Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az normális, hogy ennyi...

Az normális, hogy ennyi idősen nem engednek el egy házibuliba? És miért nem engedhetnek el? Pedig jó viszonyom van a szülőkkel és megbíznak bennem, mindent megosztok velük.

Figyelt kérdés
Részletek: 1 hónapon belül töltöm a 16-ot. Tegnap volt egy házibuli, ahova nem engedtek el a szüleim. A házibulis társaságot csak látásból ismerem(azt tudom, hogy idősebbek nálam meg egy fiúval néha szoktam beszélni), kivétel az egyik barátomat(nagyon jóba vagyok vele) és nem engedtek el. A buli nem tudom, hogy meddig tartott, de én azt mondtam, hogy éjfél előtt már itthon leszek. Gondolom nem éjfélig tarthatott.. Most emiatt tisztára úgy érzem, hogy nem bíznak bennem meg a szülők, de ők azt állítják, hogy igen. Én meg attól félek, hogyha minden bulira mindig nemet mondok(mert szoktak hívni), idősebb koromban nem fognak hívni ilyenekre. Most ennyire féltenek vagy miért van ez? Sajnos ha buliról van szó, szigorúak. Jó, abban egyetértek, hogy nem szabad nagyon könnyen fogni a gyereket, mert abból baj lesz, de azért ezt meg már túlzásnak tartom, pedig csak a szomszéd utcában volt a buli. Napközben mindenhova elengednek, de ha jön az este...(bocs a regényért) L
2011. júl. 28. 21:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Van amelyik szülő ilyen, van amelyik nem ilyen. Engem bárhova elengednek, bármeddig, nem fog szigoruan anyum(csak vele élek)..és én ezzel nem élek vissza, hogy bárhova elmehetek. Nem vagyok hullarészeg állandoan, nem fekszem le mindenkivel(sőt, senkivel:D) nem drogozok. Szerintem az ilyen szülők azt érik el, hogy majd ha kikerülsz kollégiumba, vagy valahova, akkor ráérzel erre, és majd belevisznek a rosszba,

vagy ha csökönyösebb a viselkedésed, akkor azért is ellogsz bulizni, vagy ilyenek.

szerintem a szüleid vagy nagyon vigyáznak rád, vagy nagyon nem biznak benned..

16L

2011. júl. 28. 22:05
 12/18 A kérdező kommentje:
Inkább nagyon vigyáznak rám. Amúgy én ilyen tipikus jólány vagyok, lehet, hogy hirtelen jött nekik ez a buli...mert ez nálam nem megszokott. :D Meg hát az is volt a bajuk, hogy utolsó pillanatban szóltam nekik, hogy menni szeretnék. Legalább ebből is tanultam. :)
2011. júl. 28. 22:24
 13/18 anonim ***** válasza:

Jól gondolkozol kiscsaj, ez tetszik!

Korod ellenére meglepően érettnek tűnsz, le a kalappal!

2011. júl. 28. 23:41
 14/18 anonim ***** válasza:

normális szülő 16 éves gyerekét már igenis elengedi és nem csak a játszótérig

állj ki magadért különben úgy jársz mint az első oldal írói 20 évesen is könyörögnöd kell mindenért

2011. júl. 29. 00:38
 15/18 anonim ***** válasza:

00:38: addig elengedik, amig nem hullazsakban viszik haza vagy nem szenved valamilyen sulyos balesetet. Nem egy ismerosom jart igy...

A szulo azert van, hogy vigyazzon a gyerekere.

2011. júl. 29. 00:58
 16/18 anonim ***** válasza:
Engem 13-14 évesen is elengedtek szórakozni, sőt házibulikat is tarthattam. Anyának ott mutattam be a fiút aki megtetszett nekem, hogy mondja el róla a véleményét:) Aztán a sráccal így 7 évig voltam együtt. Anyának csak annyi kikötése volt a bulizással kapcsolatban, hogy a megbeszélt időre elém jött, én meg ne essek túlzásokba, de érezzem jól magam.:)
2011. júl. 29. 11:04
 17/18 anonim ***** válasza:
ki írta, h könyörög? én 21 évesen bejelentem, h elmegyek, ők meg mondják, h oké. sztem ez nem akkora kaland. és neh már a szülő ne mondhassa meg, h a kiskorú gyereke hová megy. idegen társaságba, akik idősebbek, először hallanak róluk. én sem engedném, pedig nem vagyok matuzsálem. nem hiszem,h egy pohár pezsgő meg két szál cigi akkora veszélyeket rejt, de mondjuk nem örülnék, ha a kedvenc kocsmáimban 16 éves kamaszok mászkálnának... mert senkiben nem fordul meg, h nem nagykorú, ha egy csapat felnőttel érkezik. nem sajnálom senkitől a szórakozást, de ne ítélkezz elhamarkodottan. végre vannak olyan szülők is példaként, akik szeretik tudni, h mit csinál a gyerekük... a 16 éves nem kicsi, de hajlamos a felelőtlenségre.. ahogy sokan jóval idősebben. nem tiltás kell, hanem ésszerű korlátok.
2011. júl. 29. 13:43
 18/18 A kérdező kommentje:
Velem amúgy nem lennének bajok ilyen házibuliban, mert nem cigizek, idén szilveszterkor ittam kicsit többet, de nem voltam részeg. Másnapos sem voltam. Amúgy meg még soha nem ittam. Akkor megfogadtam, hogy legközelebb csak a koccintáshoz iszok egy kis pezsgőt. :) Amúgy meg a szüleim látásból ismerik a társaságot, csak hát nem az én baráti köröm. Engem meg lehetetlen rávenni olyan dologra, amit nem akarok, szóval ezzel sem lenne baj. :) Csak jól esett volna aznap este egy kis kimozdulás. :D
2011. júl. 30. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!