Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezeljem azt hogy...

Hogyan kezeljem azt hogy idegbeteg vagyok?

Figyelt kérdés

Nagyon hamar felhúzam magam a legkisebb apróságon és, és képes vagyok dühöngeni, csapkodni, ami a kezdemben van erőszakosan teszem odébb..

Indulatos vagyok, nagyon alacsony a tűrőképességem.

Tudni kell, hogy a családi helyzetem katasztrófális.

Apám alkoholista, és már gyerekkorom óta utálom, kb 12 éves korom óta. Apám az egész családot terrrorizálja.

Anyám pedig idióta, nincs rá sem jobb szó sajnos.

Mit tegyek? Nyugtatót kellene szednem?

2011. júl. 8. 10:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Valszeg a szüleid miatt is alakult ez ki benned, de már az jó h. felismered hogy baj van, szerintem menj el orvoshoz, ők megmondják mit tegyél.A nyugtatót én nem ajánlanám, mert az bealtat és rá lehet szokni, vagyis szeded, lehet lenyugszol, de a végén már azért leszel ideges mert nincs nálad nyugtató.Próbálj meg sportolni valamit vagy régső esetben tényleg menj el vmiféle orvoshoz akik ezzel foglalkoznak.
2011. júl. 8. 10:52
 2/13 anonim ***** válasza:
Én is ilyen voltam, vagyis vagyok, de nem annyira, mint régebben. Családi helyzetem ugyanez volt. Nem szedtem nyugtatót. Max, egy évbe egy szemet. Megtanultam kontrollálni. Kb 2 éve sikerült. Ha olyan helyzetbe voltam bármit, ami a kezembe került földhöz vágtam....Próbáld meg, ha felhúzod magad, ülj ki olyan helyre, ahol egyedül vagy, 5perc, megnyugszol, magadban kitombolod magad. Sok problémád lehet, ha nem sikerül fékezni magad, sajnos a suliban megjártam párszor, verekedésért.
2011. júl. 8. 10:56
 3/13 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben vok,ideges leszek hamar.Gyógyszert nem favorizálom.Bach virágterápiát nem próbáltad?Kíváncsi vok rá!

Üdv

2011. júl. 8. 10:59
 4/13 anonim ***** válasza:
Ez màr nagyon jó ùt, hogy felismerted. Biztosan, hogy skerülni fog kontrollàlnod magadat, ha olyan helyzetbe kerülsz. Csak egy kicsit próbàld meg, hogy elszàmolsz 10-ig. Vagy egyszerûen aki idegesit ràhagyod.Ne hagyd, hogy próbàra tegyék az idegeidet. Vegyél mindig nagy levegõt és fùjd ki, csinàlj olyan sportot, amelyben kitombolod magadat.
2011. júl. 8. 11:04
 5/13 anonim ***** válasza:

Uralkodj magadon.

Nekem ilyen gondom nincs, de hamar be tudok pánikolni, de uralkodok magamon és kordába tartom a te dühödet könnyebb kordában tartani szerintem.

2011. júl. 8. 11:06
 6/13 anonim ***** válasza:

Úgy látom nem vagyok egyedül,

Sajnos egy cipőbe járunk,nekem is a apám egy alkoholista anyám ribanc. Khinem állhatom.

Az az igazság,ha én dühöngök sokszor törik körülöttem minden.

Én 12 éve kezeltetem magam. Eredménytelenül. Pszichológushoz járok hetente 2x

Nekem az mondogatja,hogy járjak olyan sportra ahol levezetem ezeket az agresszív megnyilvánulásaim. Mint pld box stb

Hát,, nem tudom:(

2011. júl. 8. 11:07
 7/13 anonim ***** válasza:

Ugyan így vagyok én is, apám egy alkesz anyám hülye mert már majd 30 éve tűri ezt a borzasztó helyzetet.

Miánt elköltöztem azóta vagyok nyugodt, nem kiabálok nem csapkodom, és nagyon boldog vagyok.

2011. júl. 8. 11:11
 8/13 anonim ***** válasza:

Ezt akár én is írhattam volna!

A megoldás:Költözz minél messzebbre!!!!

Nálunk is katasztrófa a családi helyzet!Én ahogy eljöttem otthonról nyugodtabb lettem!Még mindig hajszál kell hogy durranjak de érezhető a változás!Még mindig elég sokat találkozom a családdal így nagyon nagy önuralom kell hogy fékezzem magam és persze egy szerető ember az oldalamon aki megálljt parancsol ha hülye vagyok!De kb 2 hónap és megoldódik a problémám!Jó messze leszek tőlük így hátha megváltozom!De persze nekem is észbe kell kapni ha érzem hogy elszállni készül az agyam!Gyógyszeren meg nem lehet élni főleg nem fiatalon!

2011. júl. 8. 11:43
 9/13 anonim ***** válasza:
ha tudsz költözz el. de addig is nagyon jó a homeopátiás nyugtató. Sedatif pc a neve. nekem nagyon sokat segített, megnyugtat,kiegyensúlyoz a nélkül h nyomott vagy álmos lennél. sőt,mivel az energiád nem az idegeskedésre mennek el,sokkal jobban működsz
2011. júl. 8. 11:56
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ! Egyrészt megnyugtató, hogy nem csak én vagyok ilyen helyzetben, mert nagyon rossz ez az állapot. Tudom hogy idegbeteg vagyok, mert én magam is sokszor megbánom a tetteimet. Kb 2 perc és rájövök hogy upsz ezt nem így kellett volna :( Nem kellett volna ezt vagy azt mondanom.. Nem igy kellett volna reagálnom. Az a baj, hogy tudom én, hogy mielőtt bármit is teszek vagy mondok, mély levegőt kellene venni és elszámolni 10ig, vagy ha kell 100ig, csak az a baj, hogyha jön egy ilyen helyzet, akkor kikapcsol az agyam.. :(

Barátom is mondja, hogy legyek már nyugodtabb stb.. Az a baj, hogy ha kiborulok, és ő is látja, akkor sokszor mond olyat, hogy már megint s*ggfej vagy.. Ez eléggé bánt, hiszen nem rá szoktam mérges lenni, vagy nem miatta csapkodom. :(

Igyekszem kontrollálni magam.

2011. júl. 8. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!