Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ennek a családi paradoxonna...

Mi ennek a családi paradoxonnak a megoldása?

Figyelt kérdés
Ha elmondom a véleményemet, általában veszekedés lesz a vége, mert anyám nem képes elviselni, ha valaki máshogy gondolkozik mint ő. Viszont ha nem mondom el a véleményemet, akkor rámsütik a "nem képes kiállni az igazáért" jelzőt. Tömören ennyi. Tehát ha beszélek az a baj, ha nem beszélek az a baj. Néha már annyira indulatos vagyok, hogy nem tudom hogy vezessem le. Utálom ezt. Mindenhogy én jövök ki szarul.
2011. júl. 24. 12:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy tul indulatosan adod meg a velemenyedet?
2011. júl. 24. 13:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg,hogy miért mindig te jössz ki rosszul,illetve mi a bajuk a modoroddal.. lehet,hogy az indulatosságot kellene legyőznöd.
2011. júl. 24. 13:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Lehet igazatok van, mert néha tényleg picit túlzottan indulatos vagyok. Bár mégsem ez a fő ok, mert volt olyan, hogy teljesen higgadtan mondtam el amit elakartam, mégis az jött ki, hogy "ne neveljem őt" meg "minek kötekszem".
2011. júl. 24. 13:18
 4/7 A kérdező kommentje:
Mindig azzal jön, hogy "őt nem fogom legyőzni". Ez érdekes, mert nem is akarom, ennek ellenére testvérem, aki kisebb mint én teljes mértékben uralja. Úgy táncol ahogy ő fütyül. Igazából általában erre szoktam rávilágítani. De erre felhozza az én hibáimat.
2011. júl. 24. 13:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Ja, és igen azért is én vagyok a hibás, mert tesóm ilyen, mert én voltam a példa. Bár ez baromság szerintem, mert a szülők dolga nevelni, de ha így nézzük, nekem akkor ki volt a példa?
2011. júl. 24. 13:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem hiába művészet a kommunikáció és a kompromisszumra jutás:)!

Talán a hangnemeddel van baj, amikor a véleményedet elmondod. Lehet ám őszintének, nyíltnak lenni úgy is, hogy nem sértjük meg a másikat (pl. ha nem minősítgeted negatívan, hanem inkább arról beszélsz, ami téged bánt vagy zavar). Ha azt látják rajtad, hogy tenyérbemászó pökhendiség helyett inkább a probléma megoldására törekszel, nagyobb az esély rá, hogy respektálni fognak és nem fullad veszekedésbe a beszélgetés.

Még valami. Ne feledd, a humor sok nehézségen átsegít! Ne vegyél mindent véresen komolyan (persze vigyázz, ez nem azt jelenti, hogy félválról kellene), ne ugorj rögtön az első idegesítőnek tűnő "beszólásra". Higgadtsággal többre mész, mint a "majd én jól megmondom"- hozzáállással.

2011. júl. 24. 13:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a hangnemeddel van a baj, de az is lehet, hogy a szüleid egyfajta veszekedős játszmához szoktak hozzá. Veszekedős légkörben érzik jól magukat. Ez nálunk is így van. A megoldás az, hogy nem kell szó szerint érteni, amit mondanak, meg az érzelmi felhangokat se kell úgy venni, hanem tudni kell, hogy a szüleid ilyen módon tudnak kommunikálni. A veszekedés, egymás csesztetése náluk nem azt jelenti, hogy bántani akarnak, hanem hozzá tartozik az alaphangulathoz, az alapvető kommunikációhoz. Bármilyen félelmetes, de vannak ilyenek! Nekem kb. 24 évembe telt, mire ezt felismertem!
2011. júl. 24. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!