Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért piszkál a családom...

Miért piszkál a családom amiatt, hogy elhíztam?

Figyelt kérdés

Az utóbbi évem eléggé zűrös volt (sokat dolgoztam, éjszakáztam, tanultam). Emiatt elhanyagoltam az edzést, amit korábban aktívan űztem, és az étkezésre sem figyeltem oda. Ez meg is látszik rajtam. Csomó súlyfeleslegem van...

A családomban mindenki ezzel foglalkozik, pedig felnőtt vagyok, nem kis tinédzser. Értem én, hogy nem akarják, hogy egészségügyi problémáim legyenek, de az állandó beszólásokkal csak lehúznak, pont ellenkező hatást váltanak ki belőlem, mint amit ők el szeretnének érni.

Most már ott tartok, hogy valamilyen indokkal állandóan lemondom a találkozásokat. Eddig hetente találkoztam velük, már semmi kedvem hozzájuk. Figyelik minden egyes falatomat, azt, hogy bevásárláskor mit teszek a kosárba stb.

2011. júl. 11. 21:09
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Gondolom azért mert nem teszel ellene semmit, és még most rá akarnak bírni a fogyózásra mielőtt még súlyosbodna a helyzet. Én inkább hálás lennék érte hogy még noszogatnak is :D
2011. júl. 11. 21:16
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
Én úgy gondolom szeretünk más problémáival foglalkozni a sajátunkat pedig eltemetni jó mélyre. Engem is sokat piszkáltak a termetem miatt, régen nagyon vékony voltam aztán elkezdtem mindenféle sportot azóta elég tagbaszakadt lettem. Szerintem a legjobb válasz ha nem szólsz semmit, egy idő után lepereg majd. Az ilyen piszkálásokra nem jó reagálni mert szerintem fölöslegesen dolgoztatja az agyat.
2011. júl. 11. 21:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ilyen a család. Mindenbe szeretnek beleszólni, de persze a legjobbat akarják. Azzal foglalkozz, hogy te hogy érzed magad a bőrödben és eszerint alakítsd a továbbiakat.
2011. júl. 11. 21:17
 4/9 anonim ***** válasza:
68%
Ha elismerted, hogy van súlyfelesleged, az már az első jó lépés. A családod csak noszogatni akar, amit ha nem tennének, lehet h te sose kezdenél el fogyózni, úgyh légy hálás nekik ezért! És a sok munka, tanulás, éjszakázás ha el is veszi az időd az edzésről, akkor is ha egy kicsit kevesebbet esze, lehet nem lennél iylen kövér. Vagyis diétázz, nagyon fontos lenne lefogynod.
2011. júl. 11. 21:17
 5/9 anonim ***** válasza:
84%
Mond meg nekik őszintén, hogy értékeled, hogy aggódnak érted, te is belátod, hogy jó szándékúak, igazuk van, és azon vagy, hogy változtass, de először magadban, az életviteledben kell rendet raknod, csak utána tudsz 'rendesen' nekiállni fogyókűrázni, edzeni, és ezt csak magad fogod tudni elkezdeni/tartani. Ha segítségre lesz szükséged, vagy tanácsra, majd hozzájuk fogsz fordulni, és kikéred a véleményük, de hagyják, hogy úgy csináld, ahogy te szeretnéd, le fogsz fogyni a saját tempódben, de az, hogy folyton segíteni akarnak, számodra zavaró, és nem is valami inspiráló. Mindezt lehetőleg normális, természetes hangnemben, és nem vádlón:)
2011. júl. 11. 21:19
 6/9 anonim ***** válasza:
57%

Kamu válasza :

Amit te piszkálódásnak veszel, az csak jogos aggodalom a családod részéről.És ha a véleményüket is elmondják, azt csak azért teszik mert szeretnek.Nagy tévedésben vagy, félreérted az egészet.

2011. júl. 11. 21:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A túlsúly van olyan káros az egészségre, mint a dohányzás. Meg is értem, hogy megkapod ezeket a kritikákat. Ne úgy fogd fel, hogy piszkálnak, hanem fogadd meg a tanácsokat.
2011. júl. 11. 21:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Mikor fogyóztam, az volt a bajuk, mikor kicsit felszedtem, akkor meg az. S ez 2 évvel ezelőtt volt. Egyedül neveltem 3 gyerket, jártam iskolába, jártam dolgozni, házat tartotam fent. Elkezdtem járni edzésekre, akkor minek járok, foglalkozzam a gyerekeimmel(heti1 alkalom volt), mikor lefogytam, s elkezdtem hizni, akkor meg mi van terhes vagy? No comment...

Szerencsére már nem tartom velük a kapcsolatot, különböző okoknál fogva, ezt nem részletezném, mert még mindig fáj...

34/N

2011. júl. 12. 09:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Most komolyan lepontoztok mindenkit aki azt mondja hogy tegyen a súlya ellen mert csak neki lesz jobb?? :D

Ti se vagytok normálisak..

2011. júl. 12. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!