Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jo otlet ajandeknak, vagy sem?

Jo otlet ajandeknak, vagy sem?

Figyelt kérdés

A fiam most 4 honapos. Kitalaltam, h csinalok neki egy emlekes ladikot, amit az eskuvojen szeretnek odaadni. Kulonfele emlekeket tennek bele a gyerekkorabol. Pl. szuletesi karszalag, szuletesere kuldott kepeslapok, elso karacsonyi ajandek, elso tipego stb. Mondtam a ferjemnek is az otletet, erre azt mondta, h aranyos vagyok ezzel a ladikos otlettel, de a ferfiak ezt nem ertekelik:-(

Ez tenyleg igy van? Fokent ferfiak segitseget kernem. Ti sem orulnetek egy ilyen ajandeknak? Ne megnyugtataskent irjatok, hanem oszinte valaszokat varok!

2009. ápr. 4. 00:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%

Az ötlet jó, de igaza van a férjednek is, szerintem sem értékeli a férfiak 90%a az ilyesmit, de ha legközelebb lányod lesz, mindenképp csináld meg! Meg az esküvőn odaadni sem egy túl jó ötlet szerintem,az a párról szól, talán inkább mikor megtudod, hogy érkezik az első unoka. Korábban meg azért nem jó odaadni, pl. 18 évesen, mert akkor még lököttek, cikinek tartanák. Persze lányoknál ez másként van, ott már 18 évesen is nagyon boldogok lennének egy ilyesmi ajándéktól. Tudod ez olyan dolog, hogy a lányok pl. sokkal többet tudnak a szüleik múltjáról, megismerkedésükről, házasságkötésükről, ...stb., míg a fiúk nem nagyon érdeklődnek ilyesmi témák iránt. Férjem olyan tipus, aki szerintem örülne egy ilyen ajándéknak, de ő sem tud nagyon részleteket szülei fiatalkori dolgairól, meg a saját baba-kisgyermekkoráról. Most téma először, hogy mondogatja az anyukája, mert nekünk is most van kisbabánk.

Mindezek ellenére azt hiszem én is megcsinálnám, mert ha lányom lesz legközelebb, és neki gyártok ilyesmit, mi lesz, ha a fiam megkérdezné, hogy neki miért nincs?:) Akkor inkább mindegyik gyereknek legyen valamilyen formában megörökítve a gyermekkori fejlődése.

2009. ápr. 4. 01:11
 2/12 anonim ***** válasza:
47%
és ha a menyednek adnád?
2009. ápr. 4. 01:24
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

Szia,

Nagyon aranyos, kedves dolgot találtál ki. De szerintem nagyon hosszú idő, most biztos igazán lelkes vagy, de nehéz lesz kibírni, hogy addig ne beszélj róla, meg ne találja stb. És évekig magadban tartani...

Szerintem sem pont esküvőn kell odaadni, hanem valamikor amikor már elég érett rá (úgy 30 körül) egyszer behívod a szobába, leültök és előveszed a ládát és megmutatod neki sorban aztán nekiadod. Vagy megtartod magadnak, te őrzöd.

Szerintem a lányokat sem érdekli már a mai világban, nemhogy a férfiakat. De ez nem teljesen igaz. Ha úgy neveled a fiadat, hogy kimutassa az érzéseit és kedves, jó ember válik belőle, őszinte és érzelmes, akkor örülni fog neki és igazán értékeli majd.

Ez tőled függ, hogy milyen emberré teszitek. Nagyon sokat számít a család, aztán a külső behatások, barátok stb.

Ha olyan közegbe kerül ahol kedves emberek lesznek akkor olyan fajta lesz, hogy örülni fog az ilyeneknek nem pedig csak "jaj anyu ezt meg minek? "

Én nem vagyok jó kapcsolatban a szüleimmel, ezért nem hatna meg egy ilyen ajándék. De ha rendes családban nőttem volna fel, mint a filmekben, akkor biztosan örülnék és meghatódnék, aztán a végén megölelnénk egymást.

Döntsd el, hogy szeretnéd-e ezt és ha eléggé szeretnéd akkor csináld meg! Vágj bele és ne érdekeljen senki véleménye. ;)

A fiadat pedig szeresd és tanítsd a jóra, és akkor majd értékelni fogja.

Én szüleim azt sem tudják mikor születtem... mármint a percet, pedig nekem fontos lenne tudnom de hát már mindegy... se a vércsoportomat nem tudjuk.

Rettenetesen haragudtam rájuk ezért sokáig.

Gyerekkoromból sincs semmi jó fénykép, pl. nagyszülőkkel meg akármi. A kedvenc kisautómmal, első szánkómmal.

Én nem bánnám, mert ha nem is minden nap de azért egy évben egyszer biztos elővenném és könnyes szemekkel átnézném :) Persze csak ha nem lát senki. ;)

Csináld csak meg, ha más nem abbahagyod, úgy is szép lesz.

De ha nem kezded el időben később már sosem lehet teljes és bánni fogod.

Ne foglalkozz senkivel, csináld meg. Csak szerintem nem kell elmondani mindenkinek max annyit, hogy "ezt elteszem emlékbe" de a dobozról ne beszélj senkinek, mert egyrészt azt gondolhatják butaság másrészt a végén még kiderül és a fiad előbb megtudja.

