Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Keresztanyasággal járó kiadások?

Keresztanyasággal járó kiadások?

Figyelt kérdés

A barátnőm szült és engem kért meg, hogy legyek a kicsi lánya keresztanyja. Én külföldön élek, nem igazán vagyok otthon a téma anyagi vonzatában, nálunk más szokások vannak. Puhatolóztam a barátnőnél, egy-két dologra fény derült, de azért mégsem kérdezem meg kerek perec: mennyi pénzt adjak nektek a keresztelőre?

Megkérlek szépen titeket meséljétek el nálatok hogy zajlik, ajándék vagy pénz megy, mikor mit kell venni stb stb, keresztelői tortát ki fizeti, milyen ajándékot szokás venni stb. A születéstől a keresztelőig érdekelnek a dolgok. Nem szeretnék megszégyenülni a barátnő férjének rokonsága előtt.

2011. júl. 27. 12:33
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
89%

Ez rajtad múlik...

Sokan elvárják, hogy a keresztszülő aranyékszert adjon a keresztelőre és minden alkalomra -névnap, születésnap, vallási események, ballagás-, részt vegyen az esküvő költségeiben...

2011. júl. 27. 12:37
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
Én keresztanyámtól eddig egy aranyláncot kaptam, meg 50ezer forintot, mikor befejeztem az egyetemet.
2011. júl. 27. 12:42
 3/32 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. A keresztelőig érdekelnének a dolgok. Főleg a keresztelőre adott ajándék értéke/pénz!
2011. júl. 27. 12:43
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
esküvő költségeiben? Ezt hogy érted? Ő vegye az esküvői ruhát meg fizesse a lakodalmat? Szerintem csakis a babával kell foglalkozni. Hogy ki mit vesz az már magán ügy. Általában részt kell venni a szülinapokon, névnapokon, ballagás stb stb. No meg persze a keresztelőn. Vegyél neki inkább ajándékokat mint sem pénzt adj. szerintem...
2011. júl. 27. 12:44
 5/32 anonim ***** válasza:
100%
Az érték meg nincsen meg szabva, kinek mit enged a pénztárcája.
2011. júl. 27. 12:46
 6/32 anonim ***** válasza:
85%

[link]

Vagy aranylánc kereszttel , kislánynak fülbevaló. Pénzt nem szokás mellé adni.

2011. júl. 27. 12:47
 7/32 anonim ***** válasza:
33%
A keresztszülő hozzá szokott járulni az esküvő költségeihez. Pl ő állja a ruhát, igen.
2011. júl. 27. 12:48
 8/32 anonim ***** válasza:
100%
nálunk nem szokás nagy dolgot adni a keresztelőre. nem is csináltunk belőle nagy felhajtást. van 3 keresztfiam (nővérem fiai) mindegyiknek egy kis rózsafüzért adtam. a keresztelő is szűk körben zajlott utána sem volt semmi "buli". nálunk nem várják el a keresztszülőktől, hogy mindig nagy ajándékot vegyen a gyereknek és pénzt adjon neki. inkább a vallási nevelés és támogatás a fontosabb és hogy amíg kicsik minél több időt töltsünk velük, segítsünk a szülőknek vigyázni a gyerekekre, ha éppen nem érnek rá...stb.
2011. júl. 27. 12:51
 9/32 anonim ***** válasza:
100%
Sose értettem ezt a hülye szokást. Aranylánc kereszttel kisfiúnak( vagy lánynak is)?? Mekkora hülyeség már.. És csúnya is, meg úgyse fogják ráadnia szülei, mert elszakítja, elveszti.
2011. júl. 27. 12:51
 10/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem válassz a barátnőddel közösen egy fülbevalót a kicsinek, amit te fizetsz. Néha-néha ha hazamész, akkor vehetsz neki egy kisruhát valamilyen játékot. Én emlékszem időnként kaptam keresztanyumtól egy-egy játékos foglalkoztató könyvet,mert imádtam azokat és volt egy ami sorozatba jelent meg. De szerintem fel fognak benned ébredni az anyai ösztönök és nem kell ezen törnöd a fejed :))
2011. júl. 27. 12:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!