Mennyire pofátlanság, ha lakbért kérek a barátnőmtől?
Fizessen csak bele a hiteledbe, persze, de aztán ne csodálkozz, ha mikor vége a kapcsolatotoknak, akkor kéri a lakásból neki járó részt. Mert jogilag őt majd megilleti a belefizetésével arányos rész, függetlenül attól, hogy az a te neveden van. Na, persze, ha nem írtok most papírt, hogy ő a rezsin kívül kvázi a hitelbe is besegít, akkor jól megszívathatod, mert nagyon nehezen fogja tudni bizonyítani, hogy belefizetett.
Döntsd el, hogy mit akarsz, én hasonló helyzetben voltam, de pont a fenti ok miatt a rezsi felén kívül sose kértem pénzt, legfeljebb az elromlott dolgok javításába kértem, mert ugye nemcsak én használom az adott cuccot stb. Abban az esetben viszont, ha a másik félnek is lenne lakása, amit addig pl. kiad, amíg nálam lakik, vagyis profitál abból, hogy nálam lakik, akkor abból kérnék.
ez marha nagy pofátlanság.
ha a kaját és a rezsit felezitek, az oké, mi is ezt csináljuk.
de mivel az én lakásom (bár nincs rajta hitel, de ha lenne) nem lenne arcom a barátomtól arra pénzt kérni, ami nem lesz az övé sosem, csak használja.
ha ennyire nem bírod fenntartani a lakásod, akkor fogadj oda albérlőt, ő nem szólhat bele, h mire költöd a bérleti díjat, és tőle nem arcátlanság pénzt kérni.
ha majd elveszed feleségül, max akkor kérheted, h fizesse a fele törlesztőt, de akkor ha lelép, akkor övé a lakás fele.
Úgy is van.A barátnőd,az élettársad!A Te neveden van a lakás és vele együtt a hitel is!Ha mindenképpen azt akarod,hogy fizesse a Te hiteled,akkor a lakás X százalékát a barátnőd nevére kell íratnod.Vagy egy ügyvéd által hitelesített szerződéssel biztosítanod,hogy ha oda kerül a sor,akkor visszakapja a pénzét.Mert ha fizet neked,és aztán vége a kapcsolatnak,se pénze,se lakása....Ez nagy g*eciség lenne a részedről.A rezsi rendben van,mert a lány is használja a villanyt,vizet,gázt.A kaja is rendben van,mert a lány is eszik.A kommunális adóba is kérhetsz tőle pénzt,hiszen az Ő szemetét is elviszik.
Kérhetnél tőle lakbér,persze.Jogod lenne hozzá.De ez a pároddal szemben kib@szás.
Remélem érted,amit már többen is írtunk.Ha fizeti a hitelt,akkor a nevére íratod a ház bizonyos százalékát....
A te hiteledhez nincs köze hisz neki tulajdon joga sose lesz te azért fizetsz hogy a te tulajdonodba kerüljön az ingatlan,
a rezsit meg felesbe álljátok, a háztartásrást is.
Sárga csekket 2 felé, kajára, mosoporra, villanykörte...
fejenként egy 10-es plusz kaja jegy.
Milyen felfogású emberek vannak :D Megáll az eszem.
Ha nekem mondnál ilyet én szemberöhögnélek és megkérdezném melyik bolygón élsz.
Ezek szerint neked a barátnő csak azért kellett, hogy odaköltözzön, hogy olyan albérlőd legyen, aki azon felül, hogy lakbért fizet még természetben is hozzájárul a te igényeidhez? Gondolom alapba ezért ajánlottad fel neki, hoy odaköltözzön, ugye? Előre is erre ment ki a játék?
Amúgy nekem volt ilyen, hogy felajánlotta annó egy volt barátom, hogy költözzek oda, de közölte, hogy akkor lakbért is fizessek a rezsi hozzájáruláson kívül, pedig nem volt hitel a lakásán, én meg beintettem neki, hogy akkor inkább maradok még pár évig a szüleimnél, amíg tanulok és találkozunk majd ahogy tudunk és keressen magának albérlőt. Albérlőt nem keresett, de megsértődött, hogy nem éltem a lehetőséggel 6 hónap után és szakított. Na ennyit érnek az ilyen emberek.
De röviden, igen pofátlanság. És a csaj helyében, ha ilyet mondanál neki, közölném, hogy menjünk kisebb lakásba akkor albérletbe és oda fele-fele lakbér, a lakásodat meg add ki bérbe, hogy fedezdd a hiteled. És ha ezt nem vállalnád, akkor ott a vége. Egy párkapcsolatnak nem arról kell szólnia, hogy hogyan húzzuk le a másikat.
Ja és jelenleg nekem is hiteles saját lakásom van, de eszembe nem jutott a barátomtól sose kérni a rezsi hozzájáruláson kívül még lakbért is, hisz ez a lakás nem lesz övé, hisz még nem is ismertük egymást, amikor vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!