Megözvegyülés vagy szakítási csalódás a nagyobb trauma?
Figyelt kérdés
Távol álljon tőlem, hogy bárkinek is a halálát kívánjam, vagy állást foglaljak. Filozófiai jellegű a kérdésem xsupán. Az adta az apropót, hogy a napokban feljelentkezett egy hölgy, aki huszonév házasság után hirtelen megözvegyült (autóbaleset miatt) és teljesen kivan. Én meg két hete vagyok magam alatt a 13 éves kapcsolatból kiszállást kilátásba helyezett párom miatt. Emlékszem édesanyám halála után, ahogy édesapám is átment az ún. "gyászmunka" bizonyos fázisain. De, ahogy egy index fórumban olvastam, az ego sértetlen marad. Az elhunyt mindig egy kedves emlék marad, aki szerető szívvel hagyta ott a párját, családját. Akár vallási irányból megközelítve: "Isten vette el az embertől", nem ő maga hagyott el. De mi van akkor, amikor valakinek hosszú, szép kapcsolata azzal végződik, hogy a párja "kiszeret" belőle és elhagyja? Tehát meg nem hal, de ugyanúgy nem lehetnek többé együtt. Amikor egy özvegy ember előveszi a közös fotókat, megkönnyezi, de szép, közös emlékként éli meg. Egy csalódott, elhagyott ember ugyanakkor mit érez, ha előveszi a régi szép idők emlékét? Hogy ez már csak nekem szép? Hogy a másik maximum egy közönyöset vállrándítana, netán cinikusan kiröhögné? Nem tartom kizártnak, hogy egy szakítási csalódás minimum akkorát üssön, mint egy haláleset.2011. júl. 19. 08:31
11/13 anonim válasza:
És arról,hogy én mit érzek,azt le nem lehet irni szavakkal.
előző voltam
12/13 anonim válasza:
Ez a válasz 52%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 08:53
Kíváncsi lennék miért szóljátok le ezt a válaszomat, amikor pont azt mondom hogy a halál rosszabb. Ugyanúgy ahogy ti, csak hosszabban kifejtve. Őszintén érdekel. Én ugyanis ismerem mind a két érzést, mindkettőt a tapasztalataim alapján írtam le. Úgy látom mindenki csak a saját fájdalmát érti, a másoké nem ér csak 52%-ot.
13/13 anonim válasza:
össze sem lehet hasonlítani a kettőt, teljesen egyértelmű hogy a megözvegyülés a rosszabb. csak te most épp a másikban vagy benne, ezért elfogultan nézed a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!