Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy elviselhetőbb...

Mit tegyek, hogy elviselhetőbb legyen az itthonlét?

Figyelt kérdés

1 hónapig még itthon kell lennem, de már nem bírom. :( Minden perc gyötrelem. Bátyám úgy beszél velem, mint egy kutyával (legutóbbi pl.: "légy szíves, csukd be az ajtódat" - "mindjárt, b.zd meg, leteszem a kajám, k.csög"), ráadásul mindent én csinálok itthon. Amivel nem lenne nagy baj, szívesen megcsinálom a házimunkát, a baj csak az, hogy senkit nem érdekel, hogy rend van-e, vagy nem, tisztaság van-e, vagy nincs. Ha nem takarítanék, mindenki ellenne a saját retkében. Kénytelen vagyok egész nap azt lesni, hogy anyám mit csinál, mert nem akarom, hogy véletlenül nekiálljon "mosogatni". Múltkor el akartam tenni az általa elmosogatott dolgokat, és minden tiszta tészta volt, meg zsír, stb. Én ezt már nagyon nem bírom, nem akarok retekben élni, és nem akarok fölösleges munkát végezni. Minden nap ki kell retkelnem a lakást, de másnap már ugyanúgy kosz van, és por, meg szemét mindenhol. Egész nap úgy takarítok, hogy azon jár az eszem, mennyire fölösleges, hiszen úgysem foglalkoznak vele. Bátyámhoz nem szólhatok hozzá, mert ha hozzászólok, akkor leugat, elkezd káromkodni, és úgy beszél velem, mint valami szolgával. Persze a szüleim nem foglalkoznak ezzel, max. néha közlik hogy "mindig veszekedtek, már unjuk". Mit tehetnék?

Megbeszélni nem tudom velük, nem szoktunk beszélgetni semmiről, és ha azt mondanám: "igénytelenek vagytok", nagyon kiakadnának. Sajnos nem dirigálhatok, mert nem az én házam.

23/N

2011. júl. 28. 09:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

hát ez nehéz, de bírd ki. ha van külön szobád, akkor azt retkeld ki, de a többit le se szard. azt az edényt mosd el, amiből enni akarsz, a többek kapjanak szalmonellát, majd abból tanulnak.

mondjuk nem tom, hogy lehet ennyire igénytelen a családod, te meg ilyen nett.

2011. júl. 28. 09:28
 12/16 A kérdező kommentje:

Talán a 3 év miatt, amíg albérletben éltem, mert ott azért megszoktam, hogy tisztaságot tartok magam körül.

Az a baj, hogy vannak közös területek, így pl. a fürdőszoba, aminél nem tudom megoldani, hogy tiszta maradjon.

2011. júl. 28. 09:30
 13/16 anonim ***** válasza:
Hat sajnos sokat nem fogsz tudni csinalni, mivel nem hinnem hogy a szuleid valtoznanak. Viszont a batyadat nem igazan ertem, miert beszel igy veled, raadasul 25 evesen? Amugy meg kitartast, osszel ugyis elkoltozol alberletbe, utana meg mar vegzel es hatha talalsz valami munkat ami miatt vegleg elkoltozhetsz otthonrol.
2011. júl. 28. 09:43
 14/16 anonim ***** válasza:
Hova jársz egyetemre? Pécs? Mit tanulsz, milyen végzettséged lesz?
2011. júl. 28. 10:14
 15/16 A kérdező kommentje:
Igen, Pécsett tanulok, de nem szeretnék többet elárulni magamról. Igyekszem türelmes lenni, de néha már a sírás kerülget.
2011. júl. 28. 11:36
 16/16 anonim válasza:

Kollégiumot nem próbáltad még? Olcsóbban ki tudnál jönni, igaz nyáron drágább. Ha koliba bekerülsz ott meg ha barátkozós ember vagy akkor érdeklődhetsz felsőbb évesektől ,h végeznek valamilyen munkát suli mellet.

Ha nem vagy barátkozós fajta akkor a portást kérdezd meg ,h nem-e tud valakit akit rendszeresen lát dolgozni járni..

Miskolcon pl. van a BOSCH-ba gyakornoki állás ami egy nappalis diáknak megfelelő mivel a diák osztja be ,h mikor megy dolgozni és kb 40ezret megkeresi

Legalábbis nálunk koliba így megy. Én diákhitelt biztos ,h nem venném fel. Inkább dolgozni fogok suli mellett de hitelt felvenni semmiképpen se akarok.

2011. aug. 3. 05:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!