Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg, hogy nehogy...

Hogy mondjam meg, hogy nehogy mást higyjenek, vagy mit tegyek? (bővebben lennt)

Figyelt kérdés
Pénteken mennénk egy másik babás családdal Balcsira 2napra. Ők Pestről jönnének, mi Győrből megyünk. Nekünk könnyebb, mert apum visz le minket, ők viszont busszal akarnak jönni, és úgy akarták, hogy lejönnek busszal Siófokig(mert úgy a legolcsóbb nekik), és majd apumat akarták megkérni hogy menjen értük. Ez a helységtől, ahova megyünk durván 1,5óra csak oda. Viszont apumat reggel hívták, hogy délután amint lehet érjen vissza Győrbe, mert mennie kell dolgozni(teherautósofőr és nincs másik sofőr helyette). Na és nem tudom mit csináljak, hogy mondjam meg nekik, félek, hogy azt fogják hinni, nem akarom hogy értük menjen, pedig semmi ilyen, csak sietnie kell vissza, ennyi. Ti mit tennétek, it mondanátok nekik? Egyébként vonattal letudnának jönni közvetlenül a másik faluig, csak az árban sok(8ezer lenne oda-vissza).
2011. júl. 20. 11:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
nincs más hátra, előre...így egyszerűen. ha sokat cizellálsz rajta, akkor válik igazán gyanússá
2011. júl. 20. 11:13
 2/11 anonim ***** válasza:
79%

@ 11:13-as: ezt olvasd el

[link]

a kérdésre válaszolva - egyszerüen mondd el az igazat, az a legjobb megoldás.

2011. júl. 20. 11:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ha le akarnak menni, oldják meg - anyagilag is, meg időben is, ne másokat terheljenek vele

bulizni nem muszáj, ha nem tudják megoldani

te meg nem tartozol semmivel, apukád meg pláne nem

ennyi

2011. júl. 20. 11:15
 4/11 anonim ***** válasza:
65%

Mondd meg a szemükbe az igazságot!

Esetleg Győrbe lemennének busszal?Az csak 1240 Ft,utána meg ti vinnétek őket le a Balcsira.Így nem lehet megoldani?

2011. júl. 20. 11:16
 5/11 A kérdező kommentje:
11:16os és hogyan? Mellénk nem férnek már be a kocsiba, apum meg még1x nem tud megtenni egy 3órás utat.
2011. júl. 20. 11:20
 6/11 anonim ***** válasza:

De ezt honnan álmodták meg? Komolyan, én az ilyenen úgy ki tudok akadni.

A pofátlan emberek annyira kihasználják azokat, akik nehezen tudnak nemet mondani.

2011. júl. 20. 11:27
 7/11 A kérdező kommentje:
Azt mondták kifizetik a benzint....de nekem nem is evvel van gondom, hanem tényleg nem tudja apum megoldani, és attól félek, hogy ezért besértődnek, megharagudnak rám, ránk, pedig tényleg nem tehetünk róla.
2011. júl. 20. 11:30
 8/11 anonim ***** válasza:
83%

én nem hinném, hogy jelen esetben a "cizellálás" szó nem fedi pontosan a lényeget.

te biztos laboráns vagy, vagy sebész, esetleg jogász hogy ilyeneken tökölni tudsz.

csak mert éppen a linkelt oldalon ezzel a két szóval magyarázzák az idegen szót, még nem jelenti, hogy más oldalon nem írják le nekem tetszően és ellenérvelhetően a "cizellált" jelentését.

bocsáss meg, de én nem keresek erre linket.

a lényeg, hogy a kérdező értse a mondanivalómat, ami mellesleg uaz mint a tied. (mielőtt linkelnél: szerintem az uazról is tudjuk, hogy a jelentése: ugyanaz)

2011. júl. 20. 11:33
 9/11 anonim ***** válasza:
83%

figyu (bocs, figyelj): az ilyen egyszerű élethelyzetek eldöntik, hogy miből lesz baráti kapcsolat és miből nem.

mondd el nekik az igazat úgy, ahogy van, kár azon filózni (lásd: gondolkodni), hogy mi LEHET ebből.

az LEHET, amit engednek.

2011. júl. 20. 11:36
 10/11 anonim ***** válasza:
22%

Ha nincs pénzük elég, akkor nem kell a Balatonra menni, ezen nincs megsértődnivaló. Akkor gondolkodtak volna, amikor gyereket vállaltak... ENNYI!!!!

OFF: nem értem az egyik válaszolónak mi a baja a cizellált szóval, mivel teljes mértékben beleillik a mondatba.

2011. júl. 20. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!