Ikrek, ha ikrekkel házasodnak, a gyerekeik is ikrek
lesznek?
Nem valószínű, de elképzelhető. Ha valaki az ikrek jegyében születik, akkor gyermeke, vagy gyermekei is augusztus táján fogannak meg inkább és így előfordulhat, hogy éppen az ikrek jegyében jönnek a világra. Nálunk hat gyerek közül három született szeptemberben. Valószínű a szüleim karácsony táján jobban ráértek egymásra "figyelni".
2009. ápr. 1. 13:52
A kérdés, gondolom nem a hóroszkópora vonatkozik. :S
Igen! Nagyobb a valószínüsége hogy, ikerpár születik, ha ha a családban többször is előfordulnak ikrek. Jelen esetben nagyon nagy a valószínűsége. :)
2009. ápr. 1. 13:56
Szerintem nem a horoszkópra gondolt a kérdező.
Nekem pl. ikreim lettek. Anyósomék voltak egypetéjű ikrek és bár úgy tudom, hogy az ikerterhesség női vonalon öröklődik, mégis sikerült. Sógoroméknak pedig nem lettek ikreik.
Persze az ikrek ikrekkel történő házasságában nagyobb erre az esély.
2009. ápr. 1. 13:57
4/12 A kérdező kommentje:
Bocsi" iker fiúk iker lányokkal történő házasságáról szólna a kérdés
Az nem biztos, hogy ikrek lesznek a gyerekeik, de sokkal valószínűbb, mint olyan családokban, ahol nincs iker vagy csak egyik fél oldalán. Lehet, hogy nem a gyerekeik, hanem pl. az unokáik lesznek ikrek. Nem lehet tudni 100%-ra, de ált. a második generációk sokat örökölnek (úgy értem a gyerekek a nagyszülőktől).
2009. ápr. 1. 14:14
a kérdés se jol van kiírva..mert a házasságtól még nem lesz gyerek:) De am igen ha már mind ketten ikrek akkor elég valószínű.
2009. ápr. 1. 14:16
Én úgy tudom, hogy csak az anyánál számít, hogy ő maga iker, vagy voltak-e a családban ikrek, és növelheti a valószínűségét.
2009. ápr. 1. 14:40
8/12 anonim válasza:
NEm!!!!Második generációnál öröklődhet az egypetéjű ikresség..ha olyanok voltak nagyszülők...tehát ennyi esély van rá összesen.
2009. ápr. 1. 14:42
Van rá esély, de arra sokkal nagyobb, hogy majd a ti gyerekeiteknek fognak ikreik születni. A barátnőmnek anyukájának és apukájának is van ikertesója, ők nem lettek ikrek, viszont ő már eséllyel pályázik arra, hogy neki majd ikrei lesznek.
2009. ápr. 1. 14:58
Olyan családban, ahol gyakoribb az ikerterhesség előfordulása, nagyobb a valószínűsége, mint ahol ritka.
Apámék 7-en voltak testvérek, 6 terhességből, apám anyja egyke volt, apám apjáék 11-en voltak testvérek, ebből sajnos nem tudom, volt-e ikerterhesség, de nem kizárt ilyen létszámnál.
2009. ápr. 1. 15:03
Kapcsolódó kérdések: