Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki vagy kid miért lett, vagy...

Ki vagy kid miért lett, vagy akart öngyilkos lenni?

Figyelt kérdés
Mi lett vele?
2011. aug. 2. 11:13
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Az egyik barátom( haver) vonat alá ugrott 3 évvel ezelőtt. Nem tudni még azóta sem, hogy mi miatt, senki nem vette észre, hogy gondjai vannak. 19 éves volt. Mindenkit megrázott nagyon a halála.

Keresztapám felakasztotta magát. Alkholista volt, a felesége és a lánya elhagyta, elköltöztek külföldre, ő vissza kellett költözzön az anyjához. Én nem beszéltem vele, miután elváltak, igazán nem tudom mi lehetett vele, de gondolom a válás miatt volt kibukva szegény.

Azt mondják nagymamám is öngyilkos lett, mikor apum 13 éves volt, de erről nem sokat beszélünk a családban, csak anyum mesélte egyszer. Ő a második felesége volt nagyapámnak és a másik két testvér, akik sokkal idősebbek apumnál nagyon sokat szekálták, haragudtak, amiért az apjuk elvett egy másik asszonyt( az anyjuk meghalt). Nagymamám elkezdett inni, aztán öngyilkos lett.

Még ismertem egy fiút aki felakasztotta magát, ő azért, mert szerelmes volt egy férjes assoznyba, de az nem akarta otthagyni a férjét miatta, csak szeretők voltak. Úgy tudom, a nőci szakított vele előtte.

A párom egyik volt osztálytára most nemrég ugrott le a 10. emeletről. Nála sem derült ki, hogy mi volt az ok, úgy tudjuk gondok voltak a szüleivel, ez így volt már gimis korában is, de egy 30 éves ember csak nem lesz öngyilkos emiatt. Vagy kitudja?

Egy másik eset, ezt a srácot tényleg csak látásból ismertem, egy haverom haverja volt, ő biztonsági őrként dolgozott egy bankban és éjjel fejbelőtte magát. Az volt a dúrva, hogy a lány, aki miatt tette épp úton volt hozzá, hogy kibéküljön vele. Ha egy kicsit hamarabb érkezik nem történik meg a dolog.

Sajnos elég sok ilyen eset volt körülöttem...

2011. aug. 2. 11:24
 12/29 anonim ***** válasza:
*patkányméregtől sem
2011. aug. 2. 11:25
 13/29 A kérdező kommentje:
Igen ezt én is megmosolygtam egy kicsit. Ha lehet így mondanom.
2011. aug. 2. 11:27
 14/29 anonim ***** válasza:

Nagymamám akart öngyilkos lenni,kezelték,"meggyogyult"depresszios volt.

Nekem is volt kisérletem de a párom hamarabb hazajött a melohelyről,mentő miegymás,kezeltek meggyogyultam,ennek 6éve azota semmi bajom.

örököltem a hajlamot sajnos.

2011. aug. 2. 11:31
 15/29 anonim ***** válasza:
Két ismerősöm is rákos lett és már nem bírták a fájdalmat, inkább öngyilkosok lettek :(
2011. aug. 2. 11:34
 16/29 anonim ***** válasza:
Nagyapám lett öngyilkos, felakasztotta magát a nőjénél, én nem is ismertem, mert akkor még nem születtem meg. Volt egy 1 évvel fiatalabb srác suliból ismertem, a haverjával megálltak autóval a vonatsineken, mindketten meghaltak!!!
2011. aug. 2. 11:36
 17/29 anonim ***** válasza:

Egyik barátnőm 5 éve, mert nagyon dagi volt, és mindig csúfolták. felvágta az ereit, de életben maradt!

Valamint egy nagyon kedves ismerős, aki mindig boldog volt és nagyon kedves... Ő a vagyona elvesztése miatt kb 40 éves korában!

2011. aug. 2. 11:37
 18/29 anonim ***** válasza:
Ja, és egy utcabeli, drog miatt!
2011. aug. 2. 11:39
 19/29 anonim ***** válasza:

Sok családot ismerek / ismertem, ahol valaki öngyilkos lett. Több esetben érdekes összefüggéseket tapasztaltam a társadalomhoz való kapcsolatokon keresztül.

Idősebb, nagymama, nagyapa korban levő nő, illetve férfi azután lett öngyilkos, miután (az anyagi jólét és viszonylagos vallásosság ellenére/miatt) - az unokától a nagyszülőjéhez való flegma, szemtelen, tiszteletlen magatartást, vagy fizikai inzultust sem nélkülöző magatartása miatt lettek az idősek öngyilkosak - nem bírva elviselni a szégyent, vagy megaláztatást.

Más esetben az alkohol okozta depresszió volt a kiváltó ok.

Megint más esetekben az olyan ellentmondásokkal való szembeszülés, ami mások ráhatásának felelősségét sem zárja ki.

Kérdezőnek:

Tanulmányhoz, disszertációhoz akarsz eseteket gyűjteni?

2011. aug. 2. 11:41
 20/29 anonim ***** válasza:
Haverom, mert elhagyta a csaja. Akkor volt 18, (1 éve). Munkatársam hitelcsapda miatt 45 (0,5 éve).
2011. aug. 2. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!