Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Már annyira elegem van ebből...

Már annyira elegem van ebből a családból! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mindennap ugyanaz megy:

Reggel: Még semmi baj.

D.e.: Muter már idegesít, a kisöcsémet állandóan rám sózza (8hónapos), a szobámban kell lennie mindig, de a szobám nem neki való, mert mindenhol a cuccaim és olyan kis dolgok amit lenyelhet, a húgom semmit nem csinál és még ő is idegesít a hülye sz@rjaival...

D.u.:már nagy a feszültség, mindenki beszólogat a másiknak,már muter is nagyon ideges, ő is szétesik a fáradtságtól, én segíteni szeretnék neki, de ő nem hagyja, a kicsi meg szír, meg foglalkozni kell vele...

este: már mindenki nagyon ideges, már kiabálunk egymással... A fater meg csak most ér haza és ő sem csinál semmit...

Én már próbáltam változtatni ezen az egészen, de egyszerűen nem megy egyedül...

Mit kéne tennem? Esküszöm hogy ha ez így folytatódik, akkor engem nem fognak látni többet, mert elmegyek itthonról. Nagyon rossz ezt mindennap végig hallgatni a veszekedéseket!

2011. júl. 26. 20:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi a rossebet csinál anyád egész nap, ha rád sózza a gyereket? Ha dolgozik, adja a gyereket bölcsődébe, ha meg nem, akkor foglalkozzon vele és ha nem bír kettő dologgal, akkor vállaljátok a házi munkát, ne a gyereknevelést.
2011. júl. 26. 20:46
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem az olyan szülőket, akik a nagyobb gyerek nyakára szülik a gyereket. Mondd el ezt neki finoman, hogy ő szülte, ő gyereke nem vigyázhatsz rá folyton, húgodat meg fogd be a munkába! Sajnálom, nem tudok jobb tanácsot adni.
2011. júl. 26. 20:47
 3/15 A kérdező kommentje:
anyám addig csinálja a kaját és takarít meg csinálja a házimunkát. én mondtam neki hogy segítek, de ő csak annyit mond hogy nem kell segíteni
2011. júl. 26. 20:49
 4/15 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2011. júl. 26. 20:50
 5/15 A kérdező kommentje:
15/F
2011. júl. 26. 20:51
 6/15 A kérdező kommentje:
én is élni szertném az életemet meg d.u dolgom van, mert repülőt építünk amit ezen a nyáron be kéne fejezni
2011. júl. 26. 20:52
 7/15 anonim ***** válasza:

Beszéld meg anyukáddal, hogy neked is programaid vannak, és nem tudsz egyfolytában a kis hugodra vigyázni. Az egy dolog hogy esetleg el viszed sétálni babkocsiban egy órát,(örüljön annak is) addig fözze meg a kaját, azt utána a kicsi mellett még csinálhat egyet s mást amire tellik az idelye. Nem terhelhet totál téged ezzel, mi lenne ha te nem lennél, kire sózná rá a kicsit? Ezt Ö kell megoldja, igaz nem könnyü de Ö az annya.

3 gyerekes anyuka(két 5,5 éves + 3 hós)

2011. júl. 26. 21:00
 8/15 A kérdező kommentje:
előző, nekem kisöcsém van és a húgom egy idegesítő kis lusta p****
2011. júl. 26. 21:11
 9/15 anonim ***** válasza:
87%

Mielőtt világgá mennél, a válaszolók meg "átharapnák" anyukád torkát, hogy mégis mire nézi a napot, azért gondolj végig néhány dolgot. Ha az öcséd 8 hónapos, akkor nálatok ez az első nyári szünet, amit 3 gyerekkel a fedélzeten kell anyukádnak túlélnie. A kicsinek van saját szobája? Mert gondolom, amíg ti iskolában/óvodában voltatok a húgoddal, anyukádnak volt valami kialakult napirendje a babával. Akinek a kora szerint legalább 2 óra séta, és legalább ugyanennyi, (ha nem több) alvásidő is járna. Kérdés, hogy most, amikor többfelé kell figyelnie, és telt ház van otthon, ezt hogy tudja megoldani? Mi lenne, ha nem a szobádban kapnál idegbajt az öcsédtől, hanem felajánlanád, hogy elviszed egy kicsit levegőzni? Ha a húgod hajlandó betársulni, akkor jó, ha nem, akkor is - 2 fő konfliktusforrás van otthon. Ha a kicsinek van saját szobája, és rossz az idő, ajánld fel, hogy -pl- délelőtt elszórakozol vele (routerről működik a számítógép az egész lakásban:-))). Ebéd után elmosogattok a húgoddal,aztán szeretnél egy kicsit lelépni.

A lényeg az, hogy legyen valami "szünidős" napirend, amiben te is tudod, hogy mettől-meddig kell segítened anyukádnak, és ő sem érzi úgy, hogy az egész napja őrültekházában telik. Közted, meg az öcséd között elég nagy a korkülönbség, de talán épp ezért már "tárgyalóképes" vagy a szüleiddel. Ha napi 3-4 órára tehermentesíted anyukádat, az nagyon szép teljesítmény. Beszéld meg vele,hogy neki hogy a legjobb.

2011. júl. 26. 22:04
 10/15 A kérdező kommentje:
Próbálok vele beszélni, de nem lehet és az öcsémet nem vihetem le sétálni, mert félti és amúgy is a barátnőivel szokta sétáltatni vagy valami ismerőssel, aki(k) szintén gyereket sétáltatnak
2011. júl. 27. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!