Most akkor átvert anyám? Mit tanácsoltok, mit tegyek?
Tökmindegy, hogy érettségit gimnáziumban szerzel, vagy szakiskolába... A lényeg, hogy az jó legyen, és bejuss vele egy egyetemre vagy főiskolára..
Az elkövetkező 3-4 évben 240 pont lesz a minimális ponthatár, tehát azzal már fizetősön bejuthatsz elég sokhelyre, és elvégezheted, és nem fog földhözverni az a 170 ezer forint félévente.
Egyébként is jobban jársz ha suli mellet melózol, mert az életben qrvára nem azt nézi senki sem, hogy kin milyen ruha van, hanem azt, hogy mennyi pénzed van.
Lehet rajtad jó ruha, ha üres a zsebed, meg a gyomrod..
Ha nincs nálad pénz, akkor mindíg mások jóindulatára leszel utalva akárhogy is nézel ki.
Minnél több pénzed van annál magasabbról szarhatsz le mindent, és mindenkit.
Kb ez az élet.
Aki meg azzal jön, hoyg a pénz nem boldogít annak üzenem, hogy akkor adja nekem!
Szivesen elszállítom ha számára felesleges!
Amúgymeg kérdező, a szakmához azért nem fogsz érteni mert egyszerűen NEM LÉTEZIK A KŐMŰVES SZAKMA!
KŐMŰVES a nevében is benne van, de már ezer éve nem kőből építkeznek, hanem évről évre újabb és újabb anyagokat kombinálnak az oldószerektől a műanyagokig, amit csak lehet géppel csinálnak mindenhol.
Ezekhez kell a mérnök végzettség.
Csináld meg az érettségit, aztán végezz el egy építőmérnökit, vagy legyél statikus.
Az oktatásügy meg rohadjon meg, hogy direkt olyan szakmákat nyomatnak amik már régen nem léteznek, csak hogy legyen miből üzletet csinálnia a sok tankönyvgyártónak, tanárnak és az ehhez kapcsolódó apparátusnak.
Ezek a megélhetési bűnözők, nem az aki kenyeret lop a boltba.
Ha szak iskola után 1-2 év ráhúzással tudsz érettségit szerezni, akkor anyádtól nagy hülyeség lenne ezt nem kihasználni.
Azt anyádnak is megkellene értenie, hogy piacképesebb leszel a munkaerő piacon egy érettségivel.
Amúgy munka mellett is elvégezheted a sulit csak úgy talán több egy évvel.
Minden esetre most jobban megbecsülőd majd.
Esetleg a tanáraid segítségét is kérheted, hogy beszéljenek anyáddal. Hátha...
A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 02:43
Bocsi, az OFF-ért. Neked üzenem, hogy ne félj a pótvizsgától. Gimit végeztem, 10-ben két tárgyból buktam meg, de mindkettőt megcsináltam pótvizsgán. Azóta már jó pár éve egyetemre járok államira, elvagyok és szándékozom még tovább is tanulni.
Nekem ritka gyagyás tanáraim voltak. Senkinek nem kell elhinni semmit, legyenek céljaid az életben és tartsál is ki mellette, tök mindegy ki mit ugat, csak így viheted valamire!
Ezt talán a kérdező is megszívlelheti. Most elvégzed ezt a sulit, aztán érettségi, aztán fősuli vagy másik szakma. Időd van, nem kell kétségbe esni. :)
ha neki egy fillérbe nem kerül az h te megcsináld az éretségit akkor nem hiszem ,h nehéz lenne rábeszélni, meg mondd meg neki ,h érettségivel sokkal többre nézik az embert és nagyobb esélyed lesz munkavállalás terén..
mielőtt elmész dolgozni gondold meg kétszer is, mert haverom megszívta evvel ,h elment dolgozni ugye akkor már nem diák és most meg már nem lehet diákigazolványa, vagy valami ilyesmi, nemtudom pontosan járj utána.
utazás szempontjából nem mindegy ,h kétszerannyiba kerül a busz, vonatjegy..
