Megmentenéd a párod a vonat elől, ha__?
Most hallottam a hírekbe, hogy egy idős, német házaspárt elütött a vonat, ugyanis mentek át a síneken biciklivel, és összeakadt a kerekük. A nő leesett, a férfi pedig megpróbálta felsegíteni s megmenteni, de nem sikerült, s mindkettőjüket elütötte a vonat.
Elgondolkoztatott az eset, hogy mi lett volna ha én vagyok abban a helyzetben. Biztos mindent megtettem volna, hogy megmentsem a párom, olyankor még többre képes az ember, mint valójában, de az ösztönöm biztosan félreugrasztott volna az utolsó pillanatban. Ismerem magam, és nem tudtam volna ott maradni, hogy elüssön a vonat. Utána pedig egy életen át lelkiismeretfurdalásom lenne, és depresszióm, hogy hagytam meghalni a párom, mert lehet az utolsó lökéssel megmenekült volna, én meg félreugrottam mentve az életem.
Gondolkozzatok el, és írjátok le, hogy ti mit tennétek? csak őszintén...
Most így eszembe jutott, hogy mikor még 17 éves voltam egy társasággal mentünk át a síneken. Elől ment 2 lány, én meg utánuk 3 lánnyal. Az elől menő 2 lány nem figyelt, csak mentek mentek. A vonat meg jött, ráadásul elég közel volt már. Úgy kiabáltam rájuk, hogy vigyázzatok. De mikor szóltam akkor már jött is a vonat dudálva....Nagyon durva volt, tényleg nem sokon múlt.
Nem tudom amúgy, hogy képes lennék-e valaki miatt odaugrani a sínekre...
Nyilván próbálnám megmenteni. Sokan írták az ösztönt: nem tudom, lehet nálam is előjönne, de én nem félek a haláltól. Voltam már életveszélyben, egyszer majdnem a vízbe fulladtam, egyszer meg 5 centi híján majdnem elütöttek. Egyik esetben sem féltem, hanem arra gondoltam, hogy mi lenne a szeretteimmel, ha nem lennék. Vehetitek vagánykodásnak, de az igazság.
Szóval a válasz: ha beszorulna, lehet hogy vele halnék. Utána úgyis semmi lenne az életem... Bár ebbe ép eszű ember, aki nem volt még iylen helyzetbe nehezen tud belegondolni szerintem.
Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy természetesen segitenék, de az utolsó pillanatban félreugranék. Vagy ha én lennék beszorulva, ellökném, hogy mentse magát, mert van 2 kisiskolásunk. Bármilyen életveszélyes helyzetben lennék, őket válassza. És bármilyen életveszélyes helyzetben lenne, őket választanám.
De most a számitógép előtt ülök, és nem jön vonat. Bármit is gondolok most, az adott helyzetben az ösztönök mindent überelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!