Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljunk a párommmal?...

Mit csináljunk a párommmal? Nem nagyon bírjuk!

Figyelt kérdés
A párom édesannya másodszorra ment férjhez,ugy hogy a páromnak van egy mostoha apja!Aki nevére lett véve egy autó,amit mi használunk,már két éve.De sajnos ott tartunk hogy már nem tudjuk lassan fizetni,mert annyira felment a törlesztése,mivel svájci Kb:havi70-80-ezer ft.Közben vizsga költneni rá stb..A legfontosabb,hogy nemsokára születik a babánk!Ezzel azt akarom kérdezni hogy ha nincs más választásunk viszaadnánk neki,hogy bocsi nem megy!és nem fizetnénk tovább,nagy szemétség lenne??De a gyereknek sem mondhatom,hogy a kocsira kell a pénz.remélem megértetek!Nemsokára elválik az anyúja a mostoha apjától.Ami nem megy,nem megy.szerintetek mi a legfontossabb?hogyan mit csináljunk?annya nemigazán örül neki,hogy mi igy szeretnék döntenni,de ha más megoldás nincs!!!gyerek a megélhetés az elsö,szrintem.bocsi ha hosszú voltam.
2009. márc. 31. 11:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos hogy a gyerek az első!És manapság 70-80 e ft. nagyon sok havi kiadás gyerek nélkül is hát még gyerekkel. Tehát mindenképpen meg kell "szabadulni" az autótól. itt inkább az a kérdés hogy ezt mennyire kultúráltan teszitek meg. Ki nevén van ki vette fel rá a kölcsönt? Mi az eredeti megállapodás köztetek? Neki sem lehet könnyű hirtelen kifizetni ezt az összeget. Sztem függetlenül attól hogy anyukától vállnak a magatok dolgát rendezzétek és kezeljétek külön. Legyetek határozottak de a másik oldalt is nézni kell az nem működik hogy nektek már nem kell és tessék utánna a vízözön. Ha vissza kell adni az autót vagy iylesmi akkor legyetek a segítségére. Mindenképpen közös döntések legyenek.
2009. márc. 31. 11:34
 2/6 anonim ***** válasza:
89%
Van más megoldás is: el lehet adni a kocsit hitellel is rajta, de akkor értelem szerint nem fogtok szinte semmit sem kapni érte (kereskedésbe beveszik). Vehettek egy sokkal olcsóbb használtat is, aminek a részletet tudjátok fizetni. Természetesen a gyerek fontosabb, mint a kocsi - ezt jól gondolod.
2009. márc. 31. 11:38
 3/6 A kérdező kommentje:
igen,csak idős autó és a kutyának se kellene! A párom amikor annó vette nagyon felelötlen volt.Az autó a mostoha apja nevén van!Semmi szerzödés nincsen köztük!A mostoha apja szarik ránk,soha fel nem hívna stb..alkoholista meg még sorolhatnám.És szerintem ö nem fogja és nm is tudná tovább fizetni,meg ráadásul jogsia sincs. remélem az a idgeségemtöl nm lesz babja a babának.FÉLEK?hogy mi lesz.
2009. márc. 31. 11:57
 4/6 anonim ***** válasza:
88%

Nezd, szerintem annak ellenere,h alkoholista, vagy nem torodik veletek, nem szabadna csak igy visszadobni neki a kocsit, meg a hitelt.

Minannyian felelotlenek voltatok, ezert ezt egyutt kell elinteznetek, mert ez nem szep...

Probaljatok meg eladni ugy ahpgy mar egy hozzaszolo emliette, vagy cserejetek be egy sokkal olcsobbra. Igy is, ugyis bukni fogtok rajta!

En ertem,h a gyerek az elso, de torekednetek kene a tisztesseges eljarasra, elvegre o is segitett,amikor nektek kocsi kellett!

Nem az a megoldas az adosagbol valo kilabalasbol,h mast rantasz bele.

2009. márc. 31. 12:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
És anno miért az ő nevére lett véve a kocsi? Ha jól értem ő még üzembetartói státuszban sincs, tehát miért kellene neki fizetni a hitelt? Ha nincs jogsija természetesen nem fog neki kelleni a kocsi, de hát ti használjátok, nem ő, ezért nem őt kellene "büntetni". Tudom, hogy nehéz helyzetben vagy, de azért az ő helyzetébe is gondolj bele: minek kellene neki a kocsi és miért fizetné a részleteket, ha nem is vezet? Ezek szerint neki a kocsihoz semmi köze azon túl, hogy a nevén van valamilyen érthetetlen okból. Ha a hitelt a saját nevetekre vettétek fel, akkor gyakorlatilag semmi ok nincs arra, hogy az ő nevén legyen az autó. Valamennyit csak adnának érte... az is több, mint a semmi meg a további hitelfizetés. Szerintem nagyon etikátlan lenne a kocsit átpasszolni neki a hitellel, mikor nem is vezet és végülis eddig ti használtátok, ő nem igényelte. Adjátok be autókereskedésbe, ott minden kocsit bevesznek valamennyiért, ha idős is. Ennek ahhoz nincs köze, hogy a párod mostoha apja milyen ember, ettől még nincs jogotok havi 70-80 ezres részletfizetést neki átpasszolni.
2009. márc. 31. 13:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Azóta mi a helyzet kérdező?
szept. 2. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!