Hogyan kell úgy megbeszélni egy problémát, hogy azt meg is tudja oldani a két fél?
szia!
Nagyon nehéz így tanácsokat írni, mert minden probléma más, attól függően is, hogy ki mit ért probléma alatt?
Alapelvnek kellene lenni, hogy úgy közelíts a másikhoz, hogy higgadtan, türelmesen beszélsz neki róla, amikor figyel rád. De ha mondjuk egy hirtelen haragú típus vagy, akkor ez nem mindig kivitelezhető...:S
Én próbálok halkan, lassan beszélni, elmondani mi a gondom? Akkor vagyok idegesebb, ha már elmondtam és változatlan a helyzet. (mondjuk ez kevesebbszer van, mert a párom hála z égnek hajlandó a kompromisszumokra, ás meghallgatja).
tulajdonképpen ha a másik fél, vagy Te, kérdező akarsz tenni a probléma elhárítása érdekében, nagy baj nem lehet belőle. Együtt könnyebb megoldást találni, vagy egyszerűen elfogadni hogy a másiknak van igaza.
A veszekedésig nem szabadna eljutni.
A veszekedés azt jelenti, hogy nem a közös megoldást keresitek, hanem egyik ezt, a másik azt szajkózza.
Lehet egy pitiáner problémáról van csak szó, és nem is lenne vele érdemes foglalkozni....
Én úgy fogok neki, hogy saját magamban, előre, higgadtan összegyűjtöm az érveimet, letisztázom az érzéseimet, hogy ne indulatból, hanem kellő nyugodtsággal és a megoldás felé nyitottan kezdjek vitát.
Nagyon figyelek arra, hogy mit mond a másik, és bármit is mond, megpróbálom a helyébe képzelve magam, azonosulni azzal, amit hallok, és így átgondolni, milyen is lenne az a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!