Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretem a barátomat, de már...

Szeretem a barátomat, de már mással ismerkedem?

Figyelt kérdés

Már rég óta együtt vagyunk, de az utóbbi időben már nem olyan jól.

Nem nagyon tiszteljük egymást. Ez az egész úgy kezdődött, hogy barátomon vettem észre, hogy semmibe nézi amit csinálok. Sosem volt jó semmi. Nagyon bántott a dolog, és szép lassan, kb 1-1,5 év után eljutottunk oda, hogy már én sem tudom értékelni amit ő csinál, és igazából nem is érdekel amit csinál. Nem kérdezzük meg egymástól, hogy mi történt aznap. Vagy ha történ velem valami, pl levizsgáztam, nem kérdezi meg hogy milyen volt? Szóval alig mutat felém érdeklődést. Régebben nem ilyen volt. De az is lehet, hogy nagyon fáradt és lefoglalja, lefárasztja a munkája.

De én meg fiatal vagyok, 22 éves, és szeretnék kicsit többet szórakozni. Nem kimondottan bulizni menni, hanem barátokkal, szerelmemmel valami programot csinálni. De ami a legfontosabb, hogy azt szeretném, hogy nagyon szeressenek és én is nagyon akarok szeretni. Viszont ezt már nem kapom meg a mostani ( lassan 5 éves) kapcsolatomtól. Pedig ha visszagondolok az első 2 évre ...

Szóval nem tudom mit tegyek. Kavarognak bennem az érzések. És elkezdtem ismerkedni.

Elkezdtem emberek között mozogni, és azt vettem észre, hogy nagyon kedvesek velem a férfi ismerőseim! Most 3 jut eszembe, de mind a 3nak van párja. Olyan jó lenne újra szerelmesnek lenni.

Mit tegyek? Otthagyjam a mostani páromat? De azt sosem tudnom (vagy legalábbis egy ideig ) elfogadni, ha ő is mást találna magának. Viszont, ha nekem lenne valakim, azt nem mondanám el neki, mert nem akarnám hogy szenvedjen.

Segítsetek!

2011. júl. 29. 21:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát a szakítás sajnos ilyen, ezt nem lehet kikerülni, fájni fog mindenképp. De túl kell esni rajta, ha már nem vagy boldog vele.
2011. júl. 29. 21:16
 2/10 A kérdező kommentje:

Néha boldog vagyok, viszont sokszor (és inkább ez a több) hogy nem.

Kevés a csók, sőt még a puszi is, a szex is.

Nem akarok már most, 22 évesen elköteleződni egy ilyen kapcsolatban, és nem tudom, hogy lesz-e ez jobb? Érdemes-e várni a barátomra?

Lehet hogy már csak úgy szeretem, mint valami testvért.

2011. júl. 29. 21:20
 3/10 anonim ***** válasza:

ha megcsalnád nem mondanád el? és ha ő tenné hogy esne neked?

akkor fog sznvedni ha megcsalod s utólag jön rá!!

ócska kifpgás hogy ne szenvedjen

2011. júl. 29. 21:20
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem akarom megcsalni, és nem is fogom!

Írtam hogy mással ismerkedem.

De mielőtt bármi is történne, szakítanék.

Csak ha később azzal a pasival maradnék, nem kötném a mostani barátom orrára, hogy én már túlléptem rajta.

2011. júl. 29. 21:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Azon a ponton vagy,hogy te is beismerted magadnak az eszeddel,hogy ez így már nem fog hosszú távon működni és nem erre vágysz,de szíved még mindig hozzá húz és azt szeretnéd hogy megváltozzon,illetve hogy olyan legyen,mint régen.Csak az a baj,hogy erre elég kevés az esély(mondhatni semmi).Ha együtt maradsz még egy ideig vele,akkor szép lassan elmúlnak az érzelmeid ilyen körülmények közt.Vagy ha most szakítasz,akkor fájni fog egy ideig.Fiatal vagy,találhatsz még olyan férfit,aki jobban megbecsül(mert azért ha 5évig együtt maradtál egy olyan emberrel,aki így viselkedik,az becsülendő)és lesz viszonyítási alapod,csak akkor fogod tudni mérlegelni a mostani kapcsolatodat,hogy mennyit ért...

22/N

2011. júl. 29. 21:25
 6/10 A kérdező kommentje:

Eleinte jó volt minden. Az első 2-2,5 évben

De utána nagyon megváltozott minden.

Már nem tudok felszabadultan viselkedni vele.

Azonban ő az éven már el akart jegyezni. Ezek szerint nem veszi észre, hogy ez így már nem jó nekem, pedig a tudtára adtam és adom is!

