Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan növelhetném az önbizalmam?

Hogyan növelhetném az önbizalmam?

Figyelt kérdés
Nem a külsőmmel van baj, sőt, azt soha nem cserélném el senkivel. A pasik bőven visszajelzik ezt, tehát ezzel nincs gondom. Ezt nem egoizmusból mondom, csak azért, hogy tudjátok, hogy nálam teljesen más önbizalomhiányról van szó. Az a baj, hogy ha társaságban vagyok akkor egy senkinek érzem magam az emberek között. Főleg idegenek között. Hiába kedvesek velem,egyszerűen alig tudok megszólalni,zavarban vagyok. Ezen kívül ha valakinek sok pénze van, mellette is kisebbrendűségi érzésem van. Ha bulizni megyünk mindig innom kell valamennyit ahhoz, hogy táncoljak. Ha egy pasi randizni akar velem akkor mindig arra gondolok, hogy miért pont én amikor van nálam sokkal okosabb, kedvesebb, értelmesebb lány is. Borzasztó már ez az érzés, soha nem tudok önfeledt lenni. Mindig azt gondolom, hogy más jobb mint én. Ez ellen mit lehet tenni? Esetleg tudtok valami jó könyvet ajánlani ami erről szól? 21/L
2011. júl. 11. 00:42
1 2
 11/16 yuda ***** válasza:

Nekem az jutott eszembe- régen voltam egy ilyen előadáson, hogy minden ehhez hasonló önbizalomhiány magva a szülői nemelfogadás... párat felsorolok:

- nem öleltek meg elégszer

- nem kaptál sok dicséretet, elfogadást tőlük

- nem mondták túl gyakran, hogy szeretlek

- stb...

Ne becsüld alá ezek jelenőségét, mert ezek a lelki útravalók az élethez!

Tehát, ha tudod azonosítani honnan ered, mindig az a legfontosabb, mert onnan lehet elindulni.

Ha viszont a tünetet akarod kezelni, az olyan, mintha egy fa gyökere rohad, de te a lombkoronát nyesegeted.

2011. júl. 11. 09:51
 12/16 anonim ***** válasza:
Utolsó, én tudom honnan ered, mégsem tudok vele mit kezdeni.:( Ha már rájöttünk honnan ered, tudunk vele valamit kezdeni?
2011. júl. 11. 10:03
 13/16 yuda ***** válasza:

Igen, igazából tudom mit kell vele kezdeni,Nálam már működött és a környezetemben is több tucat életet láttam kikupálódni elvetettségből... csak nem akartam nyomulni ezzel, mert vallási téma.

Megyőződésem, hogy kizárólag Isten tudja helyreállítani az embert egészséges lelkületűvé.

Mivel vallásos vagyok, biztosan tudom, hogy Isten teremtette az embert és ez hasonló ahhoz, mint a mosógépszerelő ért a mosógéphez, villanyszerelő az elektromossághoz..nos az embert is legjobban az tudja szerelni, aki készítette :D

2011. júl. 11. 10:14
 14/16 anonim ***** válasza:
Aha. Mondjuk én nem vagyok vallásos, de ha csak attól lesz önbizalmam akkor elkezdek hinni benne.:D De gondolom attól még, hogy valaki hisz benne, nem lesz mindjárt biztos is magában... Akkor meg nem értem.:/ Utána mi a teendő?
2011. júl. 11. 10:46
 15/16 yuda ***** válasza:

Az az igazság, hogy ez csak egy mellékvágány, nem a fő szempont az Istenhez közeledéshez :D

Ez mintegy velejárója sok más egyébbel is ami helyreáll az ember életében.

A fő szempont a megtérés, ami egyrészről elismerés az ember szempontjából, hogy vannak bűnei, vannak hiányosságai és még sokféle probléma...és belátja, elismeri, önerőből ezeket képtelen elérni

Másrészről befogadja Jézust a szívébe, mint személyes megváltóját az életébe. :)

Mindezek őszintén, hitből, imádság útján történnek.

Érdemes csatlakozni hívők csoportjához, és tanulmányozni a bibliát, met új élet származik belőle :)

2011. júl. 11. 11:06
 16/16 A kérdező kommentje:
Persze, én tudom nagyon jól, hogy ez anyám miatt van. Inkább fel sem sorolom miket művelt velem kiskoromban. Tehát tudom az okát, de még így sem egyszerű ezen túllépni sajnos. Persze nem hibáztatom már,direkt nem is írtam le először, csak most válaszoltam a hozzászólásodra ezzel.
2011. júl. 11. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!