Amúgy én ilyet a gyerekemnek soha nem fogok mondani, hogy ez meg az lesz belőle(mármint negatív értelemben, mindig azt fogom ecsetelni neki, hogy milyen sikeres ember lesz, mennyi mindenre fogja vinni!).
Esetleg az nem lehet, hogy anyukád úgy gondolja, hogy felesleges az érettségi, mert úgysem tudnál vele tovább menni? Mármint úgy értem, hogy az azért elég durva, hogyha valaki gimiben bukik, vagy át kell helyezni másik suliba. Nem azért, hogy én nagyon nagy valaki vagyok, de általános iskolában 4.osztályig tanultam, onnantól kezdve semmi, majd gimnáziumban is csak az utolsó fél évben kezdtem el tanulni az érettségire, mégsem voltam bukás közelben soha(na jó 1x volt rá kis esély matekból, de az csak azért volt, mert minden 2. órát a termen kívül töltöttem, plusz rengeteget lógtam. Érdekes mód utolsó évben új tanárt kapva az érettségim pedig ötös lett matekból, pedig nem feccöltem bele sok időt.) Persze kb minden gimnazista azt mondja, hogy nem szokott tanulni, de én valóban nem tanultam.
Amúgy valaki írta, hogy nem megalázó ilyen munkát végezni. Hát megalázónak nem megalázó, de nem is felemelő érzés. Voltam ebben a cipőben, amikor pl címerezni voltam, vagy húst pakolni. Meló végeztével pedig bementem egy boltba valami kajáért, nem voltam büdös, csak sáros volt a ruhám és szabályosan kinéztek a boltból.:) Mindenesetre óriási motivációt adott, hogy törekedjek arra, hogy legyen belőlem valaki, akire felnéznek az emberek és aki háta mögött összesúgnak, hogyha megjelenik, azért, mert annyira tisztelik. És szerintem manapság nem azon múlik a siker, hogy ki milyen iskolába megy, vagy egyáltalán bekapcsolódik-e felsőoktatásba. Csupán a rendszer sulykolja az emberbe, hogy csak akkor lesz belőle valaki, hogyha az egyetemre vagy főiskolára megy. De mivel azokból annyi van, mint a nyű, így amivel ki lehet emelkedni, az nem egy diploma, hanem a kreativitás, alkalmazkodási képesség és az ÖNÁLLÓ GONDOLKODÁS. Persze az állam ezeket a tulajdonságokat próbálja a háttérbe szorítani az oktatás folyamán, mert minél több a magolós, gondolkodásképtelen droid, neki annál jobb. Ezzel nem azt mondom, hogy a diploma nem érték, csupán azt, hogy sokan túl sokra tartják. Engem is felvettek államilag támogatott kereskedelem és marketing szakra a BGF-re , de nekem a célom a látóköröm szélesítése, és az, hogy megtanuljam az értékesítés/biznisz alapjait és majd a saját vállalkozásomban kamatoztassam.
De pl apám egy szakmunkás végzettségű férfi, és saját vállalkozása van, alvállalkozók vannak alatta. Pedig szakmailag nincs annyira a toppon, viszont szorgalmas, és szakmunkásként nem beállt a tömegbe és elitta a fizetését, meg elqrvázta, hanem gyűjtögetett, hogy saját lábra álljon. Az emberei közül nem kevesen szakmunkásként havi 200-300ezreket keresnek, mégis hó végén már 2 kiflinél többre nem futja nekik. És ők is ugyanúgy megtehetnék azt, amit az apám is csinált. Persze egyszerűbb inni, meg szórakozni, majd 50 évesen rájönni, hogy emberszámba sem veszik őket és nincs egy forintjuk sem, amit a gyerekükre hagyhatnak majd, csupán több milliónyi adósság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!