Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha tudnád, hogy...

Mit tennél, ha tudnád, hogy foglalkoztatja az öngyilkosság gondolata?

Figyelt kérdés

Ha egy közeli hozzátartozódról tudnád, hogy foglalkoztatja a gondolat.

Az említett személy eddig mindig azt vallotta, hogy ez a gyengeség jele, és undorító dolog stb., stb.

Egy nap mondott valamit, amiből az jött le, igazság szerint foglalkoztatja a dolog.

Konkrétumokat nem akarok írni, tényleg szörnyű dolgokat élt át gyermek korában, (lassan felnőtt korba lép) lelki fájdalmakat, ami miatt kezelik is.

2011. júl. 22. 10:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
11:20-as nagy h.lyeséget mondott. Ha vki itt tart, elég lehet egy beleegyező nyilatkozat, hogy legyűrje a lelkiismeretfurdalást, és meg is teszi.
2011. júl. 22. 13:18
 12/15 ji..... ***** válasza:
Pszichiáterhez kell eljuttatni mindenképpen az illetőt, az ilyen állapotban valódi segítséget csak az tud nyújtani.
2011. júl. 22. 14:32
 13/15 ji..... ***** válasza:
Úgy gondolom, hogy hozzátartozók ilyenkor ne akarjanak alkalmi pszichológusként viselkedni, és lebeszélni, vagy éppen rábeszélni az illetőt az öngyilkosságra, mert fölösleges, esetleg még tényleg káros is lehet. Szakemberhez kell fordulni!
2011. júl. 22. 14:34
 14/15 A kérdező kommentje:

de jár pszichiáterhez már kétszer is írtam!:)

Sőt kineziológushoz is, mert egyéb más problémái is vannak ebből kifolyólag. Párhuzamosan jár a két szakemberhez.

2011. júl. 22. 15:12
 15/15 anonim ***** válasza:

Én hasonló helyzetben vagyok, mint a kérdéses személy (fel-le hullámzó). Én az ilyesmit inkább egyedül vívom meg, meg alapból is utálom az embereket, tehát a "húde nagy figyelem" csak rossz hatással lenne rám.

De a dolog attól is függ, hogy a delikvens hogy viszonyul alapból az emberekhez, én csak magamból indulok ki. :)

2011. aug. 7. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!