Lehet valamit tenni olyan emberrel, akinek soha semmi nem jó, csak a hibát látja mindenben?
Azt vettem észre magamon, hogy amikor együtt vagyok a párommal, már nem is beszélgetünk, akár napokon keresztül. Mert egyáltalán már nincs kedvem, egyenesen félek megszólalni, nincs semmi értelme. Bármit cselekszek, bármit mondok, abban AZONNAL, és CSAK a rosszat látja meg, és úgy vérig sértődik, hogy órákon keresztül tunturgatnom kell, hogy ugyan bocsásson már meg, hogy megszólaltam. Pl. Vállaltam másodállást, mert mindig a pénz volt a gondja (ill. annak a hiánya). És ez elég jól ki is ránt(ana) minket a csávából. De most meg ez a baj, hogy amig én dolgozok, neki egyedül kell ellátni a gyerekeinket. És CSAK ezt látja a dologban, a plusz pénznek nem képes örülni. Másik példa: Ha elmosogatok, az a baj, mert női munkát végzek. Ha nem mosogatok el, akkor azért vagyok sz.r, mert mindent neki kell csinálnia.
Meg lehet változtatni valakinek az ilyen felfogását? Hogy képes legyen a dolgok jó oldalát is nézni? Ne csak azt, azt nem is várnám el, de legalább azt IS! mert ez így nagyon fárasztó, és értelmetlen! Hazamegyek, de legszivesebben menekülnék. Pedig szeretem őt, de annyira el fog taszítani magától ezzel az örökös világfájdalommal!!! Tényleg ennyire sz.r kell legyen az élet? Nem lehet örülni soha??? Segítsetek, mert nem tudom, hogy lehetne megváltoztatni a hozzáállását!
35F
Nem az a gáz. Napközben eljár a barátnőjéhez, meg a gyermekek is lekötik sok energiáját, idejét. Hiába próbálom az estéinket feldobni némi romantikával (borozás, gyertyafény mellett a hálószobánkban, masszírozás, stb.), ezeknek sem tud örülni, ezekben is képes csak a rosszat meglátni!!!
Hozzáteszem, ne gondoljátok, hogy a mellékállés miatt nem is találkozunk soha. Olyat nem is vállalnék be! A mellékállás hetente 1 alkalmat jelent, ritkán kettőt, amikor este érek csak haza. És viszonylag jó pénzt hoz.
Dolgozik a feleséged? Ha nem, akkor az lesz a gond. A nővérem is már 12 éve otthon van, a férje a vállalkozásából eltartja őt a három lányukkal együtt, mindenük megvan, jól élnek, de idegbajos lesz lassan, mert a három lán hisztijét hallgatni egész nap tényleg kiborító... ha épp jóban vannak, akkor azért nagyon hangosak, ha épp összevesztek, akkor azért. Tanult, okos nő, bankban dolgozott előtte, ért a pénzügyekhez, és elvégzett egy brókerképzést is. Nyugodtan dolgozhatna otthonról ilyesmit napi 3-4 órában, és lenne, ami lekötné a figyelmét, nem csak a háztartás, gyerekek... barátnőivel el szokott járni vásárolgatni, míg a gyerekek iskolában, óvodában, de ez nem tartós kikapcsolódás. Ki kéne zökkennie a mindennapokból, vagy valami hobbit találni magának, amivel alkothat, vagy sport, bármi. A lényeg, hogy ne csak a vásárlásból, gyerekekből, háztartásból álljon az élete... erre mostanában kezd ő is rájönni, és érdeklődik bizonyos művészetek iránt, jár már tornázni, stb. Sokkal kiegyensúlyozottabb azóta, amióta más is leköti.
Ha pedig dolgozik a párod, akkor rossz helyen teszi, nem élvezi a munkáját, csak küszködik, ezért ilyen.
ja, teát akkor nem valami miatt lett ilyen? hát akkor ő egy ilyen típus lenne? van ilyen barátnőm, ha -15 fok van, az a baja, ha 0, akkor az, ha +15, akkor az, ha +30, akkor az
akárhova megyünk, mindenkit kritizál, nézd meg már, hogy van felöltözve, neeem?, de gáááz, de tényleg mindenkit kiszúr magának
a boltban az eladók mindig bunkók, a pasi mindig szemetek...
Jajj anyám... én is pont ilyen vagyok. :( Legalábbis a férjem szerint. És tudom, hogy van benne igazság.
Múltkor elaludtam a gyerekszobában -hívott hajnalban, hogy kér teát, míg vártam elaludtam-, férjem hajnalban kel (3-4) és megy dolgozni, kérdeztem miért nem keltett fel, hogy bemenjek a helyemre? Nem akart zavarni. Másnap megint elaludtam, hajnalban keltett a férjem, én meg leordítottam, hogy a francért nem hagy aludni. :((((
Ilyen és ezekhez hasonló dolgok vannak nálunk is, és szégyellem is magam sokszor. Fogalmam sincs hogyan lehet változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!