

Figyelt kérdés
Idén leszek végzős gimiben, elég kemény év lesz tanulás szempontjából is, meg a táncpróbák szalagavatóra, stb. Most nyáron dolgozok és elég sokat keresek, de ebből még elmegyek nyaralni szeptemberbe, és ősszel "nagybevásárlást" kell tartanom ruhákból, emellett a barátomnak, anyukámnak, apukámnak, és a legjobb barátnőmnek is szeptemberben lesz a szülinapja, szóval nagyon sok pénzem el fog menni, szinte mind. Év közben sajnos nem hiszem, hogy lesz időm délutánonként bárhova elmenni dolgozni, ezért kéne valami lehetőség amivel itthonról is kereshetek pénzt. A szüleimre nem számíthatok idén (valószínűleg a szalagavatós készülődéseimet sem tudják kifizetni), mert nagyon rosszul állnak anyagilag. Régen elég tehetősek voltunk, de megértem, hogy most nem úgy állunk, nem is terhelem őket azzal, hogy az én dolgaimat (ruha, nyaralás, kozmetikus, fodrász, stb.) fizessék. Ezért is fontos lenne, hogy legyen valahonnan pénzem, mert nekem ezekre szükségem van, ebben nőttem fel, hogy mindenem megvan, de tudom, hogy a szüleim nem tudják ezt finanszírozni, így nekem kell. De hogy? 17/L
2011. aug. 4. 14:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

nemhiszem hogy van hivatalosan.

talán ismerőstől lehet.

2011. aug. 4. 14:34
 2/18 anonim válasza:
38%

Én sem hiszem, pláne olyan, amivel pénzt is keresnél...

Max webkamerán mutogathatnád magad másoknak... , ezzel talán még keresnél is valamennyit. És nem kell ezen felháborodni, hogy felhoztam ezt a lehetőséget. Csak egy ötlet, de ha nem vagy ilyen beállítottságú, akkor sok esélyed nem lesz... ilyen világot élünk...

2011. aug. 4. 14:39
 3/18 anonim ***** válasza:
32%

Elkényeztetett pi.csa. "abban nőttem fel, hogy nekem ez mind megvan.... Ejj, hogy nem tudsz spórolni, takarékoskodni. Ha nem mennél szeptemberben sehova, és nem lennének "nagybevásárlások" nem is lenne szükséged diákmunkára. Nem fogod tudni így megállni a helyed az életben.

Tanuld meg beosztani a lóvét, és ne fecséreld felesleges dolgokra.

2011. aug. 4. 14:40
 4/18 anonim ***** válasza:
17%
Ahelyett hogy itt sirnál neten, mennél dolgozni.
2011. aug. 4. 14:44
 5/18 anonim ***** válasza:
84%

14:40-es, eléggé félreértelmezhetted a lány sorait. Na nincsenek ruhái igenis szüksége van rá. És szerintem inkább tisztelendő, hogy megvan benne az akarás, hogy dolgozzon. A legtöbb 17 éves fiatalt még a szülei tartják el, és ha romlik a család anyagi helyzete, nem mindenki veszi olyan jól a lapot, mint a kérdez. Nem ingyen kívánt hozzájutni a pénzhez, így ha ő dolgozni akar azért, hogy ezeket a dolgokat továbbra is finanszírozni tudja, az hol problémás? Az elkényeztetett szót arra használják, ha valaki mindent megkap, olyat is, amit nem kéne, vagy magának is megszerezhetne. A kérdező esetében PONT nem erről van szó.

Amúgy a kérdésre válaszolva nem hiszem, hogy lenne ilyen diákmunka. Esetleg ismerősnél próbálj meg munkát szerezni. pl. adatbevitelt (gépbe), vagy valami fizetős internetes magazinba írhatnál, ha jó író vagy... utána kell kérdezni a közeli ismerőseid között...

2011. aug. 4. 14:48
 6/18 anonim ***** válasza:
48%

Hiába pontoztátok le a 14:40-est, teljesen igaza van!

Ha az ember szarul áll anyagilag, akkor meg kell tanulni lemondani bizonyos dolgokról, amik nem annyira fontosak. Egy nyaralás, vagy rendszeres kozmetikushoz járás pl. nem a legfontosabb dolog, ahogy a drága divatcuccok sem. Mi lesz ha felnő, családja lesz és nem lesz jobb anyagi helyzetben? Majd azt mondja, hogy bocsi, most nem fizetem ki a villanyszámlát, mert kell a kozmetikusra?