2011. júl. 29. 21:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Igen,valószínűleg nem veszi észre,jól látod.Tudod,neki biztos jó melletted,mert te valószínűleg másképp állsz hozzá és neki ez így kényelmes és jó...Saját magát pedig vagy nem veszi észre,vagy nem akarja,mert lehet,úgy van vele,hogy érted már nem kell tennie,természetes,hogy mellette vagy...Tapasztalatból beszélek.Ilyen fiatalon,ha ennyire nem érzed már jól magad,akkor szerintem ne menj bele az eljegyzésbe,ha gondolod,maradj vele,de ne kötelezd el magad.Ne haragudj,de elég rossz,hogy ilyen fiatalon már Ő odáig jutott,hogy meg sem kérdezi mi van veled,kevés a csók és a szex.Azért 5év nem olyan hosszú,hogy ez legyen a természetes...A tisztelet hiánya pedig csak elmérgesíti ezt a helyzetet.

22/N

2011. júl. 29. 21:35
 8/10 anonim válasza:
szia.Nagyon közhelyes, de a legtalálóbb:"A szerelemnek múlnia kell. Ha múlik akkor fájnia kell, hogy érezd mennyit ér, míg tart, míg él.."és nálatok a szerelem már elmúlt. szerintem mindkettőtök részéről. Először is el KELL fogadni, tudomásul KELL venni, hogy már nincs szerelem. ilyen kapcsolat pedig jobb sohasem lesz. Sajnos ezt is tudomásul kell venni. baromi nehéz kilépni ilyen hosszú kapcsolatból, de hidd el, ha végre kimondjátok, hogy legyen vége, újjá fogsz születni. Fantasztikus érzés lesz, hogy 1 csapásra megszabadulsz minden nyomástól. teljesen természetes, hogy 1 lány 22 évesen szeretné azt érezni, hogy nő és hogy gyönyörű meg kívánatos meg stb. és ez így is van jól!!!!!!! Minden nőnek olyan férfi kell, aki mellett ilyen tud lenni...és maradni. de nyilván ehhez egy megfelelő pali kell. Pl én 16 évesen jöttem össze az első fickómmal, 4 és fél évig tartott. tök nagy szerelem volt, össszeköltözés stb. Aztán egy idő után azt vettem magamon észre, hogy megöregedtem, szó szerint is. sose voltam neki úgy jó, ahogy voltam. Pl 170 cm vagyok és 48 kiló voltam 19évesen, de szerinte így is dagadt voltam...:):) persze ezen kívül volt sok más probléma is, ami miatt elhidegedtünk egymástól. 2és fél évig szenvedtünk, mire sikerült kimondani azt, hogy legyen vége...rettenetes volt...pokol volt...nem kívánom senkinek. Meg kell tenni, mielőtt tönkreteszitek egymást és magatokat is. Az élet pedig nem áll meg...és tessék, itt vagyok lassan 25 évesen és van egy szerető férjem, meg egy kisbabám . És el tudok menni a férjemmel "szórakozni" és minden nap megkérdezzük egymástól -még annyi év után is-hogy milyen napod volt? És ha levizsgáztam az egyetemen rögtön felhív, hogy "na, hogy sikerült?":):)
2011. júl. 29. 21:41
 9/10 anonim ***** válasza:
11%

Na ettől durran el az agyam. Ugyan mi a bánatos fenéért vagytok ti képtelenek

M E G B E S Z É L N I

a problémákat. Nem csendben várni kell, hogy magától megoldódjon, aztán mivel nem jön össze így, (naná) akkor meg hagyni szépen csendben elsorvadni a kapcsolatot.

A módozat az lenne és én komolyan mondom, hogy tananyaggá tenném az iskolákban az a:

MEGFELELŐ KOMMUNIKÁCIÓ.

A kapcsolaton mindkét félnek rendszeresen dolgoznia kell(ene). Sajnos a párkapcsolat is olyan, mint a gravitáció, ha eleresszük magunkat, lesüllyed, leesik, de ha mindig magasan tartjuk, akkor fenn is marad.

2011. júl. 29. 22:07
 10/10 A kérdező kommentje:

A beszélgetés is két emberen múlik!

Én már hányszor de hányszor próbáltam megmagyarázni neki, hogy szeretnék változatosabb, kicsit izgalmasabb életet! És azt is hangsúlyoztam hogy vele!

Nem kérek sokat, nem kerül sok időbe, és nem kerül sok pénzbe sem!

Szerinted attól legyek boldog, hogy 1.5- de inkább 2 hónap alatt annyi programunk volt csak, hogy 2szer elmentünk fagyizni, 1x vettünk egy dinnyét, meg egyszer sütöttünk egy szalonnát? Miközbe minden este úgy telik el, hogy átjön, 1 óra és alszik? Egyszerűen nem lehet megbeszélni vele a dolgokat, sajnos.

2011. júl. 29. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!