Ez így rendjén van? Mert szerintem nem.
Hát csak az a gáz, hogy ma már nem nagyon tudnak megélni a színészek. Ha mégis, akkor nagyon jónak kellene lenned...
Szerintem csak olyan munka felé akarnak irányítani, amiből a jövőben megtudnál élni.. ami nem olyan rossz^^
De, ha felnőtt korodban érdekel, akkor szerintem majd elmehetnél valamire..vagy ha tényleg tehetséges vagy benn.. (meg egy kis protekciód, ha lenne.. ;D)
Amúgy a tábort azért megengedhették volna..(:
Én a helyedben elmennék egy olyan gimibe, ahol van ilyen szakkör, gimiben tőlem sosem kérték a szülő beleegyezését az adott szakkörre, év elején feliratkoztunk, és jártunk rá. 3 éve végeztem, gyanítom nem változott még ilyan sokat a rendszer:) Anyudékkal meg majd közlöd, hogy hétfőn és szerdán délután szakköröd van, de megígéred, h ez nem megy majd a jegyeid rovására, stb, biztosan ismered ezt te is:)
Ha nem jön össze a szakkör, még így is tudsz majd jelentkezni színház-közeli képzésekre egyetemre, drámapedagógia, színháztörténet, stb. Ott, ha tényleg tehetséges vagy, könnyen bekerülhetsz olyan körökbe, ahol esetleg beugorhatsz kezdetben statisztának, majd egy-két mondatos szerepekre.. később meg bármi lehet.
A lényeg, hogy, ha tényleg ez az utad, akkor megtalálod magadnak a kiskapukat, hogy odajuss. A tehetségeket felfedezik. Aki meg nem olyan jó, az vagy kapálózzon nagyon erősen, és ügyesen, vagy keressen magának elérhetőbb célokat.
Mondd meg nekik, hogy egy drámatagozatos gimi jó dolog, akár színész leszel, akár nem. Sok irodalmat tanítanak, és mellette belekóstolhatsz a színjátszásba is.
Ettől függetlenül éppúgy leérettségizel, mintha máshova járnál. Még bármi lehet belőled. Sokkal jobb, ha most gimi alatt kipróbálod magad, mint hogyha csak egyetemre mész ilyen helyre, mert ott már sokkal több időt/pénzt jelent, ha véletlen nem leszel sikeres benne, vagy utóbb kiderül, hogy mégsem az érdekel.
Érvelj ezekkel is! :) Drukkolok, ne add fel!
A szüleidnek a dolog jó oldalát kellene nézniük, hogy legalább van valami, ami érdekel, és nem csak egy fellángolás, már kiskorod óta tart. Ez a mai világban nagyon ritka, rengeteg fiatal van, aki cél nélkül éli az életét.
Az meg, hogy nem lehet megélni belőle... Csak tehetség kérdése! Lehet, hogy ha számítógépes programozó lennél, abból jól megélnél, de mire mennél vele, ha utálnád csinálni?
Beszélgess el őszintén a szüleiddel. Mondd el nekik, hogy támogatniuk kéne a terveidet, vágyaidat, mert ezzel a viselkedéssel csak annyit érnek el, hogy nem fogsz bennük megbízni, és titokban fogod intézni a dolgaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!