Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azzal piszkál a család, hogy...

Azzal piszkál a család, hogy mikor lesz már munkám, mert egy semmirekellő vagyok. Hogyan állítsam le őket?

Figyelt kérdés

Január óta nem találok munkát. Pénzem van, mert a nagypapámtól örököltem, de ugye nem dolgozom...

Itthon mindent megcsinálok amit kell: főzök, takarítok, bevásárlok stb. de úgy veszik mintha semmit sem csinálnék. Nem is a közvetlen környezet piszkál, mert ők tudják, hogy próbálkozom de nem sikerül elhelyezkednem, hanem a távoli rokonok. Már úgy veszem észre mintha megutáltak volna azért mert itthon vagyok...

2011. aug. 3. 14:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz velük!

Én is ezt kaptam amikor 2 hónapig nem találtam munkát. Igaz azóta 4 hónapja dolgozom egy helyen, de nagyon esélyes, hogy kilépek, mivel nem vagyok bejelentve, nem fizetik a tb-t, nincs szabadságom, szóval nem egy álommunka. A fizetés pedig alig több mint a minimálbér.

Esélyes, hogy megyek külföldre, mert itthon évekbe telhet normális munkát találni.

2011. aug. 3. 15:16
 12/15 anonim ***** válasza:
Figyelj a sógornőm háztartásbeli, nagyon szépen élnek, mindent megkap. Viszont mikor elkezdi a hiteleseket szidni, meg a munkanélkülieket, kiakadok. Mikor a tesómmal összejött, a gyerekszobájában lakott 31 évesen, semmit nem tudott felmutatni, most meg úgy osztja az észt, mintha nem is ezen a bolygón élne.
2011. aug. 3. 15:16
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha végképp nem használ a szép szó, zavarj le nekik pár jó nagy pofont, akkor majd befogják a pofájukat.
2011. aug. 3. 15:19
 14/15 anonim ***** válasza:
Mondd meg nekik, hogy teljesen igazuk van, de te nem találtál munkát. Segitsenek az elhelyezkedésben. Nagyon szépen megköszönnéd. Ennyi.
2011. aug. 3. 15:40
 15/15 anonim ***** válasza:
Én 2 éve nem találok. Előtte volt egy olyan munkahelyem, ahol beigértek minden szépet-jót, és otthagytam miatta a 8 éves munkahelyem. Igaz, ebből 5-öt én is gyeden-gyesen voltam, de az biztos munkahelyvolt, csak a picikkel nem a legideálisabb, mert 12 órában dolgoztunk, hétvégézni is kellett,ovodai szünetben is csak kapkodhattam a fejem meg ilyenek. Szóval váltottam, olyanra, ahol hozni-vinni tudtam a gyerekeket. Szuper is volt, csak éppen fizetést nem kaptunk ki. Először azt hittem, hogy ilyen nincs, de sajna mégis van. Otthagytam. Nem találtam munkát, igy elmentem egy tanfolyamra, ahol lett még 2 szakmám. Ez igy szép, és jó, de gyakorlat nélkül nem megyek vele semmire, szóval adtam a sz@rnak egy pofont. Nem találok munkát, mert közben a férjem is váltott, és neki most olyan van, hogy heti 6 napot dolgozik 12-14 órában. Igaz, hogy az nagyon jól fizet. És a gyest is megint megkapom, mert a gyerkőcök sajna tartós betegek, szóval ez szerencse a szerencsétlenségben. (mármint a gyes, a betegség részét kihagynám, ha lehetne) Én is megkapom sokszor, hogy menjek már dolgozni, mert csak tengek-lengek, de sajna nem találok munkát, mert nekem olyan kellene, amit iskolaidőben tudok végezni, olyat meg nem lelek. Illetve mégis, mert önkéntesként dolgozom, de az nem fizet. Csupán annyi, hogy nem bolondulok meg itthon. Engem is piszkálnak, de leállitom őket azzal, hogy amig nem megyek hozzá kuncsorogni, semmi köze hozzá. Aki meg tudja, hogy gyesen vagyok, van, hogy rázendit, de közben eszébe jut, és igy fejezi be: jah, el is felejtettem, hogy gyesen vagy. Neked nem is kell munka.
2011. aug. 3. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!