Az a helyzet, hogy világéletemben szerettem volna egy kistestvért. Tegnap feljött anyu egyik barátnője, nemrég született a kislánya. És nagyon sokat beszélgettek a babáról, aztán pont hallottam, amikor Anyu azt mondta milyen jó lenne neki is egy kisbaba, és hogy mivel én már nagy vagyok, segíteni is tudok :) Szóval abban szeretném segítségeteket kérni, hogy milyen érveket hozhatnék még fel a kistesó mellett? 11/L
Semmit. A gyereket magunknak szüljük, nem a már meglévő gyerekünknek. Majd a szüleid mérlegelik, hogy belefér-e most még egy gyerek, vagy sem. Neked pedig el kell fogadnod a döntésüket.
2011. júl. 16. 10:52
2/11 anonim válasza:
hidd el néha jobb ha nincs kistesód![magánvélemény]
2011. júl. 16. 10:52
3/11 anonim válasza:
semmit, majd a szüleid tudni fogják, hogy kell-e még nekik egy gyermek. És az a 11-12 év meg sok lesz köztetek.
És abba is gondolj bele, hogy mikor ott leszel majd 16-17 éves itt lesz a nyár mennél szórakozni ide oda a barátnőkkel, de nem tudsz mert anyudék dolgoznak és neked kell majd vigyázni a kis tesóra. Ilyen is előfordulhat.
Én nekem is sokat kellett vigyáznom öcsémre, nem azt mondom, hogy bánom hogy van, de akkori időkben nagyon rosszul eset hogy hozzá voltam láncolva.
2011. júl. 16. 10:56
4/11 anonim válasza:
első, nem a testvérnek szülik,miért lenne baj ha segít?? nekem 18 éves koromban született a 2. kisöcsém,sokat segítettem,így most rengeteg mindent tudtam már mikor megszületett a fiam,sok tapasztalatot szereztem,kérdező hagyd hogy ők döntsék el,mondjuk mondhatod,hogy vágysz egy testvérre,mert nem jó egyedül és támogatod hogy szülessen egy kistesód
2011. júl. 16. 10:58
5/11 anonim válasza:
Nem azert kellene szulni, hogy majd a nagyobbik gyerek vigyaz ra, segit. Nem tartom igazsagosnak a nagyobbikra nezve. persze, a bebik nagyon aranyosak, de nem maradnak mindig azok. Sok munka van egy gyerekkel, es tobb evere szolo. Nem jatek az egesz.
2011. júl. 16. 10:58
6/11 anonim válasza:
Aranyos vagy nagyon, hogy szeretnél kistestvért.
De ezt sajnos nem te fogod eldönteni, hanem bízd rájuk.
Szerintem nyugodtan elmondhatod szüleidnek, hogy nagyon örülnél egy kistestvérnek, hogy szívesen besegítenél majd a gondozásában, játszanál, foglalkoznál vele.
Egyebet nem tehetsz mert a felnevelése az ő gondjuk lesz.
De szorítok, hogy sikerüljön és ők is akarják a babát.
Másokkal meg ne törődj! Igen is sokkal jobb lenne ha lenne testvéred mint egyke maradj!
2011. júl. 16. 11:01
7/11 anonim válasza:
Szerintem sehogy,majd lesz gyerek,ha akarnak^^ Nekem is kellene,csak nem lehet.Ott vannak unokatesóim gyerekei,bőven elég..:)
15/L
2011. júl. 16. 11:01
8/11 anonim válasza:
"első, nem a testvérnek szülik,miért lenne baj ha segít??"
Értelmezd a szöveget légyszíves, nem a testvérnek szülik, hanem maguknak, ergo nem a meglévő gyerek kérésére kell belefogni a babagyártásba. Az, hogy segít, teljesen más téma, nem is említettem.
2011. júl. 16. 11:04
9/11 anonim válasza:
A már meglévő gyermeknek is szüli a mama.Testvérnek.Joga van hozzá, hogy legyen testvére, persze ez kötelességet is ad, de abból is csak előnyei lesznek.Kevésbé lesz önző, mert megszokja, hogy mindent meg kell osztania és majd a saját gyereke nevelése is könnyebb lesz, ezért nem hátrány a korkülönbség.
2011. júl. 16. 11:24
10/11 anonim válasza:
Ha anyukád száját elhagyta ez a mondat"milyen jó lenne neki is egy kisbaba, és hogy mivel én már nagy vagyok, segíteni is tudok", nem hinném, hogy sokat kellene győzködnöd. Inkább arról biztosítsd, hogy te is nagyon szeretnéd és rád számíthat segítség tekintetében. Esetleg ha egyedüli gyerek vagy, újabb érv, hogy általában testvér nélkül sivárabb egy gyerek élete és a személyisége sem fejlődik úgy, mint ahol van egy testvér is. Másik érv: tizenegy év korkülönbség miatt milyen jó lesz nekik, ha te - miután kirepülsz - marad nekik egy másik kisgyerek az otthonukban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!