Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kolleszba szeretnék menni, de...

Kolleszba szeretnék menni, de a szüleim nem engedik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kollégiumba szeretnék menni. Hogyan győzzem meg arról édesanyámat, hogy elmehessek egy normális koleszba?? Neki az a kifogása, hogy a városban is van suli, csak, hogy az otthoni körülmények nem jók,ezért nem tudnék otthon tanulni. Ezt ő is tudja csak nem meri kijelenteni. Nagyon szeretem, ő is engem és talán ezért nem akar elengedni máshová. Hogyan tudnám meggyőzni arról, hogy ez mindkettőnknek jó?? Kérlek értelmes válaszokkal segítsetek!
2011. júl. 7. 14:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Statisztikákat, meg ilyeneket vigyél, hogy de az, ami messzebb van mennyivel jobb iskola mennyivel több dolgot ajánlanak és mennyivel jobb lenne, több lehetőséged lenne ha ott tanulnál.
2011. júl. 7. 15:00
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Érvekkel győzd meg. A fő érv a szülőkkel szemben az, hogy ha abba a suliba jársz, akkor sokkal jobb esélyeid vannak a továbbtanulást, elhelyezkedést illetően. Eköré építsd az érveid.
2011. júl. 7. 15:01
 3/13 anonim válasza:
mindenképp kompromisszum kell, úgyhogy sokadjára is beszéljéték át a dolgot. ne agresszív legyél, ne azt érezze, hogy neked mindegy, csak el akarsz menni tőlük, hanem értse meg az okokat, azt hogy valszeg ez neked se egyszerű döntés, de a te érdekedben ez a fontos.
2011. júl. 7. 15:02
 4/13 anonim ***** válasza:
Lehet egyszerűen azért mert nincs rá pénzetek. Ezt mindenképp kérdezd meg tőle.
2011. júl. 7. 15:02
 5/13 anonim ***** válasza:
Az nem érv, mert a koli olcsóbb, mintha otthon lakna :D
2011. júl. 7. 15:05
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Hát persze, olcsóbb. A koli 10-15ezer + étkezés + utazás + egy kis költőpénz = min. 20-25 havonta
2011. júl. 7. 16:00
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
utolsó!! A középiskolai kollégiumokban csak az ételért fizetsz, a szállásért nem!!!
2011. júl. 7. 17:11
 8/13 anonim ***** válasza:
22%
Tévedés. Nálunk is kellett fizetni, volt aki pl. a vége felé már bent sem lakott, mert meg volt a jogsija és úgy járt be de fizette a kollégium díját, csak azért, hogy fenntartsák neki az ágyát, ha kedve van ott maradni. Mindenki fizetett kollégiumot. Az ebéd nem is kötelező, szerinted, aki nem ott ebédel az ingyen lakik ott egész évben? Miből fizetné az iskola a villanyt meg a vizet mondjuk?
2011. júl. 7. 17:13
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy mindegyiknél így van-e, de nagyon soknál az életért fizetsz, a többit az állam fizeti. Én középiskolai kollégista vagyok, és havi 15 ezre fizetek érte, de ha azt mondom hogy egy héten nem leszek bent, akkor lemondják a kajámat és akkor 1/4-del kevesebbet fizetek. És persze hogy fenttartják a helyet ha oda vagy befizetve meg bejelentve, év elején 6-an voltunk egy szobába, az utolsó hetekben meg már ketten voltunk bent, mert volt aki már inkább otthonról járt be, és mégse raktak be senkit a helyére mivel hivatalosan nem költözött ki!
2011. júl. 7. 17:16
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A középiskolai kollégiumokat támogatja az állam. Kizárólag az étkezésért kell fizetni. Ez szociális helyzet függvényében 10-15 ezer Ft. Ezért kap a gyerek napi háromszori étkezést, valamint szállást. A nevelőtanárok végzett pedagógusok, így ha valamiből lemaradna, akkor nem kell különtanárt fogadni, hanem a nevelőtanárok tanulnak vele.

Na most akkor jelentkezzen az a szülő, aki 15 ezerből kihozza a gyerek havi étkezését, az elhasznált rezsit, valamint szükség esetén a különtanárt. Én is kollégista voltam, nem is jártam minden héten haza, csak havonta 1-2 alkalommal, anyám szerint ez anyagilag komoly könnyebbség volt nekik. Gyakorlatilag havi 20 ezerbe fájt a megélhetésem. Vagyis kevesebbe, mert akkor még valami 6-8 ezret fizettünk a kollégiumért, szóval mai árakra átszámolva jön ki a 20 ezer. Ma a saját lakásomban ennyiből nagyjából éhenhalni tudnék.

Szóval kérdező: ha az anyagiakkal hozakodna elő anyukád, akkor nyugodtan mondd meg, hogy nagyjából egy menzai ebéd árából egy napi teljes ellátást kapsz a koliban!

2011. júl. 7. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!