Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én látom ennyire kilátást...

Csak én látom ennyire kilátástalannak a helyzetet?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok és egyre többet jár a fejembe, hogy hogyan fogom megélni anyáék nélkül. Nekem mikor lesz saját lakásom? Hitelt már nem lehet "csak úgy" kapni, na meg ha kapnék is akkor sem tudnám fizetni. Tanulni szeretnék, de nincs rá lehetőség manapság minden pénzbe kerül. Egyszerűen nem tudok mit kezdeni magammal. Most érettségiztem le és nem találok munkát sem. Ha találnék is akkor sem tudnék egyedül a saját lábamra állni. Nem szeretnék azért örökre itt lakni.. :S Mit lehet csinálni válasszam a tanulást, ami mellett nem tudok nagyon dolgozni vagy pedig dolgozzak egész nap a minimálbérért...? Annyira kilátástalannak látom a helyzetet, hogy körbenézek és felnőtt ismerőseim már évek óta nyögik a hiteleket a 2szobás lakásukért... manapság csak úgy lehet az embernek saját lakása, hogy örököl vagy apuci vesz neki?? Hihetetlen... :(
2011. júl. 24. 23:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%
Mindenki így van ezzel, ezért születnek az érdekházasságok. Nem tudom azt mondani, hogy nem látod reálisan a dolgokat. De szerintem tanulj, a tudásodat senki nem veheti el tőled, de a minimálbérrel semmire sem mész.
2011. júl. 24. 23:56
 2/18 anonim ***** válasza:
71%

Háát, bizony nem habostorta. :( Anyukámnak 60 éves korára lett saját lakása, olyan, ami az ő nevén van egyedül. (Persze mindig lakott valahol, de vagy közös volt, vagy valamelyik másik családtag nevén volt).

Nekem mázlim volt, mert egy egy-szoba konyhás önkormányzati lakást kaptam a 90-es évek elején (de manapság ilyen már nincs) és azt vehettük meg olcsón pár év múlva, + hitellel tudtunk építkezni... Persze 2000-ben építkeztünk, és a hitelt még 2015-ig fizetjük, de hálistennek nem vészes, havi 30 ezer Ft a törlesztőnk rá.

A testvéremnek meg anyukám vett egy lakást, tehermentes 2 szobást - örökségből. Amúgy még albérletben lakna szerintem most is...

Nagyon nehéz.. Hacsak nem tényleg örököl az ember (nagyszülőktől, dédszülőktől, nagybácsitól, stb.), vagy bevállal egy hitelt a bizonytalanra. :(

2011. júl. 24. 23:59
 3/18 A kérdező kommentje:
nem, de akkor soha nem lesz önálló életem :S
2011. júl. 24. 23:59
 4/18 anonim ***** válasza:
70%

Egy diploma ingyenes. Ha suli mellett vállalsz diákmunkát, abból fedezheted a kolit, kaját, könyveket, legvégső esetben pedig felveheted a diákhitelt.

Jobb, mint otthon ülni, suli, munka és pénz nélkül, és siránkozni, hogy szar az élet, sosem lesz lakásod, de közben nem is teszel érte semmit.

2011. júl. 25. 00:02
 5/18 anonim ***** válasza:
70%
Ne mindenáron saját lakásban gondolkodj.
2011. júl. 25. 00:02
 6/18 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem még ráérsz költözni, most először tanulj mert úgy jobb állást kapsz és ha jó az állásod akkor jó a fizetésed és nem kell egyből saját lakást vagy házat venni. Ha már lesz valami normális kereseted akkor elköltözhetsz albérletbe.
2011. júl. 25. 00:04
 7/18 anonim ***** válasza:
71%

mindenféleképpen tanulj valamit! levelező vagy esti tagozaton tanulhatsz munka mellett is, arról nem is beszélve, hogy mivel még csak egy érettségid van, a továbbtanulásod az állam is támogatja. válassz egy felsőfokú szakképzést, augusztus 9 a pótfelvételi határideje, egy-két év alatt kitanulhatsz egy szakmát, ami érdekel. sokkal jobb munkát végezhetsz később, mint amit jelenleg egy sima érettségivel elvállalhatsz.

minimálbérből sosem lesz saját lakásod... hajrá!!

2011. júl. 25. 00:06
 8/18 anonim ***** válasza:
28%

Miért kell annyira ragaszkodni a saját lakáshoz? Ez csak itt van így, nyugaton meg Amerikában szinte mindenki bérel és nem zavarja őket. Mi miért ragaszkodunk annyira sajáthoz? Persze, jobb, de hogy valaki azért vállajon 30 éves törlesztőrészletet, amibe belegebed... az hülyeség. Nekünk szerencsére van, anyós elköltözött albérletbe és nekünk hagyta a nagyobbik lakást. De ha ez nem lenne én nem ragaszkodnék a sajáthoz. Hitelt meg pláne nem vennék fel. Tanulj, dolgozz, aztán majd kialakul. Menj el albérletbe, bérlőtársakkal, vagy koliba, aztán kialakul. Lehet, neked is ilyen szerencséd lesz, mint nekem:)

Sok szerencsét az életben!

2011. júl. 25. 00:06
 9/18 A kérdező kommentje:
Nem teszek érte semmit? 1hónapja érettségiztem le, napi 2-3helyre küldök önéletrajzot, mivel tapasztalatom illetve szakmám sincs ezáltal nem hívnak sehova vissza. Ha hívnak is akkor is közlik, hogy majd hívnak nos úgy hívnak fel, mint te engem... Szakmát most szeretnék majd szeptemberbe (masszőr) igen itthon ülök, mert nincs más lehetőségem, ha egyszerűen nem találok munkát. Sajnos már olyanok fordulnak meg a fejemben, hogy a testemen kívül másból nem fogok tudni megélni (nem tervezem ezt!) de sajnos ez az igazság...
2011. júl. 25. 00:07
 10/18 anonim ***** válasza:
56%
Tanulj tovább mindenképpen. Ha nem a masszőr szakmát teszed le, hanem megpróbálod a fősulit, diákmunkából meg ösztöndíjból megtudod csinálni, és akkor nem minimálbérből fogsz megélni. Meg próbálj arra gondolni hogy anyudék mellé is építkezhetsz, nem kell egyből külön új lakás(ha kertesben vagytok). Hasonló helyzetben vagyok és egy dolgot tudok tenni, tanulok tovább.
2011. júl. 25. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!