Mit kezdjek a kezeletlen pszichiátriai beteg anyámmal?
Figyelt kérdés
Az anyám amióta az eszemet tudom,idegrohamai vannak és hangosan kiabál és mindenkibe beleköt.munkahelye még a mi születésünk előtt volt,fiatalon.apánk meghalt.a nővérem 15 éves korában menekült el tőle,én 18.pár év múlva hazakerültem,próbálkoztam segíteni rajta,de a körzeti pszichológusnő azt mondta,szerinte nincs baja,csak néha vannak kis sztereotip mozdulatai.nem kezelte.az igazság az hogy nekifut 2-3 méternek egy helyiségben,hajladozik,kimereszti a szemeit,és szid akit amit csak meglát.vagy előfordul,hogy a tévébemondóval kiabál,közben folyamatosan dörzsöli össze a kezét.
Nehéz..ez utolsó válasz után tényleg látom én is,hogy nem vagyunk egyedül.de ennek nem szabadna így lennie!emlékeztek még,tavaly valamikor a pécsi lövöldözésre meg a győr környéki apára aki lemészárolta a családját?jó ezek kirívó esetek,de csak van valami mód,hogy kezeljék anyut,meg a hozzá hasonló félnormálisokat..:-[
2011. júl. 8. 17:33
12/17 anonim válasza:
Gyógyszeres kezelés biztos,hogy kellene az a minimum.Hogy aztán mennyire fog romlani az állapota,azt ugye senki sem tudja de biztos fog.Sajnos ezeket az embereket "leírta"a magyar társadalom,nem törődnek velük.Mint írtam az intézményeket bezárták sorra,van "bolondok háza"de ott gondolom teltház van,ráadásul a veszélyeseket rakják be elsőként.
2011. júl. 9. 01:59
13/17 anonim válasza:
Nincs hol kezelni,nincs miből kezelni.Inkább lerázza,sza@ik rá.Itt a pont sajnos.
És egyre több kezeletlen skizofrén,személyiség zavaros stb beteg van szabadon,kezeletlenül.Hála a szétb*szott egészségügynek.
2011. júl. 12. 14:53
14/17 anonim válasza:
Keress más orvost, és beszélj vele először te. Biztos nem lesz olcsó, de talán hasznosabb, mint a körzeti.
2011. júl. 12. 15:01
15/17 anonim válasza:
Én most arra a mondatodra szeretnék reagálni, hogy azt hiszi, valaki folytogatja álmában, meg beszél valakihez (talán nem is a TV-hez...)
Néha megesik, hogy tényleg szellemeket lát, él meg valaki.
Ezért én beszélnék a helyi (katolikus!) pappal, ha van.
Megkérném, hogy jöjjön ki és szentelje fel a házat (lakást).
Ez nem kerül semmibe.
De amúgy is meg lehetne beszélni vele a dolgot, tud-e valami segítséget?
2011. júl. 12. 17:16
16/17 anonim válasza:
Kiegészítés:
Csak egy katolikus pap által felszentelt házból mennek el a szellemek, csak neki van meg ez a "démonkiüzö" ereje...
(ezt kell tudni.)
2011. júl. 13. 07:09
17/17 anonim válasza:
Sziasztok!
13 éves fiammal sajnos nagyon sok mindent átéltünk. Kb. 1 éve látom rajta, hogy pszichiátriai beteg, de hiába fordultunk meg az összes kórházban. Most pénteken elfajult addig a dolog, hogy kezet és lábat emelt rám és kihívtam a mentőket, akik a rendőrséget is... Azóta a Heim Pálban van. De a nagy baj az, hogy most elakarja venni a gyámügy...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!