Sok sikert, tegyél bele sok fényképet, és még eszembe jutott, hogy ha pl lesz kedvenc tortája kiskorában avgy ilyesmi akkor a receptet írd fel egy szép papírra szép betűkkel valami aranyszínű filccel például olyan régies stílusban különleges (de olvasható) betűkkel és tedd el.

Bár nem tudom lehet ilyeneket nem akarsz belerakni.

Kiskoromban sokszor rajzoltunk dióra filctollal, arcokat :DD el is neveztük őket... ha nektek is lesz valami hasonló abból is eltehetsz. Vagy az első húsvéti (kifújt) festett tojást majd később berakod.

Meg bármit. Idősebb korában lehet nagyon nagy örömet szerzel majd neki ezekkel a kis emlékekkel.

Persze ahhoz olyan kell, hogy legyen a személyisége és jó pillanatban kell odaadni, és amikor már elég érett rá.

Nem feltétlenül az esküvőn, akkor a menyasszonyával lesz elfoglalva szerintem ne akkor. Inkább amikor kisbabát várnak majd vagy egy semleges pillanatban amikor csak ő a fontos.

Ha nem is reagál rá kitörő örömmel később amikor már felfogta akkor nagyon fog érte szeretni. Legalábbis nálam hetekkel később jönnek elő ezek a dolgok az ajándékokra se tudok mit mondani csak hetekkel később amikor egyszer csendben leülök és megnézegetem és akkor nyugtázom magamnak, hogy ez de jó. És akkor megköszönöm ;)

Na de sokat írtam, bátran valósítsd meg az ötleted. MInden jót.

2009. ápr. 4. 01:31
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én biztosan nagyon meghatódnék egy ilyen ajándéktól!!!

Szerintem szuper ötlet!(ff26)

2009. ápr. 4. 07:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jó ötlet, és ha fiadat nem érdekli majd akkor megmarad neked, és lehet egy unokádat fogja érdekelni.

A párom biztosan örülne egy ilyennek, ö olyan típus.

2009. ápr. 4. 09:22
 6/12 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat! Ugy dontottem, h megcsinalom, de csak akkor adom oda, ha ugy erzem, h ertekelni fogja. Majd latom, h milyen szemelyisege lesz a fiamnak, max. megmarad nekem emlekbe:-)

A 01:31-esnek uzenem, h pedig buszkek lehetnenek ra a szulei. Hiszen muvelt ( latszik a helyeseirasabol), intelligens (a megfogalmazasabol), es az eletfelfogasa is rendben van. En biztos buszke leszek ra, ha ilyen lesz majd a lanyom, vagy a fiam.

Koszonom mindenkinek a valaszt! Latom jart itt egy unatkozo lepontozo. Nekem mind hasznos volt, igy felpontoztam oket!

2009. ápr. 4. 09:54
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez csodálatos ötlet, és lehet, hogy a férfiak ezt úgy általában nem értik, de ha egy fiú az anyjától ilyet kap, azt nagyon értékelni fogja. És örökre őrizni.Mire a gyerek megnő, a férjed is meg fogja érteni.

Nagyon tetszik.

Az én fiam 20 éves, csak egy kis doboza van, gyerekkori kártya, kis gumifigura, kavics, de meg nem válna tőle semmiért.

Mindenképp csináld meg, nagyon szép lesz. Ráadásul az esküvőn, ez mindenkinek tetszeni fog.

Ha véletlenül :) születik még gyerekünk, én is csinálok neki. Ha nem baj?

A főnökünknek adtunk egy a3-as lapot kollázzsal a gyerekkori képeitől a máig, aztán majdnem összepipilte magát úgy meghatódott, 40 éves kigyúrt kopasz férfiként.

2009. ápr. 4. 13:18
 8/12 anonim ***** válasza:
85%
aranyos otlet. bar 1 fiunak szerintem jobban tetszene ha minden szuletesnapjan (vagy kiskoraban mikor sokat valtozik akkor parhavonta/felevente) kb ugyanolyan ruhaban (pl feher ing) keszitesz rola semleges hatterrel 1 fenykepet. portret, cssk az arcarol. felnott koraban ezt osszefuzve nagyon erdekes lesz.
2009. ápr. 4. 14:33
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is nagyon tetszik az ötlet kár hogy eddig még ezt nem halottam senkitől mert már lekéstem róla az én kisebbik fiam már 4 éves.Nekünk a fiúk születésekor kapott pezsgő van eltéve amit akkor bontunk ki amikor 18 évesek lesznek.Csináld meg az ötletedet még ha fiú is lehet hogy nagyon jóleső érzés lesz neki,hogy születése óta gyűjtögeted az ő kis dolgait.
2009. ápr. 4. 23:24
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

01:31-es vagyok.

Jaj, köszi, igazán nagyon kedves vagy :)

Szüleim sajnos nem így látják... addig is csak azzal tudom magam vigasztalni, hogy később az élet majd kárpótol... remélem.

És nagyon örülök, hogy végül úgy döntöttél megcsinálod. Szerintem érdemes. Sok sikert, biztos vagyok benne, hogy szépre sikerül majd megcsinálnod.

2009. ápr. 5. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!