Hogy tudjam feldolgozni azt a tenyt hogy szeretett nagypapamnak mar csak par napja van hatra? ! Mit tegyek? !
2. vagyok. Menj el hozzá, akár busszal, vonattal, vhogy!
Jobb lesz a lelkednek.
Legyél nagyon erős, annyira sajnállak :(((
kosoznom midnekinek a valaszokat!!
sajnos vegul ma reggel meghalt papam :(((( hazafele vittuk volna a korhazbol mert lemodntak rola az orvosok..
mar a korhazba rosszabbul lett ott ujraelesztettek vagy nem tudom pontosan .. innekciot is kapott mert lement a pulzusa 30 ra es hidegek votlak mar a vegtagjai.. stb nem akakrom reszletezni :((( mert reggel ora csak sirok :(((
es vegul csak az lett hogy nem lattam es nem beszeltem vele:(((
apum felhivott a korhazbol mikor rosszabbul lett en akkor a kocsiban vartam es oda akarta adni papamnak a telefont.. mert meg maganal volt es felismerte a hangom.. de aztan intett apumnak hogy ne adja oda neki mert mar nem tud beszelni:((
szornyu erzes nem tudom hogy fogom feldolgozni..
nagyon bant hogy nem koszontem el tole:((((
es nem jon hogy elhiggyem..
most midnen a nyakunkba szakadt.. torra megvenni midnen uditot mindent... bar nem ertem mire jo az unnepelgetes az egyik csaladtag eltemetese utan :(
haat nem kivanom senkinek ezt amin keresztul mentem ma.. szornyuu volt foelg apumnak mikor mar a fejet se birta tartani es apum ott volt vele..de vegul mamam karjaiba hugyt el a mentobe :(
ahh vasarnap lesz a temetes :((( hogy birom kii majd ?!
amugy beszeltem apummal.. es elvitt de a korhazba nem engedett fel mert hogy majd otthol latom mikor hazaerunk..
ot rogton elvittek a mentok mi mentunk utanna amennyire csak tudtunk..
de meghalt a mentobe :(( es csak nem lattam..
ugy erzem soha az eletben nem fogok ebbe beletorodnii :((
ma kivittuk a kapolnaba a koporsoba..es ahh a szivem szakadt meg.. egesz nap bogtem nem birtam abba hagyni!!!
foleg mikor a falu kozepen vagy 5 hazzal tatamek haza elott mar keresztmamam azzal a hirrel fogadott hogy meghalt:(( azonnal elzsibbadt a ket kezem es remegtem az idegtol felelemtol fajdalomtol szomrousagtol.. nem is tudom mitol de nagyon rossz votl :(
midnenki oszinte reszvetet nyilvanitott es vigasztaltak mert szeritnuk sirogorcsot kaphattam volna emrt vegig egesz nap sirtam :(
olyan uresnek erzek msot midnent.. most is tiszta fekete ruhaba vagyok :(((
istenem nem jon hogy elhiggyem meg msot sem !! miert pont o ?!?!?! hisz soha nem volt beteg!! miert pont most ?!?! miert egyik naprola masikra ?!?!? miert nem bucsuzhattam el tole ?!?!
Nagyon nagyon sajnálom ami történt. Engedd,hogy őszinte részvétem nyilvánítsam ki,és osztozzak fájdalmadban! A Nagypapid jó helyen van már,és onnan néz le Rád. Ne emészd magad,hogy nem köszöntél el Tőle! Hidd el,Ő tudja,hogy mennyire szeretted,és biztosan Ő sem akarta,hogy ilyen állapotban lásd. Így megmaradt az emlékedben a mindig vidám Nagypapinak,akit egész életedben a szívedben őrzöl,és senki nem vesz el tőled soha!
Nagyon sok erőt kívánok,és ne sírj,mert a Papikád nem szeret Téged szomorúnak látni!
Imádkozom érte!
Nagyon sajnálom én is. :( Őszinte részvétem, hadd szorítsam meg lélekben a kezed - tudom, hoyg érzed most Magad, nekem is szörnyű volt drága Papikám elvesztése. 7 évvel ezelőtt történt, 20 éves voltam akkor - de most is nagyon szomorú vagyok, ahogy ezt írom, néha most is rámjön a sírás, ha Rá gondolok, nagyon szerettem. Évekig úgy beszéltem róla, mintha meg se halt volna, pl. ha a nagyszüleimről kérdeztek, nem említettem meg, hogy már Mamikám egyedül van.
...Segít valamennyit, ha a családtagokkal sokat beszélgetsz Róla. Ne a haláláról, hanem úgy, ahogy élt! meséljetek történeteket, vidámakat, ami eszetekbe jut - én ezeket le is írtam, te is próbáld meg! bármit, ami közös élmény, kiskorodtól kezdve, nem kell sorba, mindig hozzáírsz majd, ha eszedbe jut valami - idézzétek fel, hogy milyen ember volt, mennyire szeretetreméltó! Én Papikámnak egy verset is írtam, persze nem közvetlenül a temetés után voltam erre képes, hanem később.
