Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » El akarom tiltani a fiamat az...

El akarom tiltani a fiamat az apjától, meg tehetem ezt?

Figyelt kérdés
4 hónapos a baba, nem élek együtt az apjával. Nagyon csúnyán elárult engem is és a picit is. Mindenkinek hazudott, hogy én átvertem a babával, ő nem akarja, nem veszi a nevére, és rólam is undorító dolgokat mondott. Mikor hazajöttem a picivel a kórházból aznap eljátszotta az összes fizetésemet, akkor még jóban voltunk. Nem vett még egy pelenkát sem, semmit a törpinek. Most kiderültek a hazugságai, összevesztünk nagyon. Nekem állítja persze, hogy ő szereti, és nem engedi, hogy eltiltsam tőle. De fizetni nem akar gyerektartást, és a szeretete abban kimerül, hogy hetente egyszer kb egy órát játszik vele. Én úgy gondolom, hogy jobb lesz nekünk nélküle. Megtehetem e hogy eltiltom tőle? Gyerektartást nem akar és nem is tud fizetni, mert milliós adóságokat halmozott fel.
2009. ápr. 6. 08:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
49%
Amennyiben nincs a nevén apici akkor jogilag megteheted h eltiltod tőle,de szerintem erköcsileg eléggé elitélendő dolog.Megértem h anyagilag nem járul hoozá a kicsi neveléséhez és ez téged nagyon zavar és megterhel,de gyerekednek akkor is joga van az apjához.Kerekedjél felül a sérelmeiden és csak azzal foglalkozz h mi a legjobb a gyerekednek!
2009. ápr. 6. 08:45
 2/14 anonim ***** válasza:
72%
Ha a nevén van a pici,akkor nem tilthatod el.Viszont ha nincs a nevén,akkor addig nincsenek jogai,amíg el nem ismeri az apaságot.Ha még nem nyilatkoztál,akkor azt kell mondani a Gyámügyön,hogy apa ismeretlen.Olyan nincs,hogy nem akar gyerektartást fizetni a bíróságon kell kérned de ha nincs a nevén,akkor nem kérheted.Két variáció van:apasági pert indítasz ha szeretnéd a kapcsolatot (indíthat Ő is) vagy eltilthatod addig,amíg valaki nem kezdeményez pert.
2009. ápr. 6. 08:48
 3/14 anonim ***** válasza:
74%

Ne használd a gyereket bosszúra.

Ha elismerte az apaságot és ő van az anyakönyvben apaként regisztrálva, akkor nagyon súlyos dolgokat kéne csinálnia ahhoz, hogy eltilthasd tőle a gyereket. Ha azért nem fizet gyerektartást mert nincs jövedelme, akkor ez sem érv, csak akkor lehetne, ha lenne jövedelme és mégsem fizetne.

A gyereknek joga van az apjához is, akárhogy is látod te őt. Amikor társnak, a gyereked apjának kiválasztottad, még te sem így láttad a dolgot.

Szerintem egyezetek meg békésen, mert indíthat gyerekelhelyezési pert és akkor a bíróság biztosítja neki a láthatást.

Ne legyél kicsinyes, ne a mostani dühödet bosszuld meg a gyerekeden. Valószínüleg pár év múlva már másképplátod a dolgokat, hiszen a megbántott ember fekete/fehérnek látja a dolgokat.

2009. ápr. 6. 08:49
 4/14 A kérdező kommentje:
Nincs a nevén, mert nem telt el 300 nap a válásom óta, így a volt férjem nevét kapta. Azért is gondolom, hogy jobb lenne a fiamnak nélküle, mert akkor jön ha kedve van. Van hogy megbeszéltük, hogy jön, de ő inkább elment játszani a casinóba, és még a telefonját sem vette fel. Később az ilyen dolgokat hogy magyrázom meg a fiamnak? Hogy miért nem jön apa, ha megígérte?
2009. ápr. 6. 08:56
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem én pontoztam le a választ, nem tudom miért 0 százalékos, nekem hasznos minden válasz.
2009. ápr. 6. 08:56
 6/14 anonim ***** válasza:
73%
A volt férjed tudja, hogy a nevére van anyakönyvezve a gyerek? Mert ezt vele is tisztázni kell! Nem hiszem, hogy ő akarna gyerektartást fizetni utána, az örökösödésnél is problémák lesznek. Ezt vele is tisztáznod kell!
2009. ápr. 6. 09:08
 7/14 A kérdező kommentje:
Persze, hogy tudja, már elindítottuk a lemondást a részéről, a baba az én nevemet fogja kapni. Nem akarok én kiszúrni a volt férjemmel.
2009. ápr. 6. 09:09
 8/14 anonim ***** válasza:
86%

Előre jelzem, hogy más véleményen vagyok, mint a többiek, de a lepontozás nem én voltam!

Szóval lehet, hogy joga van a gyereknek az apjához és nem tilthatja el, de ilyen apához jobb, ha már most nincs valakinek kötődése, mi lesz később, ha elfajul a kaszinózás vagy a kettőtök viszonya még jobban. Lehet találsz egy normális férfit -bár úgy olvastam valahol, hogy zsák a foltját mindig megtalálja, tehát hasonlót fogsz találni, mint amilyen te is vagy- és akkor egy mindenek előtt nyugodt, szerető családi körben nőne fel.

2009. ápr. 6. 09:10
 9/14 anonim ***** válasza:
90%
Ha te neveden lesz a baba és mikor a gyámügy zaklat az mondod, hogy nem tudod ki az apa, akkor a fickónak semmi joga nem lesz.De kötelessége se.
2009. ápr. 6. 09:15
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek. Így sem él nagyon sem a jogaival, sem a kötelességeivel. Heti egyszer egy óra szeretgetés még nem apai törődés szerintem, pláne, hogy nem is minden héten jött.
2009. ápr. 6. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!