Megmentenéd a párod a vonat elől, ha__?
Most hallottam a hírekbe, hogy egy idős, német házaspárt elütött a vonat, ugyanis mentek át a síneken biciklivel, és összeakadt a kerekük. A nő leesett, a férfi pedig megpróbálta felsegíteni s megmenteni, de nem sikerült, s mindkettőjüket elütötte a vonat.
Elgondolkoztatott az eset, hogy mi lett volna ha én vagyok abban a helyzetben. Biztos mindent megtettem volna, hogy megmentsem a párom, olyankor még többre képes az ember, mint valójában, de az ösztönöm biztosan félreugrasztott volna az utolsó pillanatban. Ismerem magam, és nem tudtam volna ott maradni, hogy elüssön a vonat. Utána pedig egy életen át lelkiismeretfurdalásom lenne, és depresszióm, hogy hagytam meghalni a párom, mert lehet az utolsó lökéssel megmenekült volna, én meg félreugrottam mentve az életem.
Gondolkozzatok el, és írjátok le, hogy ti mit tennétek? csak őszintén...
Lehet, hogy ő is félre akart ugrani, csakhát az idős emberek már nem annyira ügyesek, még ilyen helyzetben sem. Vagy amúgy is azt gondolta, hogy a felesége nélkül úgyse akar élni... Ezt nem tudhatjuk...
Ha én kerülnék ilyen helyzetbe, én is úgy lennék, hogy próbálnám megmenteni, de végül félreugranék.
Szerintem nekem már nem lenne erőm tovább ugrani,vagy elszaladni ott hagyva a páromat.Magamat ismerve olyan sokkba esnék,hogy össze-vissza kapkodva nem tudnám mit csináljak és ott ragadnák és vele együtt vinne a vonat:(
Szomorú történet.
Természetesen megpróbálnám megmenteni. Viszont mindkettőnknek több esze van annál, hogy tilos jelzésnél átmenjen.
Az egészben a legjobban a mozdonyvezetőt sajnálom, na neki nem lennék a helyében.
A tilos jelzés nem vicc, és nincs odaírva, hogy csak az autókra vonatkozik, ezt jó lenne már mindenkinek megjegyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!