Van egy chiei írónő, aki szintén nagyon szerette a Papáját, Isabel Allendének hívják.
Papája 99 évesen meghalt, Isabel pedig úgy próbálta feldolgozni a bánatot, hogy levelet kezdett írni Hozzá. Végül a levél alapján dolgozta ki leghíresebb regényét (Kísértetház). Azóta a halál évfordulóján mindig egy újabb könyvbe kezd.
Ha nem tudtad Neki elmondani, amit szerettél volna, írd le. Hidd el, meg fogja kapni.
nagyon kosoznom midnekinek!!
sokat segitettetek igy is a vigasszal meg minden..
holnap 2 tol van a temetes de ugy erzem nem fogom kibirni..
ma meselgettunk rol hogy milyen vidam volt.. hogy mindenkit szeretett es tisztelt.. hogy hogy imadta a lovait :(
akarmire neztem mindig o jutott eszembe kepekrol.. a lovakrol .. pont azert elkezdtem fesulni a lovak szoret mert azt mindig vele csinaltam 2 esbe :((( aztan midnenrol csak o volt a fejembe..
de meg most sem tudom es szerintem nem is fogom tudni megemeszteni a tenyt hogy nem koszontem el tole!!!
annyira faj.. midnig arra emlekszek hogy mikor mar a korhazba majdnem elhunyt aztan jobban lett kicsit az orvosoknak kosoznhetoen.. meg akkor is maganal volt es mar messzirol felismerte a hangom meg ha en apummal is beszeltem telefonon.. de viszont mikor apum a telefont nyujtotta volna neki mar intett hogy nem.. mert mar nem jott ki hang a torkabol :((((
annyira faj :(((
le se tudom irni hogy mit erzek..
itthon nem tudok aludni etvagyam se nagyon van..
de most ahogy falun voltunk es kivoltam mar gfaradva a sok sirastol nem alvastol.. aludtam vagy 2 orat.. ott ahol nagypapimmal pihentunk ezelott meg 3 hete abba az agyba :(
es ettem is..
valahogy nem tudom de ott csak kozelebb erzem magam hozza es erzek egy megnyugvast..
csak hianyzik mindig o van az eszembe :((
:((((( Szegénykém, próbálj azért erős lenni... (Első vagyok, aki egyenlő az utolsóval) Én annak idején úgy éreztem, beleőrülök a gyászba, és noha lelkiismeretfurdalást éreztem emiatt (bár azóta úgy érzem, ez nem volt hiba), de ugyanúgy minden órára bementem az egyetemre már a halát követő héten, és hétvégén társaságba mentem, igaz,kb. mint egy zombi, de úgy éreztem, bedilizek egyedül a gondolataimmal, és a figyelemelterelés ha nem is igazi megoldás, de akkor segített. Meg mondom, ott volt az írás.
Annyit mondok még Neked, hogy dehát tulajdonképpen igenis ELBÚCSÚZTÁL tőle a leírtak alapján, hiszen azt mondod, hallotta a hangod így is, hogy Ő nem tudott Hozzád szólni!!! Tudta, hogy kerested, hogy akartál Vele beszélni, hidd el, e körülmények között ez felér a búcsúval, a Papád tudta, hogy szereted, hogy gondolsz Rá, hogy fontos Neked, és ez a lényeg!!!!
koszi hogy irtal !!!
sokat segitettetek ti is..
de nagyon nehez !! de en is ugy erzem nem birom ki beleorulok :(((
nagyon nehez.. es bennem van a tudat hogy ot mar soha nem latom es nagyon faj hogy az utolso perceibe nem lehettem vele..
a temetesen mar midneki engem vigasztalt annyira sirtam :(
de kisse csak megnyugodtam hogy lattam ott fekudni szegeny nagypapim a koporsoba.. mert lattam hogy igy mar csak jobb neki hogy nem faj semmije.. es mindki azzal nyugtatott hogy o mar jo helyen van es hogy milyen szepen alsizk :(((
hat igen jo volt azert meg lattni mert hogy 2 hete nem lattam :((
de mikor vittuk ki a kapolnabol es ratettek a koporso tetejet azt hittem megorulok annyira elkezdtem zokogni hogy mar nem birtam.. :(((
szerintem egy ilyen kozeli csaladtag elveszteset nem lehet feldolgozni soha..esetleg beletorodni hogy igen sajnos ez tortent :|
mely fajdalommal van eltelve az elgesz csaladom :(
remelem hogy azert csak szep emlekeim maradnak vele es azert majd egyszer meg latni fogom :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!