Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Már annyira elegem van ebből...

Már annyira elegem van ebből a családból! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mindennap ugyanaz megy:

Reggel: Még semmi baj.

D.e.: Muter már idegesít, a kisöcsémet állandóan rám sózza (8hónapos), a szobámban kell lennie mindig, de a szobám nem neki való, mert mindenhol a cuccaim és olyan kis dolgok amit lenyelhet, a húgom semmit nem csinál és még ő is idegesít a hülye sz@rjaival...

D.u.:már nagy a feszültség, mindenki beszólogat a másiknak,már muter is nagyon ideges, ő is szétesik a fáradtságtól, én segíteni szeretnék neki, de ő nem hagyja, a kicsi meg szír, meg foglalkozni kell vele...

este: már mindenki nagyon ideges, már kiabálunk egymással... A fater meg csak most ér haza és ő sem csinál semmit...

Én már próbáltam változtatni ezen az egészen, de egyszerűen nem megy egyedül...

Mit kéne tennem? Esküszöm hogy ha ez így folytatódik, akkor engem nem fognak látni többet, mert elmegyek itthonról. Nagyon rossz ezt mindennap végig hallgatni a veszekedéseket!

2011. júl. 26. 20:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
És a többivel mi van? Van a kicsinek saját szobája? Biztos, hogy jó időpontot választasz a beszélgetéshez? Nekem a kérdésedből nem úgy tűnik, hogy anyukád egy rabszolgahajcsár lenne. Inkább úgy, hogy kicsit a nyakába szakadt a szünidő, 3 gyerek, a háztartás,... Szerintem őt is zavarja, hogy így szétesik körülöttetek minden. Ha nem tudsz vele dűlőre jutni, vigasztaljon az a tudat, hogy még 1 hónap, és minden visszaáll a régi kerékvágásba.
2011. júl. 28. 00:24
 12/15 anonim ***** válasza:
Mondjuk szerintem baromira nem vigasztalja, hogy egy hónap múlva megint suli, neki meg a szünideje elmegy azzal, hogy pesztonkát játszik.
2011. júl. 28. 12:28
 13/15 A kérdező kommentje:
a kicsinek van saját szobája
2011. júl. 28. 12:59
 14/15 anonim ***** válasza:

Akkor szerintem mondd meg anyukádnak, hogy te nem gyesen vagy, hanem a vakációdat töltöd. Ami - egyebek között- arra van kitalálva, hogy az ember pihenjen, strandoljon, napozzon, a barátaival találkozzon, és a családjával legyen. Ajánld fel neki, hogy hajlandó vagy az öcséddel tölteni a délelőttödet, amikor épp nem alszik. De ne vigye a te szobádba, mert egy kisbaba számára életveszélyes. Egy kamasznak tényleg millió apró kacatja van, elektromos kábelek, stb... Menjetek inkább a babaszobába, ott a saját játékai között te sem leszel ideges attól, hogy mit ránt magára, vagy mit vesz a szájába. Ha naponta kb 2-3 órát vigyázol rá, az a kicsi ébren töltött idejének, majdnem a negyede. Anyukád addig főzhet, takaríthat, és nem kell percenként ellenőriznie, hogy mi van a picivel.

Cserében pedig engedjen el téged, vagy hagyjon a szobádban békén, legalább annyi időre naponta, amennyit te töltöttél az öcséddel. Ez szerintem egy korrekt "üzlet", és nem elviselhetetlen teher senkinek.

Ha erre sem "vevő", akkor nincs több ötletem, sajnálom.:-( Ezt lehetőleg próbáld meg vele olyankor megbeszélni, amikor nem szalad körülötte minden, és van nyugodt 10 percetek. A húgod mit csinál miközben te gyereket pesztrálsz? Vagy ő annyival fiatalabb, hogy szóba sem jöhet vele valami munkamegosztás?

2011. júl. 28. 20:09
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem ne kérdezgesd, hogy kell-e neki segítség, hanem egyszerűen segíts a házimunkában akkor rögtön több szabadideje lesz anyukádnak is.

Ha már anyukád nem lesz állandóan fáradt utána vesd fel, hogy akkor nem változtatna-e ő is valamit a te kedvedért.

2011. júl. 31. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!