2011. aug. 4. 14:50
 7/18 anonim ***** válasza:
86%

Fúúú utolsó kettő mekkora nagy lápos paraszt-_-

Ha azt írta volna hogy nem akar dolgozni akkor meg azt mondtátok volna hogy "ménem mész el dógozni?"

Legalább ő elmegy mert megvan a szint ahogy él és nem akarja lejjebb adni ellentétben az igénytelenekkel akik inkább tescos kólát isznak mint hogy túlórázni kelljen..

Ilyen parasztok vagytok inkább duguljatok be....

A kérdezőnek pedig szerintem ilyen munka nincs mert ezek mind átb@szások...inkább próbálj meg kisegítő munkát keresni...

2011. aug. 4. 14:50
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Otthonról végezhető legális diákmunkát nem fogsz találni. (vagy ha mégis, akkor szólj, mert nekem is jól jönne).

Kezdj el böngészni a neten, manapság sok diákszövetkezet van, a honlapjaikon ajánlanak munkákat. Biztos találsz valamit. Ha ennyire kell a pénz, akkor bizony tenned is kell érte...

Sok sikert, remélem, egyenesbe jöttök anyagilag.

18/L

2011. aug. 4. 14:52
 9/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat!

Igen, lehet, hogy elkényeztetett vagyok, de most nem sír a szám a szüleimnek, hogy "de anyu igenis vedd meg ezt, meg vigyél el fodrászhoz!". Előrehozott érettségit tettem, és másnap már munkába álltam. Azóta dolgozok, heti 2-3-4 napot, és azóta semmit nem fizettek a szüleim. Saját keresetemből fizettem a fodrászt, a kozmetikust, és még a benzint is amit elhasználok (mert autóval kell munkába járnom, egy másik városban dolgozok). Emellett tudok félrerakni, mert jó a keresetem. Nem tudom, miből gondolja az egyik válaszoló, hogy nem tudok spórolni. Mindig is tudtam. Kaptam zsebpénzt (ezt még most is kapom) a szüleimtől, havi párezer forint, ezt mindig félreteszem, és ebből eddig is sok összegyűlt, egy részét a nyaralásnak ebből fizetem. Amúgy meg eddig minden évben eljártunk nyaralni a szüleimmel, de idén nem tudunk menni, így a barátaimmal szeretnék pár napot pihenni, ha már egész nyáron megdolgoztam érte. Sajnálom, hogy ez fáj neked. És biztos vagyok benne, hogy sosem leszek ennyire rossz anyagi helyzetben, mint a szüleim, mert jó tanuló vagyok, jó főiskolára fogok menni, utána jó állásom lesz (remélhetőleg külföldön). Pozitívan kell a dolgokhoz állni, és nem előre leírni a sorsot, hogy biztos nyomorgok majd. Meg kell érte dolgoznom, hogy jól menjen a sorom, a szüleim is megtették, csak valamit elrontottak idő közben. De nekem akkor is fontos ez a jólét amiben eddig felnőttem, és nem szeretném alább adni, SAJÁT MAGAM szeretném a pénzt megkeresni rá. Legalább hamarabb önállósodhatok, megtanulom beosztani a SAJÁT pénzem, csak előbb ezt meg kell valahogy keresni. Természetesen ha nem járnék suliba könnyű dolgom lenne, de félek, hogy egy sok időt lekötő meló rontana a tanulmányi eredményemen, amit utolsó évben nem engedhetek meg magamnak.

2011. aug. 4. 15:00
 10/18 anonim ***** válasza:
41%
"Drága" 14:50-es! Nem tescós kóláról volt szó, hanem luxus dolgokról, amikről igen is le kell tudni mondani, ha úgy adódik. Amúgy meg nekem sem, és szerintem a 14:40-esnek sem azzal volt a baja, hogy a kérdező el akar menni dolgozni, mert képzeld én is megkeresem a saját pénzemet suli mellett, csak én azt tankönyvekre költöm meg vonatbérletre, hogy tudjak iskolába járni, nem nyaralásra... A baj az, hogy azt írta, hogy "ezekre szükségem van, ebben nőttem fel, hogy MINDENEM MEGVAN". Akinek összeomlik a világ, ha nem mehet kozmetikushoz, az igenis elkényeztetett, akárki akármit is mond.
2011. aug. 4. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!