Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tizen és huszonévesek! Titeket...

Tizen és huszonévesek! Titeket nevezett már lúzernek az anyátok/apátok?

Figyelt kérdés

Engem tegnap losernek nevezett, mert összevesztem egy barátnőmmel (nagyot csalódtam benne, hosszú sztori) és anya szerint ez a lúzerségem miatt van (igaz a csajt sem szerette). Okai: nem megfelelő emberekkel barátkozom (szerintem lehet benne valami, de az is igaz, hogy az emberek változnak, és könnyű is félreismerni őket, meg persze én is elég naiv vagyok, ez igaz rám, be is látom, túl könnyen megbízom másokban.), meg miért akarok XY, nálam menőbb lányok barátja lenni, keressek inkább magamhoz valókat (ez is rosszul esett). Meg szerinte rosszul is öltözködöm, csúnyán nézek ki (semmi extra, farmer póló ballerinacipőt hordok, nem valami különleges, de nem hiszem hogy nagy baj lenne vele). A hajamat se festethetem akármilyen színűre, mert nem szól hozzám napokig. Most is olyan kedvesen, de lesajnálóan beszél velem. Meg is mondta, hogy nem haragszik ő rám, hanem nagyon sajnál (a lúzerség miatt). Ilyen sajnálatos hangnemben beszél hozzám minden nap.

Most nagyon kivagyok, a barátnő meg anyukám miatt is (apa meg még sokkal rosszabb, hozzá nem fordulhatok.) 21 vagyok amúgy. Párom nincsen. Idén megyek egyetemre, mert évvesztes vagyok és 5éves gimibe jártam. Félek, hogy akkor se hagynak békén mert az ő pénzükből fogok élni, diákhitelt, diákmunkát (!) nem engednek, a falunkban muszáj azt a látszatot kelteni, hogy milyen gazdagok vagyunk és a szüleim megtehetik h eltarthatnak... ja az érettségi miatt is leszidtak, mert 447 pontom lett, és anya meg apa szerint a 450-et elérhettem volna... mert a barátaik gyerekei bezzeg milyen jól érettségiztek (speciel nem, csak a szüleik kamuznak össze vissza dicsekvésből.)

Én reagálom túl? Hogy menekülhetnék meg az erőszakosságuk elől??

2011. júl. 9. 14:21
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
amúgy ha bármelyik haveromról, havercsajról mesélek neki (akikkel nincs közeli viszonyom de elvagyunk) őket is mindig leszólja, hogy "hagyjadmár úgy is utálnak téged! minek beszélgetsz velük?"
2011. júl. 9. 14:36
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedűl. van egy 23éves unokatesóm, az annyát meg tudnám fojtani úgy útálom. Veri a lány a fejét, nem engedi, hogy borotválja a lábát, meg hogy tangát hordjon, meg szórakozni is ritkán engedi. Ok a csaj nem dolgozik, hanem az annya tartsa el, de ez akkor is felháborító, hogy egy felnőtt korú nőt így befojásoljonak a szülei. Én azt az asszony útálom, meg megszakítottam vele a kapcsolatot, mert engem is próbált maltetírozni, pedig apám húga... Ne hagyd magad!!!
2011. júl. 9. 14:39
 13/18 A kérdező kommentje:
utolsó: itt azért nem ilyen durva a helyzet.
2011. júl. 9. 14:50
 14/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Amit a szüleid csinálnak veled, azt romboló negatív kritikának hívják (sajnos nagyon is ismerős), és ez

a fajta kritika az, ami lúzerré teszi az embert, akkor is, ha egyébként minden képessége rendben lenne. Ne engedd be magadba amit mondanak. Te saját magad vagy, nem az vagy amit bárki rád mond. Az érettségi eredményedre megjegyzés: nem ismerem a pontrendszert, de örüljenek a szüleid, hogy nem kaptál helyből mínusz egyest, a sok romboló kritika után! Meg amúgy az érettségi tananyag nagy részére nem sok szükséged lesz az életben. Negatív beállítottság, semmi se jó... ettől hányni tudnék... Szerintem egy nagy adag pozitív hozáállás, 1-2 önfejlesztő könyv segítene Rajtad!

(saját tapasztalat... )

Ez a "nem haragszik de nagyon sajnál" ez a legundorítóbb dolog amit valaha hallottam!

Mi az hogy a diákhitelt, diákmunkát "nem engedik" ez baromság! a pénzügyeid csak és kizárólag rád tartoznak! nem tartozik őseidre, pláne nem az egész falu népére.

Hogy párod nincs? Lefogadom hogy a te őseid is ütötték verték egymást, és ordítoztak éjjelenként, és nem láttál te sem közelről egy működő párkapcsolat meg család modellt. Sürgősen olvass utána a párkapcsolati dolgoknak!

Egyetemen meg lehet párt találni. összeköltözöl vele ha minden jó, és akkor meg vagy szabadulva az ősöktől.

2011. júl. 9. 15:56
 15/18 A kérdező kommentje:

utolsó, köszönöm a válaszod. a párkapcsolatos dologról annyit, hogy az ő házasságuk aránylag rendben van (nincsenek ilyesmi ordibálások.), nekem is voltak pasijaim, csak különböző okok miatt szétváltak útjaink. a legutóbbival márciusban szakítottam. persze ilyen nagyon komoly, 1-2 éves kapcsolatom még nem volt, de ez mondjuk nem hiszem, hogy a szülők miatt van, nem is vagyok az a pasizós típus...

ja és amíg az ő pénzükön élek, nincs összeköltözés fiúval... anya kívánsága.

2011. júl. 9. 18:09
 16/18 A kérdező kommentje:

persze a fiús összeköltözős dolog saját keresettel működne, majd még átgondolom.

a könyves tippeket köszönöm, miylen könyvet javasolsz??? pl. Müller Péter, vagy mások?

ja az érettségi pontrendszer: 480 a maximum pont. ebből van 447-em. van felsőfokú német nyelvvizsgám is.

2011. júl. 9. 18:12
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia! utolsó kommentelő vagyok.

Pl nekem ez sokat használt életvezetés szempontból:

egeszsegsuli.ewk.hu/feltolt/brian-tracy-phoenix-szeminariuma.pdf

Müller Péter is jókat ír szerintem. bár Őt annyira nem olvastam, mint Brian Tracy-t.

nagy lány vagy már!Az az érettségi nem rossz, azzal símán kaphatsz szép ösztöndíjat, meg szoc tám, laktám, kolesz, amit akarsz :) Sőt ha igen szorgalmas vagy, még előbb utóbb köztársasági ösztöndíjat is :) vagy diákmunka.

Nehogymár ez legyen akadály a pasihoz költözésben!

meg nehogymár anyud mondja meg hogy mi legyen!

Egyébként, meg ha Szegedre jönnél egyetemre, szívesen megismernélek :) Peti

2011. júl. 9. 19:51
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :) A fővárosba megyek. Köszönöm a segítő tanácsokat!
2011. júl. 10. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!