Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én látom ennyire kilátást...

Csak én látom ennyire kilátástalannak a helyzetet?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok és egyre többet jár a fejembe, hogy hogyan fogom megélni anyáék nélkül. Nekem mikor lesz saját lakásom? Hitelt már nem lehet "csak úgy" kapni, na meg ha kapnék is akkor sem tudnám fizetni. Tanulni szeretnék, de nincs rá lehetőség manapság minden pénzbe kerül. Egyszerűen nem tudok mit kezdeni magammal. Most érettségiztem le és nem találok munkát sem. Ha találnék is akkor sem tudnék egyedül a saját lábamra állni. Nem szeretnék azért örökre itt lakni.. :S Mit lehet csinálni válasszam a tanulást, ami mellett nem tudok nagyon dolgozni vagy pedig dolgozzak egész nap a minimálbérért...? Annyira kilátástalannak látom a helyzetet, hogy körbenézek és felnőtt ismerőseim már évek óta nyögik a hiteleket a 2szobás lakásukért... manapság csak úgy lehet az embernek saját lakása, hogy örököl vagy apuci vesz neki?? Hihetetlen... :(
2011. júl. 24. 23:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
55%
Ajj Istenem.. nyugodj már meg 19 évesen még előtted van az egész élet.. és ennyi idősen persze hogy nem lesz egyből munkád meg saját lakásod ahogy kb. senkinek sem.
2011. júl. 25. 00:14
 12/18 A kérdező kommentje:
De nem tudok megnyugodni, mert eddig oké, hogy anyáék tartottak el teljesen mivel iskolába jártam, de most már, ha nem is teljesen önálló lenni de azért szeretnék dolgozni, hogy legalább a saját szükségleteim fedezzem (fodrász, szórakozás, mozi ez az..) Igen tudom, hogy nem egyről a kettőre megy, de mostanában nagyon sokat gondolkozom ezen, hogy mikor lesz nekem saját lakásom saját élettel... de most egy saját állással is megelégednék, de még az se jön össze..
2011. júl. 25. 00:26
 13/18 anonim ***** válasza:
56%
Állást nem is nagyon fogsz szerezni így egy érettségivel. Én két szakon tanulok az egyetemen, gyakorlatra jelentkeztem multi céghez, hát vissza se hívtak... tanulj tovább mást nem tehetsz! Egyébként átérzem a helyzeted, érettségi után én is kétségbe estem, hogy mi lesz velem, hogy már nincsenek kötöttségek mint gimibe volt, az ember hirtelen felnő, és az egyetem se olyan kötött már mint egy középiskola. Masszőrképzés mellett még szerintem vállalj valamilyen szakmát hogyha egyetemre nem is akarsz menni.
2011. júl. 25. 00:33
 14/18 anonim ***** válasza:
41%

Egy érettségivel szerintem ne álmodj jól fizető állásról, ha fel is vesznek valahova esetleg csak minimálbért kapsz amiből soha sem lesz saját lakásod. Nem hiszem hogy a masszőr olyan szakma lenne amiből a későbbiekben jól meg tudnál élni.

Én is hasonló helyzetben vagyok de nem mindig csak a rosszat kell látni az életben,ha csak búslakodunk nem jutunk egyről a kettőre. Szerintem ha beiratkoznál egy OKJ-s képzésre (amivel később nagyobb eséllyen tudsz majd elhelyezkedni mind masszőrként)közben vállalnál diákmunkát egész jól kijönnél. Azért szerintem diákmunka van ott a közeledben.

Én egyetemre fogok járni felsőfokú szakképzésre,közben dolgozni szeretnék (diákmunkákat) aztán 2 év múlva mennék fizetős alapképzésre, amit magamnak fizetnék mert a szüleim nem olyan gazdagok hogy tudjanak támogatni. Ez a nagy tervem,nem akarok rögtön saját lakást,házat,egyenlőre 18 évesen jó itthon is. Igaz hogy nem kapnak utánam a szüleim annyi családi pótlékot mint amíg le nem érettségiztem csak havi 4ezer forintot (ezt is csak majd akkor ha beiratkoztam az egyetemre) de ha jól tanulok kaphatok ösztöndíjat ami azért eléggé motiváló,ráadásul a 2 év alatt tanult tantárgyaim többsége akkreditálhatóak így ha beválik a tervem és megyek majd fizetős alapképzésre azokat a tantárgyakat már nem kell majd tanulnom.

18/L

2011. júl. 25. 00:36
 15/18 A kérdező kommentje:
Persze szeretnék még szakmát, csak hát nyár van, na meg az is pénz ám .. :) de majd szeptemberben azért csak lesz valami változás..
2011. júl. 25. 00:36
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
00:36-os vagyok. Igaz hogy most nyár van,de miért nem mentél el nyári diákmunkára? Ha szinte mindegy milyen munkát vállalsz szerintem találtál volna magadnak. Nézz körül a fürgediák és a melodiák honlapján,ott azonnal szokták alkalmazni a diákokat. Szerintem jobban jártál volna ha te is főiskolára jelentkezel valamilyen felsőfokú szakképzésre,mert ha bejutsz államira akkor ingyen van. Esetleg miért nem próbáltál bejutni főiskolára alapképzésre? Ha bejutottál volna államira az is teljesen ingyen lett volna. Nekem is ingyen lesz,ezért is örülök hogy felvettek. Miért pont a masszőr szakmát választottad? Bár gondolom mert ez érdekel,de ha jól fizető állást akarsz akkor nem mindig azt kell csinálni ami érdekel. Én a helyedben keresnék egy keresettebb szakmát a masszőr helyett.
2011. júl. 25. 01:13
 17/18 anonim ***** válasza:
52%
És még annyit hogy igaz hogy néhány dolog pénzbe kerül mint pl. a nyelvvizsga,de néha nem árt ilyen dolgokra rááldozni pénzt mert aztán többszörösen megtérül.
2011. júl. 25. 01:14
 18/18 anonim ***** válasza:
56%
Ahhoz hogy tovább tanulj, nem kell pénz... sz első szakmát az állam támogatja egészen 22 éves korodig. Én logisztikai ügyintézőként végeztem, de kb ott vagyok ahol te most , szal fini:D
2011. júl. 25. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!