15 évesen el lehet "költözni" otthonról?
23:35 válaszadó:
Azért óriási különbség van a között, hogy valaki a rossz körülmények miatt akar elköltözködni otthonról vagy pedig a tanulmányai miatt kollégiumba kényszerül.
Az én fiam 13 éves kora óta kollégista a megye egyik legjobb gimnáziumába ezért is írattuk oda. Viszont ha zűrök miatt kényszerült volna el otthonról én bizony nagyon ideges lennék.
első, második, nem olvastátok, amit a kérdező írt?
"Mind a kettőnk szülei beleegyeztek"
Szerintem nincs akadálya, azt kell megnézni, hogy ahol suliba járna, ott mit szólnak ehhez, van-e valami kötöttség, ill. háziorvoshoz hogyna tud bejelentkezni. Gondolom, nem jelentkezik át hozzátok állandó lakcíme marad a szüleinél. De az én lakcímkártyám se oda szól, ahol élek évek óta, és se dokinál, se máshol nem volt vele gond.
Döbbenet, hogy milyen szülők vannak.....Én nem csodálkozom azon, hogy annyi viselkedészavaros, lelkileg sivár fiatal van.
Még a befogadó családot megértem.. inkább hozzájuk mint az utcára... de az a szülő aki úgymond lemond a 15 éves gyermekéről és másnak adja kezébe a nevelését... Minősíthetetlen számomra!!!!
Ti rokkonok vagytok vagy barátok?
Nem vagytok rokkonok a szüleidet simán gyerek rablásal lehet vádolni,
miből fogjátok a lányt eltartani, a csp. ingyen tanköny... a szülei gondolom nem addják csak úgy nektek.
Ha nincs hivatalos gyámügyi papir arról hogy hozátok mehet ebből komoly gondok lehetnek.
Bármelyik szomszéd feljelenthet, tanárok, ismerősök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!