Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mostanában miért lesznek...

Mostanában miért lesznek egyre agresszívabbak az öregek?

Figyelt kérdés

Nem általánosításképp írtam ki a kérdést, de sajnos egyre többször tapasztalom, és a környezetem is. Persze tisztelet a kivételnek!

Tehát itt arra gondolok, hogy tényleg egyre többször fizikailag is akarva, vagy akaratlan is, de bántalmaznak embereket. Leírok pár példát ami ismerőseimmel illetve velem történtek.

1; Sétáltam a 2 éves gyerekemmel az utcán, épp egy buszmegálló közelébe értünk. Láttam, hogy velünk szembe jön egy kb 70 éves hölgy nagy fonott kosárral, egy húzós kosárral és a botjával. Szépen csoszogott amikor meglátta, hogy a busz megérkezett, ő meg még jó pár méterre volt tőle. A hóna alá csapta a botot, az egyik kezébe felemelte a húzós kosarat, értelem szerűen a másikba fogta a fonott kosarat és szó szerint elkezdett rohanni a buszhoz. Én öreget így futni még életemben nem látta, meg is álltam csodálkozni, hogy az az öreg az előbb még épp, hogy járni tudott, most meg rohan a buszhoz. Ahogy közeledett felénk (mögöttünk volt a busz) látszott rajta, majd' kicsattan az egészségtől és esze ágában sincs az, hogy kikerüljön minket. Félre is álltunk, de amikor a lányomhoz ért láthatóan oldalra tette a kosarát és erőteljesen fejbe csapta vele a lányom. Maradt is neki egy nagyon csúnya horzsolás a helyén. Én ekkor kérdőre vontam, de csak annyit mondott a nagy rohanásban, hogy megérdemelte mert szemtelen volt. Semmit nem csinált a lányom, rá sem nézett a hölgyre ezt azért hozzátenném.

2;Barátnőmmel sétáltunk, ő 8 hónapos terhes volt akkor. Bementünk egy kisboltba üdítőért és amikor fizetni akartunk beálltunk a sorba. Már majdnem mi kerültünk sorra amikor egy idős úr hasba könyökölte és előre tolakodott, mert neki sietni kell valahova.

3; Felszállt egyik ismerősöm a helyi járatra, teljesen üres volt a busz, jött 2 öregasszony. Megálltak előtte és felszólították, hogy adja át nekik a helyét, mert ők öregek. Persze amikor nem adta át nekik azzal az indokkal, hogy a buszon ezen az egy helyen kívül mindegyik szabad, még a 2 öregasszony volt megsértődve, hogy ezt, hogy képzeli.

Van még jó pár példa, de gondolom ezekből is le lehet szűrni, hogy mire gondolok. És még egyszer mondom, hogy tisztelet a kivételnek.

Ti is tapasztaltok ehhez hasonlókat? Miért lesznek ennyire ellenségesen?

2011. júl. 29. 09:09
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
79%
Én is tapasztaltam ilyeneket, de ezek a dolgok ugyanúgy igazak a fiatalokra is...szóval nem kor, hanem ember függő.
2011. júl. 29. 09:12
 2/26 A kérdező kommentje:
Igen tisztában vagyok azzal, hogy ez nem kifejezetten korfüggő és, hogy ez mind igaz a fiatalokra is. Csak mostanában nagyon megnőtt az agresszív öregek száma és ezen így elgondolkoztam, hogy miért lehet és, hogy máshol is tapasztalják-e ezeket.
2011. júl. 29. 09:16
 3/26 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom, hogy egy 2 eves hogy lehet ilyen szituacioban szemtelen. :S

En csak annyit tudok neked mondani, hogy 20-40-100 eve is ilyenek voltak...lehet, hogyha mi is megoregszunk, ilyenek leszunk. Sietni fogunk. Lehet, hogy azert sietnek, mert nekik mar nincs olyan sok hatra? Sokan visszaelnek a korukkal, de egyebkent a fiatalok is. Vannak, akik azt mondjak "mit akar ez a ven majom?", "mit tudhat o a mai dolgokrol?" stb. Szoval ez azert 2 oldalu dolog es mindket korcsoportban van 1 tabor, aki ilyen buta es bunko, de nem mindenki.

2011. júl. 29. 09:18
 4/26 anonim ***** válasza:
90%
Igen valóban én is nagyon sok ilyen idős emberrel találkozok. Tegnap este például egy orvosi váróban ücsörögtem. Tudom rossz gondolkodásra utal, de az ott várakozók egyik fele a munkából jött a másik fele nyugdíjas volt. Jött egy bácsi, iszonyat gyorsan, egyszerűen elintézte a dolgot, bekopogott és nem is foglalkozva a kint ülőkkel elsőbbséget kért. A doktornő persze kiküldte, de ő aztán nem tágított. Neki sietni kell a biztonsági őrök se tudtak vele mit kezdeni, mert már nem volt fiatal, úgyhogy mégis mit csináljon. mint kiderült, ő valami sorozat miatt sietett annyira. Valóban türelmetlenek, agresszívak. persze tisztelet a kivételnek.
2011. júl. 29. 09:25
 5/26 anonim ***** válasza:
73%

Tipikus jelenség, hogy eljátsszák, hogy menni alig tudnak, de ha jön a busz vagy meglátnak egy üres helyet akkor az olimpiai bajnok futót is lesprintelik.

