Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hatalmas bajban van a legjobb...

Hatalmas bajban van a legjobb barátom, hogy segíthetnék?

Figyelt kérdés

Röviden a története annyi, hogy egy főiskolára járunk Pestre, vidéki, tehát ő albérletben. Államin van, nem fizetősön. Most derült ki, hogy a szülei adósságot halmoztak fel...minden pénzüket ki kellett fizetni a banknak, hogy ne lakoltassák ki őket, munkájuk most nincs. A fiú így szeptembertől nem biztos, hogy vissza tud jönni a suliba, mert ugye a Pesten lakást fizetni kell valamiből...Most épp telefonja sincs, mert részletre vették, és vissza kellett adni, nem tudták fizetni.

Nagyon jó képességű, kár lenne érte, hogy feladja, és egy különleges ember. Szeretnék segíteni neki, de hogyan? Anyagilag én sem állok jól. Esetleg ennivalóval tudnám támogatni.

De milyen megoldást keressen? Diákmunkából iskola mellett meg lehet élni? Vagy a diákhitel jobb megoldás?

2011. júl. 15. 15:02
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
De épp ezaz, hogy nem költségtérítésesre jár...
2011. júl. 15. 18:28
 12/12 anonim ***** válasza:

Akkor is igényelhet havi 40 diákhitelt, de az előző hozzászólásomból gondolom kitűnt, hogy hogyan viszonyulok a hitelekhez... :)

Menjen el dolgozni, én 2 éve napi 13-16 órát dolgoztam egy raktárban diákmunkásként, egy nyár alatt 300 ezret megkerestem. Annyi bőven elég megélni, akár két félévre is, talán még a kolidíj is kijön belőle.

2011. júl. 15. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!