Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Keresztanyasággal járó kiadások?

Keresztanyasággal járó kiadások?

Figyelt kérdés

A barátnőm szült és engem kért meg, hogy legyek a kicsi lánya keresztanyja. Én külföldön élek, nem igazán vagyok otthon a téma anyagi vonzatában, nálunk más szokások vannak. Puhatolóztam a barátnőnél, egy-két dologra fény derült, de azért mégsem kérdezem meg kerek perec: mennyi pénzt adjak nektek a keresztelőre?

Megkérlek szépen titeket meséljétek el nálatok hogy zajlik, ajándék vagy pénz megy, mikor mit kell venni stb stb, keresztelői tortát ki fizeti, milyen ajándékot szokás venni stb. A születéstől a keresztelőig érdekelnek a dolgok. Nem szeretnék megszégyenülni a barátnő férjének rokonsága előtt.

2011. júl. 27. 12:33
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia, mi házaspárt választottunk keresztszülőknek, tehát nem külön volt a keresztanya és külön a keresztapa. Tőlük egy pici aranyfülbevalót kapott a lányom, ami babáknak való, semmi mást. Mi álltunk mindent, a keresztelőre a ruhát, utána a vendéglátást, éttermet, mindent.

Igazából mi nem várunk nagy dolgokat, csak annyit, hogy szülinapra, névnapra köszöntsék fel valami aprósággal, karácsonykor jöjjenek el egy ebédre, szóval ilyesmi.

2011. júl. 27. 12:57
 12/32 anonim ***** válasza:
79%

Én is a barátnőmet kértem fel keresztanyának. Mi megbeszéltük rögtön, h nem merülünk nagy költségekbe(később ő is visszahívott keresztanyának , amikor megszületett a picije).Az én lányom triciklit kapott keresztelőre, mert mi azt kértünk, mi játékot vettünk a keresztfiunknak(15000 Ft értékben).De szerintem ez attól is függ milyen a kapcsolatotok.

Mi azt is megbeszéltük, h csak névnap , szülinap , mikulás és karácsonyt tartunk és ajándékozunk.

2011. júl. 27. 12:58
 13/32 A kérdező kommentje:

A későbbi ajándékozás természetes, nem is azon törtem a fejem. Szülinap/karácsony stb alkalmával majd olyasmit veszek, amire szüksége lesz, aminek örül.

Engem a keresztelő érdekel most.

Köszönöm a válaszokat!

2011. júl. 27. 13:01
 14/32 anonim ***** válasza:
6%
Nálunk ennek az a menete, hogy a keresztszülő megveszi az elsö arany nyakláncot, v.ha kislány akkor az első fülbevalót. Amennyiben szügséges és nem kapnak sehonnan ö veszi a kocsoba a gyerekülést. :D Meghát ez olyan mind a második szülö, ha neagyisten vlmi történi a szülőkkel, akkor a keresztszülőre hárul minden. Az emberek általában ezért szoknak pénzes keresztszülőket választani, hogy nem legyen anyagi gondja a gyereknek. :D Aztán ahogy írták minden alkalommal, szűlinap, ballagás stb. a keresztanyucinak illik sok-sok pénzt adni az ünnepeltnek, vag igen drága ajándékot. Nálunk a keresztszülök fizetik pl. az autóiskola költségeit, az esküvőn a rucit. Szóval elég zsebbe nyúlós keresztszülönek lenni. Nekem mondjuk még egyenlöre senki sem válalta, pedig már 18hónaposak a babáim. Valahogy mindenki retteg ettől. :D
2011. júl. 27. 13:12
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
13:12 Nem is csodálom, amilyen elvárásaid vannak... Gazdag, meg a drága szó jó sokszor szerepel a szótárban már ne is haragudj. Én a szeretet alapján választok kereszt szülőt nem az anyagi helyzete alapján. Amit tud azt ad, nincsenek elvárások ezzel kapcsolatban szerintem!
2011. júl. 27. 13:24
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, kicsit off leszek! 13:12-eshez: ezeket az elvárásokat közlitek előre a kiszemelt fejőstehénnel, vagy hogy megy ez? Mert rokonságon belül gondolom természetes, hogy mindenki tudja, hogy mi a keresztszülő kötelessége, de ha "idegent" akartok bevonni, vagy esetleg valamelyik családtagnak olyan házastársa lesz, akinek a családjában ez nem így megy, azzal közlitek, vagy csak "menet közben " morogtok rá, hogy vastagabb bukszával jöjjön, meg hogy fizessen ezt, meg azt? Nem kötekedésből kérdezem, csak érdekelne, mert nálunk nem szokás a keresztelő, a párom családjában meg igen, és ott is hivatalosan nincsenek elvárások, gyakorlatilag meg...
2011. júl. 27. 13:24
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Általában a keresztszülők egy kisebb ajándékot és némi pénzt adnak a keresztgyermeknek. Nálunk ez 10 000 Ft volt, de nem kértük. De jó ötlet a pelenkatorta is, az praktikus ajándék és mutatós is, nem olyan, mint egy csomag pelus. Illetve ha a pap/lelkész fogad el a keresztelésért pénzt, akkor azt szokták a keresztszülők közösen.
2011. júl. 27. 13:35
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

13:12

A szüleid neked választhattak volna gazdag helyett egy nyelvtan tanár keresztanyát.Kérdező, ez mindenhol más, ne legyél szégyenlős kérdezd meg mit szeretnének. Ő is jobban örülne, mintha vennél egy neki nem tetsző nyakláncot.

2011. júl. 27. 13:40
 19/32 anonim ***** válasza:
84%
Amondó vagyok,hogy kérdezz rá mit szeretnének a babának.Amikor a mi babánknak volt a keresztelője mi is megmondtuk mi kell(etetőszék,gyerekülés..ami hasznos és nem is olcsó).Ha meg mindenük megvan a babának,akkor nyitnék egy takarékszámlát vagy valami ilyesmit.Nyakláncot tuti nem vennék,a fülbevaló még elmegy ha nincs neki(azzal ráérsz később is ha nagyobb lesz).Kb.10-15 ezer körül adnék.Keresztelői tortáról még nem hallottam,nálunk nem volt.A kaját italt az étterembe mi fizettük és a papot is.
2011. júl. 27. 14:01
 20/32 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Mi nem keresztelőt fogunk tartani, hanem névadót, de majdnem ugyanaz a lényege.

A hugomat kértük fel keresztanyának, de nem várom el tőle, hogy pénzt költsön, én tényleg azért gondoltam rá, hogyha velünk történik valami, ő viselje gondját a fiunknak.

Az már más kérdés, hogy ő felajánlotta, hogy megveszi a ruhát a keresztelőre, meg mivel cukrász, süt majd rá sütit,(de ez nem kivételes, mert nálunk a családban meg szoktuk ünnepelni a név- és szülinapokat, mindig van süti meg torta).

Szóval mi nem várjuk el, hogy költségekbe verje magát, mert ő lesz a keresztanya, magunknak vállaltunk gyereket, minden költségével együtt.

Egyébként mivel kislányról van szó, és ha jól értem még nem született meg, esetleg az első fülbevalóját megveheted, ha szeretnéd, de szerintem is beszélj a szülőkkel, nem vagyunk egyformák, az elvárásaink is különböznek.

2011. júl. 27. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!