Nekem is vannak sztorijaim. Én 7 hónapos várandós voltam ( kicsi hasam volt szüléskor is, de azért látszott) megállt a busz, odaállok az ajtó mellé, hogy leengedjem a felszállókat ( mindig fogtam,védtem a hasam ha közlekedtem és milyen jól tettem) rohan egy öregasszony és szinte fellök, a férjem kapott el. Ezt az egész busz látta ( a férjem veszekedett is vele), erre hangosan megszólalt a buszon, hogy valaki azonnal adja át neki a helyét, mert ő öreg. Senki nem adta át és lebunkózták. Következőmegállóban szitkozódva leszállt, hogy milyen bunkók utaznak buszon...

Azóta megszületett a fiam, szoktam vinni babakocsiban a buszon, villamoson, senki nem törődik azzal, hogy a babakocsinak fenntartott helyen áll ( de nem csak az öregek) mindig szólni kell, hogy engedjenek oda, persze tisztelettudó vagyok. Tele volt a busz, nekem be kellett vinnem a gyereket oltásra és esett az eső így a buszt választottam, amúgy igyekszem mindent megoldani gyalog amit lehet. Persze ott ácsorog a néni a babakocsis helyen, nagyon kicsi busz volt, én a kocsival sehova máshova nem tudtam volna beállni, hogy ne álljam el az utat. Megkértem, hogy engedjen be ( tele volt szabad ülőhellyel a busz) és azt mondta neki itt tetszik, ha nekem nem jó így akkor szálljak le és várjak egy másik buszt. Meghallotta egy pasas aki ott ült és ráparancsolt erélyesen. Akkor végre elállt onnan.

De vannak jó példák is, mikor hordozóval viszem a gyereket csak a középkorúak és idős nénik akarják átadni a helyüket, meg mikor vártam a gyereket akkor is így volt. Az más, hogy soha nem fogadom el, mert nagy pocakkal meg hordozóval kényelmetlen nekem ülni.

Szóval van jó és rossz példa, de én is úgy látom, hogy rosszból több van amúgy, van még sztorim, de így is hosszú lettem.

2011. júl. 29. 09:42
 6/26 anonim ***** válasza:
67%
Engem nem érdekel, mennyivel vagyok fiatalabb, ilyen szituációkban biztos jól kiosztanám az illetőt. Az idősebb kor nem jár felsőbbrendűséggel...
2011. júl. 29. 10:33
 7/26 anonim ***** válasza:
73%
Én is azt veszem észre, hogy mostanában el vannak szállva maguktól az öregek, kicsit én is unom. Minket is csesztet mindenért az öreg szomszéd, csak mert fiatalok vagyunk, gondolja megteheti. Meg ez buszos dolog is előfordult már velem, hogy volt még egy csoó hely, de neki pont az én helyem kellett. Hát, ha öreg ha nem, tisztelet ide vagy oda, mit képzelnek ezek magukról?
2011. júl. 29. 11:02
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok a lepontozáshoz, akkor ti csak viseljétek el, teszek rá. Amúgy meg alap esetben én teljesen normális vagyok velük, át is adom a helyem a buszon. De azért köszönöm szépen, ha ilyen történne velem, mint a kérdezővel, biztos nem hagynám szó nélkül!
2011. júl. 30. 14:49
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
azért kíváncsi lennék, mi volt a szabályellenes a válaszomban...
2011. júl. 30. 15:45
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Én is sokszor tapasztalok hasonlókat, főleg ha buszról van szó.Szó szerint úgy szállnak fel a buszra mintha valami háborúban előre törtetne.Tudom a fiatalok körében is vannak ilyen emberek,de azon nem csodálkozunk, de amikor meglátok egy nénit aki meg se várja h. leszálljanak az emberek,de ő már rég fent van,vagy le se lehet szállni miatta mert elöbb akar felszállni mint ahogyan én leszállni és akkor ő van felháborodva ha nem fér el mellettem vagy "előre pofátlankodok",mert végülis valahogy le kell szállnom arrül a buszra,de úgy látszik ő jobban siet.De tény h. ők sose érnek rá,csak tudnám mit csinálnak.Jaj a másik szokásuk, ha már valamilyen tömegközlekedési járműn van,akkor egyből a fiatalokat vagy rossz esetben gyerekeket kritizál, hogy milyen b*nkók h. nem adják át a helyet ahelyett h. egy keménykötésű férfivel csinálná ezt,sőt még terhes nőkre is ráförmednek,ha le szeretne ülni és nem adja át a helyt.Láttam már olyat h. egy anyukánaka az ovodáskorú gyerekét kellett felállítania mert a néni le akart ülni és neki az a hely kellett,más nem volt jó.
2011. aug. 10. 06:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!