Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondanád el és mikor a...

Hogyan mondanád el és mikor a gyerekednek azt h Ő csak örökbe lett fogadva?

Figyelt kérdés
Egyáltalán elmondanátok?
2011. júl. 29. 19:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
8%

nem mondanám el

egy évfolyamtársamat örökbe fogadták a szülei, mikor nagyobbacska lett elmondták neki és onnantól kezdve nagyon megváltozott a viselkedése, nem nézi semmibe a szüleit akik végülis felnevelték.

2011. júl. 29. 19:13
 2/20 anonim ***** válasza:
37%
Nem mondanám el. Attól még, hogy Ő örökbe fogadott, ugyanúgy szeretném, mintha a sajátom lenne.
2011. júl. 29. 19:16
 3/20 anonim ***** válasza:
80%
Igen, el. Amikor szóba kerül a "hogyan lesz a kisbaba" téma, hisz ilyenkor minden gyerek rákérdez, ő is ott volt-e a pocakban. Elmondanám neki, hogy nem. Könnyebb eleve úgy nevelni, hogy tudja (persze nem kell naponta elmondani, de ha szóba jön, mindig a saját szintjén), és el lehet kerülni a rossz viszony kialakulását a későbbiekben. Hisz bármikor kiderülhet, és jogosan érezheti becsapva magát.
 4/20 anonim ***** válasza:
96%

Mindenképpen, az elejétől fogva. Szerintem jobb ha más kicsi korától tudatában van, hogy nem én szültem, de én nevelem, és szeretem.

Vannak erről mesekönyvek, a Nekem két születésnapom van, meg a Sehány éves kislány.

Azt nagyon nagy ostobaságnak tartom, hogy mondjuk a 18. születésnapján mondom el, hiszen akkor addig hazugságban tartom. Szerintem a legjobb, ha nyílt kártyákkal játszunk. Ismerek olyat akit örökbe fogadtak, és ő az elejétől tudta, (mondjuk nem volt nehéz rájönnie, mert a szüleinek halványabb a bőre jóval mint neki.) és szereti a nevelőszüleit, és hálás nekik felnevelték, és szeretik.

5/20 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó válaszadónak: majd rájön,h egyetlen szüleik(nem vér szerinti)tisztességesen és szeretettel felneveltek,majd megbánja ,h csúnyán viselkedett.
2011. júl. 29. 19:18
 6/20 anonim ***** válasza:
59%

Tudtommal az örökbefogadó szülőket fel is készítik rá, hogy kicsi kortól kezdve hogyan neveljék úgy a gyereket, hogy tudatában legyen annak, hogy bár őt örökbefogadták, attól még sajátként szeretik.

Erről szól pl. ez a kis könyv is: [link]

2011. júl. 29. 19:19
 7/20 anonim ***** válasza:
92%
Elejetol fogva ugy nevelnem, hogy tudja, mert kulonben negativan is elsulhet, mikor megtudja kesobb. Az olyan, mint hazugsagban elni. Egyebkent nem ertem a kerdesben a csak szot. Mi az, hogy csak orokbe fogadott? Ha valaki igy fogalmazza meg, nem csoda, ha a gyerekben kisebbsegi erzes alakul ki. Azt kell ereznie, hogy o egyszeruen maskepp erkezett a csaladba, de ez nem jelent semmit, ettol meg ti vagytok a szulei.
2011. júl. 29. 19:20
 8/20 anonim ***** válasza:
83%

A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:13

Privát e-mail a válasz írójána

Neki írtam amit én irtam h utolsó válaszólonak...

Kérdezőnek: én igen elmondanám,akárhogy furcsa...de jobb tudni,mint hogy hazugságban élni...legalább tudja..h tiszteletben és nagy szeretettben neveled..és ugyanúgy szereted,mintha sajátod lenne..

2011. júl. 29. 19:21
 9/20 anonim ***** válasza:
86%

Joga van tudni, és előbb-utóbb úgyis kiderül, akkor viszont úgy éri mint egy arculcsapás.

Kezdetektől fogva úgy kell nevelni hogy tudja, az anyukája aki megszülte sajnos nem nevelhette, de az az anyukája aki neveli,az a szívében hordta és nagyon vágyott rá.

2011. júl. 29. 19:21
 10/20 anonim ***** válasza:
88%
Csodálkoztok, hogy kiakad, ha mondjuk a 18.szülinapján mondanátok el? Jézusom! Nem értem ez mire jó komolyan. Aki úgy döntött, hogy nem mondja el az inkább már soha ne tegye. Egyébként pedig szerintem rögtön az elejétől kéne. Nem hülyék, a gyerekek, hiába hiszik sokan. El kell neki mondani, hogy egyszer volt egy másik anyukája, de mostmár ő neveli és szereti, az számít anyukának aki a legjobban szereti és ez ő, stb stb. Kiskorában még csak sértődés sem lenne belőle és ha ebben a tudatban nőne fel, el is fogadná.
2011. júl. 29. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!